Göran Kropp Död

Sprid kärleken
Göran Kropp Död
Göran Kropp Död

Göran Kropp Död – Tyvärr har bergsklättraren och upptäcktsresanden Göran Kropp gått bort. Det tros att han dödades i en klätterolycka strax utanför Seattle, Washington, USA. När Göran Kropp tappade fotfästet på klippkanten omkom han tragiskt där. På måndag kl 15.00. lokal tid drabbades en bergsklättrare vid namn Göran Kropp en alltför tidig död.

De tillbringade ett halvår i Issikuah, en förort till staden, där Göran Kropp och hans fästmö Renata Chlumska bodde.I måndags gick han och en kompis på bergsklättring på en plats som heter Sunshine Wall i fransmannen Coulee. Skip Card, journalist på Tacoma News Tribune och expert på bergsklättring, säger till aftonbladet.se att platsen är omtyckt av klättrare på grund av dess närhet till Columbia River.

Seattle Times online rapporterar att nära toppen av Sunshine Wall tappade klättraren Göran Kropp fotfästet. Efter att ha rasat över 20 meter slog han en stenhylla och bröt sitt fall. Hans död var momentan måndag morgon, Göran Kropps pappa bekräftade sonens bortgång till aftonbladet.se:

Hittills är det vad jag har lärt mig. Det var hans fästmö Renata som bekräftade katastrofen. Gerhard Kropp hävdar att meddelandet har levererats till henne. Renata Chlumska har lämnat till USA.Hon är nu i Nepal men planerar att besöka Seattle.

Enligt Gerhard Kropp leder hon en expedition till lägrets stiftelse. Äventyrskompisen Ola Skinnarmo har varit i kontakt med några av Göran Kropps amerikanska kompisar. Han utreder just nu sin bekants öde. Ola Skinnarmo susar om honom till Aftonbladet och säger att han var en fantastisk vän och en av Sveriges bästa äventyrare.

Han har hört att Göran Kropp klättrade på en lokal plats utanför Seattle, men detaljerna är i bästa fall skissartade. Det olyckan kunde inte ha inträffat under en typisk dag med bergsklättring. Vid ett senare tillfälle på tisdagen intervjuades Gerhard Kropp av TT. Det är riktigt, riktigt svårt. Argh, argh. Det var min enda son, sa han.

Göran Kropp Död: 30 september 2002

Tillsammans med sin far, Gerhard Kropp, gav sig Göran Kropp ut på sina första klätterexpeditioner, och den äldre Kropp var väl medveten om de inneboende farorna hans son tog.Det var jag som först spelade de skivorna för honom när han var ett litet barn.

Men jag tror att jag ingjutit honom ett livslångt engagemang för säkerhetsmedvetenhet. Redan i unga år borrade hans föräldrar i Göran Kropp vikten av att sätta den egna säkerheten främst. De två gick bergsklättring tillsammans ofta.

Göran Kropp Död

Eftersom Göran aldrig chansar måste detta ha varit en slumpmässig händelse.På tisdagseftermiddagen hade han ingen aning om vad som hade hänt.Jag behöver veta vad som hände, och lyckligtvis finns det amerikanska klättrare i området som kan fylla i mig.

Aftonbladet.se rapporterar att Göran Kropp och Renata Chlumskas vänner säger att paret har varit bosatta i Seattle det senaste halvåret. Någon betydande expedition fanns inte i Göran Kropps omedelbara planer. Klättringsolycka i USA krävde upptäcktsresande Göran Kropps liv. Kollisionen ska ha inträffat på måndagskvällen.

Göran Kropps fru Renata Chlumska, som är på utflykt i Himalaya, har under dagen skickat ett meddelande till Kropps pappa och kvällstidningarna har pratat med honom.Ola Hillberg, en berömd bergsbestigare, har ofta samarbetat med Göran Kropp på resor. Allt som har hänt ångrar han mycket. Renata Chlumska, 46, från Möllan, Sverige, är känd som Sveriges främsta kvinnliga bergsbestigare och en av världens mest framåtblickande äventyrare.

Hon njuter av att gå på Malmö Live i sin signatur Chlumska-svit.Män siktar högre än någonsin just nu. Rymden. Jag kanske vandrar (eller ännu hellre, studsar) upp till den högsta toppen den här månaden. Det borde vara effektivt upp till 80 års ålder. Hon tror att det är något Göran skulle ha uppskattat. I nästan 18 år har Renata Chlumska vetat att hon är glad, harmonisk och full av hopp för framtiden.

Hon var i Nepal, inte långt från Mount Everest, med en grupp klättrare. Hon hade kontakt med sin älskade Göran. Senare under säsongen var de överdrivet angelägna om en enkel bröllop. Och i framtiden kommer äventyr och expeditioner att kombineras till en stor fotbollsmatch för hela familjen.

Jag önskar att han var starkare för varje år. Jag har många anledningar att minnas de goda stunderna vi delade med Gud och varandra. Men den här minnesdagen är en jag helst vill glömma.Den 30 september 2002 brast en sabotör i klippväggen och tog med sig den andra fästen. När solen gick ner simmade Göran Kropp hand i hand mot en klippavsats 18 meter längre akter om huvudet. Döden var plötslig och uppenbar. Göran var på den tiden Sveriges mest kända och skickliga bergsklättrare.

Renata Chlumska var på väg att nå samma framträdande plats. Tillsammans med sin följeslagare Göran Kropp blev hon den första svenska kvinnan att nå toppen av Mount Everest 1999.Renata var 28 och hennes man Göran var 35.

Program för undervisning, föreläsning och opinionsbildning i natur- och miljöfrågor ingick också som hämtade från sina egna stora erfarenheter förutom alla framtidsidéer från Mariangraven till rymden och den högsta topp på månen.Men när Göra dog rasade allt. Inget av arven kom i min väg. Vården av Görans föräldrar säkerställde det. Jag fick flytta in hos en kompis i Jönköping eftersom de sålde lägenheten jag bodde i.

Göran Kropp Död
Göran Kropp Död

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!