Fransk Modeskapare Född 1883

Sprid kärleken
Fransk Modeskapare Född 1883
Fransk Modeskapare Född 1883

Fransk Modeskapare Född 1883 – Coco Chanel, vars förnamn var Gabrielle Bonheur Chanel, föddes den 19 augusti 1883 i Saumur, Maine-et-Loire, Pays-de-la-Loire, Frankrike, och avled den 10 januari 1971 i Paris. Efter att Chanels far, Albert, övergav familjen, uppfostrades hon av sin mamma, Eugénie Jeanne Devolle Chanel.

Chanels mamma gick bort i bronkit när Chanel bara var 12 år gammal. Hennes far övergav Chanel och hennes två systrar på barnhemmet i klostret Aubazine efter att ha skickat hennes två bröder att arbeta på en gård. De sömnadsfärdigheter hon skaffade sig på barnhemmet var avgörande i hennes senare karriär som designer.

Hon började sin professionella sångkarriär som ung vuxen och uppträdde under aliaset Coco under ett antal år. Coco Chanels uppdrag var att befria kvinnor från korsetters begränsningar genom att designa prisvärda men eleganta kläder.

1909 satte hon sin butik som hattdesigner på 160 Boulevard Malesherbes i Paris. Hennes sambo, Étienne Balsan, var ägare till hemmet. Efter att ha varit romantiskt involverad med Étienne Balsans vän Boy Capel, öppnade Chanel sin första couturierbutik 1910 med stöd av finansieringen och garantin från Étienne Balsan.

Adressen till Chanel Modes på Paris Rue Cambon var nummer 21. Hon flyttade sin butik till en mer bekväm plats nio år senare. Hon fann så småningom betydande framgångar tack vare öppnandet av denna flaggskeppsbutik. Chanel älskade att posera i sina egna hattar, så mycket att hon regelbundet fotograferades med dem.

Efter att ha setts i huvudet på kända skådespelare, kom hennes hattar så småningom in i modetidningar, där de blev bästsäljare. 1912 fick den franska skådespelerskan Gabrielle Dorziat sitt stora genombrott när hon spelade titelrollen i scenatiseringen av romanen Bel-Ami av Fernand Nozière.

Chanel Modes, ett företag som hon startade i Deauville 1913. Chanels framgångar fick företaget att expandera snabbt. Chanel, en känd modedesigner, insåg också sin designestetik i smycken, handväskor och parfym. Hennes eponyma parfym, Chanel No. 5, har uppnått ett brett rykte, och det nu ikoniska sammankopplade CC-monogrammet hon skapade har använts av modehuset sedan 1920-talet.

Chanel fängslades i september 1944 av Le Comité d’Epuration, en grupp som ansvarade för att gripa kollaboratörer i krigstid, på grund av rykten om att hon hade arbetat med nazisterna. Efter tre timmar fick hon dock gå.

Dokument som släpptes av misstag från det brittiska utrikeskontoret 1972 tyder på att hon hade tillgång till topphemlig information. Senare fick hon veta att Winston Churchill hade brutit mot sin egen Enemy Liaison Act genom att betala tyskarna från och med 1940 för att bevaka hertigen av Windsors land.

Chanel, hennes eget modehus, lanserades av henne år senare. Hon introducerade en ny och djärv klädstil för kvinnor 1954. Hon strävade efter att kvinnornas plagg skulle vara bekväma och praktiska. [8] Hon gav världens kvinnor många gåvor, inklusive den “lilla svarta klänningen”, en symbol för diskret elegans, och parfymen Chanel No. 5. I februari 1955 utvecklade hon också den ikoniska Chanel 2.55-handväskan.

Hon tillbringade större delen av 37 år i tre rum på Ritz-hotellet i Paris, varifrån hon hade en magnifik utsikt över det närliggande Place Vendôme. Den 10 januari 1971, en söndag, gick hon bort. Coco Chanels design var vanligtvis diskret och flirtig. Hon sydde ofta med jersey och andra billiga tyger av låg kvalitet.

Fransk Modeskapare Född 1883

Chanel No. 5 introducerades 1921 som Chanels första distinkta doft.Doften, som debuterade som designerns första doft att bära hans eller hennes namn, har blivit en omedelbar klassiker. Chanel nr 5 var ett branschriktmärke som Chanel etablerade för framtida modehus.Karl Lagerfeld började arbeta på Chanel som designer 1983.Lagerfeld var kreativ chef för Chanel, Fendi, och hans namne etikett Karl Lagerfeld fram till sin död 2019.

Coco Chanel var alias för den franska modedesignern Gabrielle Bonheur Chanel, som föddes den 19 augusti 1883 i Saumur, Maine-et-Loire, Pays-de-la-Loire, och som gick bort den 10 januari 1971, i Paris.Chanel växte upp med sin ensamstående mamma, Eugénie Jeanne Devolle Chanel, efter att hennes far, Albert Chanel, lämnat familjens hem.

När Chanel var 12 år gammal var hennes mamma i bronkit. Chanel och hennes två bröder lämnades kvar på barnhemmet Aubazine av sin far när han skickade dem att arbeta på en gård. Hon lärde sig att vara diskret hemma, och det var så hon blev en fashionista trots sin ringa storlek.

Coco tillbringade några år på 20-talet som varietésångare och uppträdde under namnet Coco när namnet var populärt.Coco Chanels minimalistiska men ändå sofistikerade design var avsedda att befria kvinnor från korsettens begränsningar.1909 öppnade hon en hattaffär i källaren i ett hus på 160 Boulevard Malesherbes i det parisiska åttonde arrondissementet.

Fransk Modeskapare Född 1883
Fransk Modeskapare Född 1883

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!