Diana Död

Sprid kärleken
Diana Död
Diana Död

Diana Död – Prinsessan Diana av Wales, Diana Frances Spencer föddes den 1 juli 1961 i Park House, Sandringham, Norfolk, och dog den 31 augusti 1997 i Paris. Hon var prins Charles av Wales första fru. Deras bröllop ägde rum i Londons Saint Paul’s Cathedral den 29 juli 1981. Hennes barn, prinsarna William och Harry, är också kungliga.

Många engelska monarker, inklusive Charles I, Charles II och Jacqueline II, gjorde anspråk på Diana som sin förfader. Edward John Spencer, den 8:e Earl Spencer (1924-1992) och Frances Ruth Roche var hans dotters föräldrar.

Prinsessan Diana växte upp i det engelska grevskapet Northamptonshire, på en herrgård som heter Althorp House. Som prinsessan av Wales fick Diana stor uppmärksamhet i media, och hon blev snabbt en modeikon. Den upprörande mediebevakningen av skilsmässan väckte etiska frågor om behandlingen av offentliga personer i media.

Diana skyddades av många välfärdsorganisationer och har bland annat hyllats för sitt arbete med AIDS-patienter och mot barnarbetare.Diana var den yngsta dottern till John Spencer, 8:e Earl Spencer, och Frances, född Burke Roche.

Som ett resultat var Diana ättling av flera engelska monarker, inklusive Karl I, Karl II och Jakob II. Hon föddes den 1 juli 1961 i Park House i Sandringham, Norfolk, England, och döptes den 30 augusti i St. Mary Magdalene av biskopen av Norwich.

Deras femte barn, hon var sina föräldrars stolthet och glädje. Sarah och Jane, hennes äldre systrar, föddes 1955 respektive 1957; hon hade också en äldre bror, född 1960. Den nuvarande Earl Spencer, Dianas yngre bror Charles, föddes den 20 maj 1964, tre år efter sin syster.

Efter hennes föräldrars skilsmässa 1969, som var resultatet av lady Althorps utomäktenskapliga affär med Peter Shand Kydd, flyttade Diana och hennes yngre bror Charles till London, där de bodde i en herrgård i det välbärgade Knightsbridge-kvarteret.

På julen åkte barnen tillbaka till Norfolk med sin mamma, och Lord Althorp var tveksam till att låta dem åka tillbaka till London. Han begärde istället individuellt föräldraansvar. Efter att Frankrikes egen mamma vittnat mot henne i vårdnadsförfarandet beslutade domstolen att erkänna Dianas pappas enda vårdnadsrätt. Den 14 juli 1976 gav Lord Althorp sitt hjärta till Raine, en Dartmouth-arvinge och enda dotter till den bortgångne, stora författaren Barbara Cartland.

Under denna tid bodde Diana bekvämt med sina föräldrar. Hennes far förlorade titeln Earl of Spencer och familjens säte i Althorp den 9 juni 1975, och hennes mor flyttade till Skottland vid den tiden. Diana, liksom hennes andra syskon, kom inte över toppen med sina stygianska skräck.

Dianas Död

Diana gick på flera olika skolor under sin övergång från grundskolan till mellanstadiet, inklusive Silfield School i Kings Lynn, Norfolk’s Riddlesworth Hall och West Heath Girls’ School i Sevenoaks, Kent. Det ryktas att hon är en särskilt sur ung dam. Det tog henne två försök att klara sina O-nivåer, en förutsättning för vidare studier.

Ändå borde hon ha erkänts för sitt deltagande i samhällets styrning. När Diana West Heath var 16 år gammal lämnade hon hemmet och skrev in sig på heltid i gymnastiksalen i Schweiz som kallas Institut Alpin Videmanette.

Det var vid denna tidpunkt som Diana träffade sin blivande man, en kille vid namn Lord Sarah som hade en kort bekantskap med den äldre systern. Diana var en mycket begåvad dansare som strävade efter att bli ballerina. Hon gick på balettlektioner, men vid 5’11” och 178 lbs var hon för lång för att bli en professionell dansare.

När Diana bara var 17 år gammal gjorde hon resan till London. Hon drog sig tillbaka till en modern bostad som var klar när Frances tillbringade större delen av året i Skottland. På sin artonde födelsedag fick hon en lägenhet i Kensington i present. Hon bodde där med tre vänner fram till 1981.

Hon gick en klass i gourmetmattläggning i London, men hon lärde sig aldrig att bli en bra kock.När hon skadades i en skidolycka var hon tvungen att ge upp sitt jobb som aktivitetsledare för barn och hålla sig utanför arbetsstyrkan i tre månader. Sedan dess har hon arbetat som assistent på en skola, samt extrajobbat som städerska för sin syster Sarah och några andra familjemedlemmar på dagarna och som fest- och konferensvärdinna på kvällarna.

Pressen i England var full av rykten om prins Charles personliga liv. Han hade träffat ett antal kända, glamorösa kvinnor, inklusive Dianas äldre syster Sarah och den blivande hertiginnan av Cornwall, Camilla Shand.Det var en stor press på honom när han var i trettioårsåldern att slå sig ner och få ett arvinge.

Han behövde hitta någon som var medlem i den engelska kyrkan så att allmänheten, drottning Elizabeth II, och parlamentet skulle erkänna hans framtida fru som hans legitima barn.Efter att han bjöd in henne på en seglingturné med honom veckan efter, blomstrade ett förhållande mellan dem. där hon introducerades för hans familj och kända fotografer fick sin första glimt av det lyckliga paret tillsammans.

Charles eskorterade Diana till Windsor Castle den 6 februari 1981 för att fria till henne efter att paret fortsatt att dejta i London. Diana accepterade hans förslag. Det faktiska datumet för den officiella proklamationen av äktenskapslicensen var dock den 24 februari 1981 från Buckingham Palace.

Diana Död
Diana Död

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!