Mia Edwall Insulander Familj

Sprid kärleken
Mia Edwall Insulander Familj
Mia Edwall Insulander Familj

Mia Edwall Insulander Familj – Mia Edwall Insulander, den 47-årige generalsekreteraren för Advokatsamfundet, hälsar besökarna välkomna till sitt stora kontor vid Diplomatstaden på stermalm en ljus och solig dag i Stockholm.Mia är entusiastisk, nyfiken och glad och framstår som påläst, pigg och målmedveten.

2019 blev hon den andra kvinnan som tjänstgjorde som generalsekreterare, efter Anne Ramberg. Mia uppmuntrades att fortsätta höja rösten i diskussionen om rättspolitik. Detta är något hon har kommit att acceptera.

Advokater spelar en avgörande roll i det moderna samhället. Mia tycker att detta är viktigt inte bara för klienten utan för att stärka och skydda rättsstatsprincipen, och hon konstaterar att den senaste tidens händelser har visat hur lätt rättssäkerheten kan undergrävas.

Vi slår oss ner vid det stora runda bordet i trä där kaffet och de nyttiga kokosbollarna väntar på oss. När Mia tog över arbetsplatsen var det första hon gjorde att sätta i en högtalare så att hon kunde lyssna på musik.

Om du tror att Mia bara lyssnar på soul och jazz, tänk om. Hon är en självutnämnd “sjungande nöt” också. Hon började sin professionella sångkarriär som tonåring, uppträdde med en rad soul- och funkgrupper innan hon gick med i ett band med advokater. Men sedan hon tagit på sig rollen som generalsekreterare har hon blivit försiktig med att vara för bekymmerslös med det.

En svärkarriär som hans berömda mamma, Lotta Insulander-Lindh, var inte målet. Det fanns aldrig några tvivel i mitt sinne om att jag skulle göra en karriär inom musik eller scenkonst. Att sjunga är en av mina favorit saker att göra. Hon försökte komma in på skådespelarskolor i Malmö och Stockholm, men fick avslag från båda.

För att säga det rakt ut trodde jag att allt var över för mig. För mig var det här en enorm affär på den tiden. Men nu inser jag att jag nog var riktigt naiv. Det är ganska konkurrenskraftigt att anmäla sig till ett dramaprogram. Mias liv hade kommit till en vägskäl. Hon lämnade in sin ansökan på Juristskolan i Stockholm och blev antagen.

Efter att ha tagit examen från juristutbildningen 2001 gick Mia till jobbet för sin mammas advokatbyrå. Efter att ha arbetat där ett tag blev Mia advokat, kom till byrån som delägare och blev så småningom managing partner tillsammans med advokatkollegan Alexandra Lyckman. Mias praktik inom familjerätt omfattade mycket tid med minderåriga.

Barn är en försvarslös befolkning eftersom de inte kan argumentera för sig själva. Hon erkänner att hon är kapabel till starka känslor när barns rättigheter kränks.År 2006 ändrades reglerna för vårdnad av barn för att göra ensam vårdnad mer möjlig för en förälder. En av innebörden av den nya regeln var att delat föräldraansvar endast skulle beviljas i de fall då båda föräldrarna kunde arbeta tillsammans. Men det innebar också att fler fall av ifrågasatt vårdnad om barn fördes till domstol.

Som ett resultat av denna nedslående insikt beslutade Mia och hennes medarbetare Alexandra att gå medlingsutbildning i Tyskland. Deras utbildning gjorde det möjligt för dem att inte representera någon av föräldrarna i en vårdnadsstrid, utan att fungera som medlare.

Två personer som ständigt skriker på varandra gjorde det svårt ibland. Genombrottet kom när de båda var överens om att den kompromiss vi nådde var ofullkomlig, men genomförbar. Vi skulle älska det om barnen kunde bo hos oss varannan vecka, men vi inser att inte alla skulle vara bekväma med det. Barnets relation till vilken förälder som helst kan vara ansträngd. Kunde inte riskera att bli lugnad eller sövd.

Det var slående skillnader mellan familjen jag växte upp i med min mamma och styvfar, där jag kände mig trygg med att uttrycka mina känslor, och familjen jag växte upp i med min biologiska pappa, där det var mer formellt och stressigt. Som vuxen kan jag dock se saker ur hans synvinkel också. Det var möjligt att han inte kände att han lärde känna mig tillräckligt väl. Mina känslor förblev dock oförändrade.

Mia har tagit många barnsamtal genom åren utöver sitt medlingsarbete, och hon tycker alltid att det är fascinerande att höra barnets perspektiv och sedan förmedla det till föräldrarna. Enligt hennes mening är det olyckligt att barn i Sverige, till skillnad från många andra länder, inte har tillgång till egen advokat i mål om vårdnad om barn.

Mia Edwall Insulander Familj

Att se barn som har ont är utmattande, men jag hoppas att det arbete jag har gjort kommer att hjälpa dem i det långa loppet. Det bildades 1983 som Lotta Insulander-Lindh Advokatbyr AB, och bytte senare namn till Insulander Lindh Advokatbyr. Lotta Insulander-Lindh, stadens enda ursprungliga invånare, lade sin grund. Lotta Insulander-Lindh blev känd som en ledande familjerättsadvokat och spelade en nyckelroll i utvecklingen av underhållsreformrörelsen.

Målet från starten var att etablera en firma inriktad på familjerätt och affärstvister. Byråns advokater har verkat inom sina respektive kompetensområden sedan 1983. I januari 2010 tillträdde Mia Edwall Insulander och Alexandra Lyckman som stadsadministratörer Målet från starten var att etablera en firma inriktad på familjerätt och affärstvister.

Byråns advokater har verkat inom sina respektive kompetensområden sedan 1983. I januari 2010 tillträdde Mia Edwall Insulander och Alexandra Lyckman som stadsförvaltare. Nästan samtidigt introducerades Insulander Lindh Advokatbyr som byråns officiella namn.

I takt med att orten vuxit med åren har namnet Insulander Lindh Advokatbyr blivit mer känt och eftertraktat av såväl allmänheten som av domstolar och andra statliga myndigheter. 2019 blev Mia Edwall Insulander den första familjerättsadvokaten som fungerade som organisationens generalsekreterare.

Samtidigt välkomnade vi två nya chefer.Anna Hellron Wikström och Joakim Lyckman. Insulander Lindh Advokatbyr leds för närvarande av Lotta Insulander Lindhs tre efterträdare, suppleanterna Alexandra Lyckman, Anna Hellron Wikström och Joakim Lyckman, som biträdds av ett team av skickliga och kunniga advokater och personal. Förutom att representera och ge råd till klienter över hela familjerättsspektrat är Insulander Lindh Advokatbyr även en ledande leverantör av familjerättsseminarier och konferenser.

Mia Edwall Insulander Familj
Mia Edwall Insulander Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!