Johanna Frändén Familj

Sprid kärleken
Johanna Frändén Familj
Johanna Frändén Familj

Johanna Frändén Familj – Det finns mycket mer att utforska i en fotbollsbok än bara själva sporten. Det visar den nya boken Att segra ir banalt av kulturprofilen Carl Johan De Geer och fotbollsspecialisten Johanna Frändén, där de utforskar feminism, filosofi, litteratur, åldrande och de bästa svordomarna.

Jag går in på bokförlaget Kaunitz-Olssons ljusa och luftiga Gamla stans kontor en solig dag i början av juni. Carl Johan De Geer, tidigare Femina-anställd, konstnär, författare, filmregissör och mycket mer, är där och chattar med Johanna Frändén, frilansjournalist, fotbollsspecialist och kvick krönikör på Aftonbladet.

Carl Johan visar två örngott vars handritade mönster påminner om den franske konstnären Henri Rousseaus målningar av djur i skogen. Örngotten är på väg till Johanna, som nyligen flyttat in med en man till ett litet hus i en stadsdel i Paris och har börjat sköta en trädgård.

Johanna Frändén, fotbollsjournalist, och Carl Johan De Geer, konstnär, brevväxlade genom hela boken.Feminas budbärare må ha helt nya örngott, men romanen Att segra ir banalt avslöjar att Johanna har hittat romantiska framgångar.

Det är en samling brev de två skrev till varandra varje dag i sju raka veckor under våren. Carl Johans fru, Marianne Lindberg De Geer, var den ursprungliga inspirationen till projektet efter att ha blivit förälskad i Johannas krönikor. De var också bekanta med varandra tack vare deras gemensamma erfarenhet i kvartsfinalen i P Spret 2011.

Nu när Carl Johan (Astra Zeneca) och Johanna (Pfizer-BioNTech) och reportern (som fick sin egen vaccination från ett annat företag) sitter någorlunda nära varandra på en liten soffa, kan de jämföra vaccinerfarenheter (Pfizer -BioNTech).

Därmed förväntar vi oss att Folkhälsomyndighetens normer för intervjuer under pandemier kommer att uppfyllas. Carl Johan de Geer sa: – När jag jobbade som scenograf för Tillsammans med Lukas Moodysson redan 1999 förde jag dagbok från Trollhättan.

Dramatiska ögonblick inkluderade när min tvätt trasslade in sig i en centrifug i en tvättomat. Eftersom jag jobbar i filmbranschen och har en verktygslåda full med utrustning så kunde jag lossa hela centrifugen och ta bort plaggen.

Både jag och Carl Johan är stora fotbollsfantaster, så när vi ursprungligen blev kontaktade om att skriva en bok om sporten slog vi till. Det finns fortfarande mycket fotboll i våra liv, så det skulle kunna spela en biroll, men om vi skulle ge ut en bok just nu skulle vi vilja göra mer.

CJG: – Jag hade en enorm lista med idéer till artiklar som jag aldrig kom på att skriva. Det var oftast något med Johannas inlägg som jag kände mig tvungen att anmärka på. Jag hade turen att hitta en liten bok om kapten Haddocks svordomar på franska (L’intégrale des jurons du Capitaine Haddock) i Staffars Serier-butiken på Bellmansgatan i Stockholm efter att hon skrev ett brev till mig och berättade vilket svordom hon helst använde. (kuk! – en favorit).

Reflektioner över arbete och hemliv varvas med skarpa observationer av en värld i skuggan av epidemin och den allt djupare klimatkatastrofen, vilket gör det till en litterär resa som är både spännande och oerhört njutbar. Läsaren tas med på en oförutsägbar resa.

Här diskuterar vi att vinna är banalt, vilket också blev bokens titel, samt filosofi, litteratur, feminism, australiensiska matshower, Hemingway-kvinnor, Jacques Tatis gradvisa nedgång som regissör, ​​militärtjänstgöring och konstnärlig prestation, åldrande (Carl Johan är 83 år) , Johanna är snart 40), och tidens tand.

Johanna Frändén Familj

Jag har väldigt ont, så tack, Carl Johan (skratt).Fransmännen, lyder argumentet, tycker inte mycket om triumfer. När de behöver pumpa upp publiken för sina största fotbollsmatcher beror det oftast på en eller två spektakulära nederlag. Större kontinuitet i deras gruppsinne säkerställs av detta.

Min parisiske partner stödjer PSG (Paris Saint-Germain FC), men jag rotar i hemlighet det andra laget när de spelar. Att skriva blir roligare, även om situationen hemma tillfälligt förvärras.Jag har alltid velat testa att skriva en roman med bara associativa metoder, utan någon förutfattad struktur.

Det har bara haft en botande effekt på mig och tagit upp frågor som jag inte tänkt så mycket på tidigare. Utan att ens inse det har jag alltid haft en speciell soft spot för målvakter. Men när jag började skriva om det här ämnet kom jag ihåg hur jag, närhelst min klass spelade fotboll, alltid blev vald till att spela målvakt.

Ingen anmälde sig frivilligt som målvakt; den senast utvalda personen tvingades in i positionen.Mitt liv har varit något nomadiskt; när jag fyllde 30 hade jag redan bytt bostad mer än tjugo gånger på åtta olika platser, inklusive Barcelona, ​​Stockholm, Rom, London och Göteborg. För åtta år sedan, när jag först flyttade till Paris, hittade jag en lägenhet som jag kunde bo i ensam och möblera själv. Jag hade tidigare bara bott i fullt utrustade kollektiv. Jag valde att etablera mig på en plats.

Johanna Frändén Familj
Johanna Frändén Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!