Författare Mons Kallentoft

Sprid kärleken
Författare Mons Kallentoft
Författare Mons Kallentoft

Författare Mons Kallentoft – Mons Kallentoft, född 1968, växte upp i Ljungsbro utanför Linköping och bor nu på den spanska ön Mallorca. Efter att ha vunnit Katapultpriset för sin debutroman, en thriller som heter Pesetas, fortsatte han med att publicera ytterligare två romaner och en kritikerrosad fackbok om mat, mord och mysterier som heter Food noir.

Han fick stor uppskattning för sin så kallade årliga serie om brottsutredaren Malin Fors. Hans kritikerrosade kriminalromaner har nu publicerats i över tjugo länder och har sålts i omkring fem miljoner exemplar. En kombination av de fyra klassiska elementen och tre av de fem klassiska synderna inspirerade den andra Malin Fors-serien.

Pilotavsnittet av Zack Herry-serien hade premiär 2014. Olympia, den sjätte delen i Zack-serien, släpptes samma år. Forumet har även delat ut Food Junkie, Kallentofts personliga kokbok. Att leva är att äta död. De två spännande romanerna, Se mig falla (2019) och Hör mig viska (2020), båda utspelade sig på Mallorca, har hjälpt honom att skapa sig ett namn som författare. Här hittar du boklistan i nummerordning.

Den svenske journalisten och författaren Mons Kallentoft. Han är mest känd för sin serie Malin Fors grafiska romaner. Dessutom har han skrivit Hercules Saga tillsammans med ett antal andra författare. Det är den kallaste tiden på året i mannaminne och man kan hitta en man som hänger i ett träd i stgötaslätten.

Bollbengans fruar och mästare på Malin kämpar under den heta solen för att förstå hans förflutna.Det har varit den varmaste sommaren i Sveriges nedtecknade historia.Tidigt en morgon upptäcktes en fyrtioårig rävhona med huvudet avhugget och hennes kropp härjade i stadens största park. Inte ens Flicka minns någonting, så hon och hennes partner Zeke får nöja sig med de fem ledtrådar de har.

Malin, som har en egen dotter i samma ålder, är ganska stolt över sina ägodelar. Samtidigt registrerar en annan familj sitt försvunna barn som ett fall av försummelse från föräldrarna, och kort därefter får deras barn en fascinerande upptäckt på en strand utanför staden.

Författare Mons Kallentoft

Sommarens slut har anlänt till Linköping, där fantasier om en ljummen årstid snart kommer att ersättas av visioner om mogna bär och saftig melon. Regeringen stänger in på slottet Skogs, och dess notoriskt hjärtlösa ägare, advokat Jerry Petersson, har flytt till slottets krypta.

Hur slutade han där i dalen, och vem dumpade honom där? Kriminalutredaren Malin Fors har en misstanke om att de tidigare slumrarna på Fgelsjö säteri, den förmögna familjen Fgelsjö, sålt sin egendom illegalt till Jerry Petersson.

Vem var mannen bakom IT-miljarderna, den påkostade livsstilen och det ovärderliga konstverket.Nära Malin, men på andra sidan ett smalt sund, vandrar han planlöst genom hans livs händelser som kulminerade i hans hemska mord. Solljus värmer Linköping och de fortfarande vinterklädda männen som gett sig ut på stadens serveringar runt Torget.

Några slingor kretsar i himlen, några färgglada tulpaner flyter ner från buskaget och en mamma leder sina två små barn till bankomaten. Sedan, plötsligt, krossar en kraftfull explosion det lugna i itu.

Malin Fors, brottsutredare, står framför sin mammas kök när en liten mula stampar på tystnaden och signalerar att hon snart är på väg till Stora torget och en upplevelse hon aldrig kommer att glömma. Glasskärvor, solprickiga blommor och spridda gröna kan hittas överallt. Ett svårt barn.

En varg som knaprar på något rött i ugglornas ruttna tystnad.Sent i maj upptäcker den unga barnfamiljen som går i utkanten av Linköpings skuggapromenad den utmanande sargadeliken. Det är oklanderligt underhållet och ropen om tortyr av kvinnliga könsorgan är alldeles för tama.

Kriminalpolis Malin Fors menar att det finns omisskännliga paralleller till fallet med Maria Murvall, den unga kvinna som hittades död och brutalt misshandlad i skogen för många år sedan och som nu sitter inspererad och klanderfri på Vadstena sjukhus.

Malin träffar en psykolog från S:t Lars i Lund som berättar om ett liknande fall, och helt plötsligt tror hon att Maria bara är en liten pussel i något mycket större. En söndag i september blir Linköpings kriminalinspektör, Malin Fors, kallad till en lyxig fastighet i stadens exklusiva stadsdel Linköping. Ett smekmånadspar upptäcktes döda i sin badtunna.

Sov och flyt i vatten som inte är helt klart längre. Ella, deras adoptivdotter som nu är tonåring, känner sig övergiven och har påbörjat ett intensivt sökande efter sin biologiska familj. Malin Fors och hennes kollegor rusar in i ett fall där gränserna har blivit oklara när kraftigt regn piska staden.

Ett test har börjat, men ännu verkar ingenting gå framåt. Vem kan vinna på en äldre mans död i ett samhälle där kapital värderas högre än mänskligt liv.Nyligen hade Konrad skrivit ett antal kryptiska brev till sin vän Hans Morelia, godsägaren, där han redogjorde för tjuvarna som plågade den äldre herrgården och hans egendom.

Kanske har någon berättat för honom att företaget är på väg att säljas till ett amerikanskt riskkapitalbolag. I vilken utsträckning utgör detta ett mordiskt angrepp på religiös tolerans? Samtidigt känns Hans Morelia hetare än någonsin.

Ingen verkade intresserad av att följa honom. Även om han försöker övertyga sig själv om att allt bara är en illusion, kan han inte uppnå sitt mål. Insikten om att hans miljontals dollar inte kommer att räcka för att skydda sina älskade tonårsdöttrar är mer av ett slag än något han någonsin känt tidigare.

Författare Mons Kallentoft
Författare Mons Kallentoft

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!