Greta Thunberg Föräldrar

Sprid kärleken
Greta Thunberg Föräldrar
Greta Thunberg Föräldrar

Greta Thunberg Föräldrar – Greta Thunberg, en svensk politisk aktivist och student, föddes den 3 januari 2003. Hon har blivit berömd som klimatförändrings- och global uppvärmningsaktivist. I augusti 2018 inledde dessutom en 16-åring vid namn Greta den första skolstrejken för miljön. Greta Ernman Thunberg var hennes förnamn.

Det inträffade på torget utanför Sveriges riksdag. Som en extra bonus höll hon den 24 november 2018 ett föredrag på TEDxStockholm. Senare, den 4 december 2018, talade aktivisten till delegater vid FN:s klimatkonferens.

Nobels fredspriskommitté har rekommenderat att Thunberg får priset 2019. Tre norska parlamentarikers nomineringar avgjordes också. Hon bestämde sig den 20 augusti att hon skulle hoppa över lektioner till efter halvårsterminen 2018. Den senaste tidens värmeböljor och bränder i Sverige är skyldiga till detta.

Greta demonstrerade till stöd för Paris Climate Accords mål att minska de globala utsläppen av växthusgaser. Gradvis började människor över hela världen lägga märke till hennes sociala aktivism. De tog en elbilstur till London i oktober 2018.Thunberg talade vid en session i Europeiska ekonomiska och sociala kommittén den 21 februari. Hon krävde en minskning av koldioxidutsläppen med minst 80 % till år 2030.

Det offentliggjordes precis att Greta skulle bli Årets kvinna i Sverige 2019. För att fira internationella kvinnodagen fick hon denna utmärkelse. Svenska myndigheter bekräftar att en politisk aktivist föddes den 3 januari 2003. Från och med i år (2019) kommer Greta Thunberg att ha fyllt 16 år. Gretas mamma Malena Ernman är en svensk operasångerska, och hennes pappa “Svante Thunberg” är skådespelare.

Aktivisten har även en syster, även hon som heter Beata Thunberg. Gretas farfar, Olof Thunberg, är en veteran svensk skådespelare och regissör. Miljöaktivistens lille son fick sin start i kampen mot föroreningar av sina egna föräldrar. Hon övertalade sina föräldrar att sluta flyga och anta en vegansk livsstil. Över 20 000 studenter i minst 270 städer strejkade på grund av Gretas insatser.

När aktivisten Greta Thunberg inledde sin skolomfattande protest 2018 över klimatförändringen, ogillade hennes föräldrar starkt. Men hennes pappa, Svante Thunberg, sa till brittiska BBC att hans dotter är mycket gladare nu när hon har gett löftet. I en intervju i BBC:s Today-show hävdar Greta Thunbergs pappa, Svante, att han och Gretas mamma, Malena Ernman, alltid har varit emot deras dotters beslut att göra karriär som klimataktivist.

Greta Thunberg Föräldrar: Svante Thunberg, Malena Ernman

I ljuset av den utbredda fientligheten på nätet, “såklart tyckte vi att det var en hemsk idé att sticka ut”, erkänner han.Greta Thunberg, som var 15 år och deprimerad i många år innan hon iscensatte sin skolstrejk för klimatet utanför riksdagshuset, inspirerades till handling. Hon slutade äta, gick inte till lektionen och sa knappt ett ord.

Enligt Svante Thunberg var det för föräldrarna en levande mardröm. De gick till läkare för att få hjälp, och deras dotter fick så småningom diagnosen Aspergers syndrom. Tipppunkten inträffade när föräldrar engagerade sig aktivt i klimatfrågan och gjorde beteendeförändringar, som att upphöra med alla flygresor. Hennes pappa, Svante Thunberg, ser en markant förbättring av sin dotters humör ända sedan hon började med klimataktivism.

Greta Thunberg Föräldrar

Hon utvecklades, och nu kan hon göra saker hon inte kunde förut, säger han.Ett antal personer, särskilt konspirationsteoretiker, har varit ganska oförskämda mot Greta Thunberg online. Svante Thunberg hävdar att hans dotter var väl förberedd på motreaktionen innan hon någonsin inledde sin klimatprotest.

Hon var helt förberedd på det här, och jag tror att hon är riktigt chockad över den fina responsen hon fick, säger han.Svante Thunberg vill att stressen i familjelivet ska lätta i framtiden. Han tillägger att Greta Thunberg “verkligen vill tillbaka till skolan igen.” Greta Thunbergs intresse för klimatförändringsfrågor har inspirerat hela hennes familj att göra några betydande förändringar.

Svante Thunberg, Gretas pappa, beskriver de svåra beslut de tvingades ta för att rädda sin dotters liv i BBC:s morgonradioprogram “Today”.Vi gjorde det, inte för att skada klimatet, utan för att skydda våra barn, säger han.Greta Thunberg, nu 16, fick diagnosen Aspergers vid tolv års ålder, då hon redan led av akut förtvivlan. Det fanns en familjeomfattande påverkan från diagnosen.

Det fanns en hälsoskräck. Hon slutade göra allt hon en gång gillade, inklusive att chatta, äta och gå på klass. Under sitt år hemma hoppade hon över måltider för tre av dem. Svante Thunberg, Gretas pappa, förklarade familjens knipa i BBC:s morgonprogram “Today”. Plötsligt kom saker och ting på sin spets och var riktigt farliga. Att ta hand om sin lilla dotter krävde att Svante Thunberg och hans fru, operasångerskan Marlena Ernman, avstod från sina karriärer.

På grund av Greta blev Svante Thunberg och hans fru mer öppna för utbildning om klimatförändringar och gjorde betydande livsstilsanpassningar.Eftersom min fru främst arbetar i andra länder, hade hennes beslut att sluta flyga en betydande inverkan på hennes yrke.

Det valet gjorde hon för att inte skydda miljön, utan för att värna om sitt barns liv. Mycket av Gretas vitalitet kom från det, och hon bevittnade det. Jag gick över till vegetarisk kost och efter det hade hon ännu mer vitalitet. För att uttrycka det enkelt, vi vidtog denna åtgärd för att skydda vårt barn.

Greta Thunberg har blivit en internationell ikon i rörelsen för att bekämpa klimatförändringarna. Den svenska aktivisten, då 15 år gammal, började hoppa över klasser i augusti 2018 för att hålla en “skolstrejk för klimatet” utanför sitt lands parlament. Thunberg ska ha sagt: “Jag gör det här för att ni vuxna skrattar åt min framtid”, och det rapporterade Väktaren.

Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg är en svensk opinionsbildare och klimatförkämpe. Skolstrejk för klimatet var parollen på banderollen som hon började bära runt utanför Sveriges riksdag i augusti 2018.

Skolstrejk för klimatet eller Fridays for Future är två namn under vilka unga människor från en mängd olika nationer har organiserat liknande protester som svar på den ursprungliga aktionen.Greta Thunberg gick niondeklassare för läsåret 2018-2019. Hon är kusin till framlidne skådespelaren Oskar Thunberg och dotter till artisterna Svante Thunberg och Malena Ernman.

Aspergers syndrom, OCD och selektiv mutism är bland de diagnoser som Greta Thunberg har fått. Under sina första år i skolan blev Greta Thunberg bekymrad över miljöförstöring och global uppvärmning efter att ha sett en klassrumsfilm om plastavfall i vattnet.

Hennes fixering vid dessa saker vid den unga åldern av elva ledde till en tid av djup förtvivlan och en känsla av att hennes liv inte hade någon mening. 2018 tog hon beslutet att vidta förebyggande åtgärder för att minska sannolikheten för ett återfall.

2013 medverkade hon tillsammans med sin syster Beata Ernman på Malena Ernmans semesteralbum I decembertid. Hon började spela piano vid 10 års ålder och har en naturlig talang för musik.

Hon gjorde även dans och teater när hon var yngre och läsåret 2014-2015 medverkade hon i en direktsändning av Vi I femman för sin klass. Sommar i P1, som hon var värd för den 20 juni 2020, spelades in på engelska för att sändas på BBC. Greta Thunberg var värd.

I en essätävling om klimatkrisen som Svenska Dagbladet arrangerade i slutet av maj 2018 kom Greta Thunberg på andra plats. We Know – and We Can Act Now var rubriken på uppsatsen. Bo Thorén, dåvarande ledare för gruppen Fossilfritt Dalsland, kontaktade några av eleverna och föreslog att de skulle strejka från skolan.

Thorén var motiverad att vidta åtgärder av studentprotesterna för hårdare vapenrestriktioner som följde efter skottlossningen på Floridas Marjory Stoneman Douglas High School i februari 2018.Greta Thunberg var den enda respondenten som förstod konceptet och hon textade sin skylt och förberedde en broschyr för att sprida ordet. Utanför Riksdagshuset i Stockholm den 20 augusti 2018 inledde Greta Thunberg sin strejk från skolundervisning på cykel.

Fram till riksdagsvalet i början av september påverkade strejken varje skoldag. I ett försök att ställa svensk politik i linje med Parisavtalet har hon strejkat varje fredag ​​sedan dess. Den 8 september 2018, vid Rlambshovsparken på Kungsholmen under Folkets Klimatmarsch, gjorde hon sitt första offentliga uttalande och förklarade att hon från och med följande vecka skulle fortsätta skolstrejken varje fredag ​​tills Sverige följde Parisavtalet.

Den 15 mars och 24 maj 2019 höll hon tal i Stockholm under de globala skolstrejkerna på Sergels torg respektive Kungsträdgrden. Det här samtalet med Svante Thunberg ägde rum på Bokmässan i Göteborg i slutet av september 2018.

Som ett resultat av hennes offentliga uppmaning till vuxna att “ställa sig bakom vetenskapen”, eller ta klimatforskare på allvar, har Greta Thunberg fått internationell uppmärksamhet. Förutom att tala vid evenemang har Greta Thunberg deltagit i protester runt om i Europa. Hon är också hjärnan bakom rörelsen att dra ner på flygresor för planetens skull, som går under hashtaggen #jagstannarpmarken. Hon har uppgett att hon bara kommer att flyga om det är absolut nödvändigt från och med nu.

Den första upplagan av Scener från hjärtat, författad av båda hennes föräldrar, kom ut tre dagar efter att sittstrejken började. Greta Thunberg och hennes syster Beata Ernman bidrog båda till en efterföljande upplaga.

När berättelsen fortskrider får läsaren lära känna Malena Ernman och hennes familj genom hennes ögon när hon skriver sin självbiografi. Föräldrarna uppgav vid lanseringen att de respekterar sin dotters självständighet för hennes utbildning men att de inte kunde tolerera hennes frånvaro från skolan.

Hon höll ett föredrag på TED-X i Stockholm redan i november 2018. På konferensen Brilliant Minds i Stockholms Grand Hôtel i mitten av juni 2019 höll hon en presentation. Den 18 januari 2019 gästade hon SVT:s Skavlan, där hon diskuterade sin övergång till veganism, sitt beslut att sluta resa och onödiga utgifter och sin framgång med att övertala sin familj att göra detsamma. På Svenska Idrottsgalan den 21 januari samma år presenterade hon Janne Andersso.

Greta Thunberg Föräldrar
Greta Thunberg Föräldrar

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!