Göran Skytte Sjuk

Sprid kärleken
Göran Skytte Sjuk
Göran Skytte Sjuk

Göran Skytte Sjuk – Tidens tecken Han försökte läsa, men han lyckades inte. Till slutet sprang han och ringde 112. Journalisten och författaren Göran Skytte, 67, berättar för första gången sin historia om sina tre mäktiga drömmar i tolvtid.

När jag satt på sjukhuset medan terapeuterna debatterade tänkte jag för mig själv: “Det här handlar om liv och död, säger han till Expressen.”Göran Skytte, produktiv författare, debattör och föreläsare i Malmö, har varit sjuk de senaste fem åren.

Toalett vinkade till mig, så jag satte mig i min säng och bad. När jag vilade kände jag en närvaro under mig. Jag reste mig upp och försökte läsa igen, men det gick inte. Ambulanstjänsten var i området i cirka sju minuter och jag anlände till måltidsbordet strax efteråt.

Dygns liggandde ett halvt, blef-liggandde. Mas (Sknes universitetssjukhus I Malmö) var platsen jag åkte till. Min tredje attack kom med full kraft vid det här laget. Det var så tydligt för mig att de skriftlärda sa: “Du måste gå till Lund.”

Då satt jag i en halvdygn och en halvdygn medan personalen tittade på mig varje kvart. Efter den sista hjärnröntgen berättade läkarna för patienterna att de hade tre andra behandlingsalternativ, men att de alla var verkningslösa.

Fyra läkarna beslöt att göra det enklaste som möjligt – att sitta och sura. När jag insåg att det inte kunde gå värre började jag misstänka att det kunde det och jag började tänka: “Det här handlar om liv och död”, säger Göran Skytte.

Han kunde inte prata, inte höra, inte äta, inte läsa eftersom han inte visste hur han skulle göra något av dem.Det är ett stort steg upp för Andlig. Jag hoppades kunna åstadkomma några saker på bara tre dagar. Inget hände.

Det var därför jag bestämde mig för att läsa Svenska Dagens Nyheter. Jag kom inte ihåg ett enda ord. Göran Skytte, som skrev ett Svenska Dagbladet krönika i det kommande numret av tidningen, sa att han kunde ta några steg och äta en liten mängd mat efter en veckas sjukdom.

– Jag satt bland kvinnor som var extremt bråkiga. Jag önskar att jag hade kunnat höra de skrik, skrik och skrik av ångest jag hörde runt omkring mig. Jag kan tänka mig att någon kan bli trött av en dödsång, men jag kände bara en stor stillhet över mitt huvud.

Att stanna hemma och återvända.Göran Skytte, som haft sex några dagar på sjukhuset, är nu hemma igen och har avslutat sin vistelse. Han känner sig tacksam för det han har åstadkommit.

Jag skrev en bok som skulle komma ut i januari och jag promenerar två timmar om dagen, fem dagar i veckan, året runt. En otrolig möjlighet har dök upp för mig. – Att ha varit så nära döden ger en djup känsla av skräck, säger Göran Skytte.

För många som tittade på tv på 1980- och 1990-talen är Göran Skytte ett bekant ansikte. 1986 gjorde Göran tv-debut med programmet Rekordmagazinet, som han var programledare tillsammans med Jan Guillou och Annika Hagström. De kunde inte hålla ihop och det hela fick ta slut eftersom de kunde distribuera programmet i två olika publikationer.

Efter några år, närmare bestämt i januari 1990, fick Göran äntligen ett eget program i SVT, som han kallade Skytte. Programmet fick stor uppmärksamhet, men det väckte också hård kritik från media, vilket Göran hävdar berodde på att han uppträtt märkligt sedan han återuppstått ur gömman efter att han återuppstått ur gömman. Hans TV-program sågs av mer än 1,3 miljoner människor under loppet av några sekunder.

Skyttes programidé var att genomföra ett långt intervjuprogram om en enda person. Det var brukligt att servera olja eller vin under de första säsongerna av Skytte, men denna praxis avbröts under efterföljande säsonger. Intervjuer med stora svenska namn som Björn Borg och Lill-Babs gjordes i showen.

Göran Skytte Sjuk

1997 lades Skytte ner som tv-serie. Efter det hade Göran inte många bra dagar, så han arbetade som författare och journalist. Men en dag 2012, när han förberedde sig för att skriva en av sina böcker, blev han chockad när han upptäckte att Ben hade krupit under honom och att han inte kunde komma undan. Göran återvände till sovrummet och kände igen sig som yr, illamende, och fick ett rejäl huvudvärk.

Toalett vinkade till mig, så jag satt i min säng och drack och insåg att jag behövde åka dit. När jag vilade kände jag en närvaro under mig. Jag reste mig upp och försökte läsa igen, men det gick inte. För en kort tid sedan gick jag fram till mattan och ringde ambulansen, som bara var några minuter bort, för att säga åt Göran att ta Express 2012 till sin destination.

Efter att ha drabbats av tre stroke fick Göran läggas in på sjukhus. Det skrev han om i en artikel publicerad i Svenska Dagbladet. “Jag har haft en stroke – och en koma,” skrev han. Ja, jag är inte säker på hur jag ska hantera allt om jag ska vara ärlig.

Jag blev musiker och spelade i ett band med bland andra Mikael Wiehe. Många av oss var kända på 1970- och 1980-talen. Jag har arbetat som journalist, författare, programledare och dokumentär, men inte exkl.

Göran Skytte Sjuk
Göran Skytte Sjuk

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!