Grieg Tonsatte Hennes Död

Sprid kärleken
Grieg Tonsatte Hennes Död
Grieg Tonsatte Hennes Död

Grieg Tonsatte Hennes Död – En musikalisk begravning för hennes Grieg; Många olika personer har nått framträdande plats i den digitala sfären. På senare tid har det talats betydande om den norske kompositören Edvard Grieg. Under senromantiken var han verksam som tonsättare. Stycket kommer att analysera hans massiva följarskara online och förklara varför han har nått sådan framgång. Jag kommer också att ge dig bakgrund om hans familj, inklusive hans föräldrar, syskon, civilstånd och var de träffades. familjens historia, om man så vill.

Om du vet något om den här personen eller vill rekommendera dem, vänligen dela dina tankar i en kommentar nedan. Norges egen Edvard Hagerup Grieg var en fantastisk pianist och kompositör. Den 15 juni 1843 gick han in i denna värld och den 4 september 1907 lämnade han den. Edvard Hagerup Grieg (/ri/ GREEG) är hans fulla norska namn.

Som en av romantikens mest inflytelserika kompositörer ingår hans verk i den klassiska standardrepertoaren över hela världen. Efter att ha avslutat sina studier vid Leipzigs konservatorium 1862 tillbringade Edvard Grieg ett år i sitt barndomshem i Bergen, Norge. I maj 1862 uppträdde Grieg i Bergen för första gången som solist. Efteråt framförde Grieg flera av sina egna verk. Han var Köpenhamnsbo mellan åren 1863 och 1865.

När han gick i skolan undervisades han av danska kompositörer som Gade och Hartmann, som påverkade honom mycket. Det är troligt att Griegs intresse för att ingjuta traditionella nordiska klanger i sin dåtida musik inspirerades av den rådande nationalromantiska tendensen. Hans intresse för norsk folkmusik väcktes när han träffade Rikard Nordraak, sin samtids framstående norska kompositör och så småningom den världsberömde kompositören av nationalsången.

Griegs symfoni i c-moll, hans första stora orkesterverk, hade urpremiär i juli 1864 i Tivoli i Köpenhamn. Edvard Grieg gifte sig med sin kusin Nina Hagerup på försommaren 1867. Nina Hagerup följde med Edvard Grieg på turnéer i hela Skandinavien och Tyskland innan de gifte sig. Bortom Danmark, där paret hade bott en tid, uppträdde Grieg i Wien, Rom, Paris, London och St.

Petersburg. Alexandra, parets enda barn, föddes nästa år. Sjukdomen hade hon tagit sitt liv vid knappt 13 månader gammal. Strax efter, 1869-1870, reste Edvard och Nina till Rom tack vare ett statligt stipendium som han hade beviljats ​​tack vare ett referensbrev från Franz Liszt, som han aldrig hade sett. När han var i Rom träffade han Liszt två gånger, och de två diskuterade och uppskattade Griegs musik.

Till Griegs förvåning framförde Liszt violinstemmen i G-dursonaten för violin och piano a prima vista. Sonaten för violin och piano är en av Griegs slutkompositioner. På sin andra träff bad musikerna att Grieg skulle spela sin helt nya pianokonsert i a-moll för dem. Vid det här laget hade han redan skaffat notationen för kompositionen. Medan han var borta från konserten på grund av bristande förberedelser, spelade Liszt konserten a prima vista (med ytterligare satser) och erbjöd ständiga kommentarer. Detta inträffade medan han var frånvarande från showen.

Grieg Tonsatte Hennes Död

De uppmärksamma kommentarer Liszt gjorde vid den tiden om Griegs verk var en skatt som han ofta återvände till under resten av sitt liv. Han stannade i Norge mellan åren 1871 och 1907. Efter att ha återvänt från två olika studieresor till Italien 1865–1866 och 1869 grundade Grieg Musikföreningen i Kristiania (nuvarande Oslo) 1871. Under de första fyra åren , ledde han gruppen som dess ledare.

Utöver detta offentliga tonsättarstipendium tilldelades han en vistelse i Loftshus i Ullensvang från 1874 till 1877. Konserterna som Harmonien höll i Bergen mellan 1880 och 1882 anordnades av Grieg. 1885 slog han sig ner på gården Troldhaugen nära sitt barndomshem och ägnade sig helt åt komposition. Det faktum att opus nummer 43–74 komponerades under denna tidsperiod är ett bevis på att han var extremt produktiv.

Hans sista verk var en samling psalmer med titeln Fyra hymner för kör- och barytonsolister. Även under sina senare år fortsatte han att spela piano och dirigera på konsertturnéer i de nordiska länderna. Han införlivade och förfinade norsk folkmusik i sina egna kompositioner, väckte uppmärksamhet från internationell publik och bidrog till bildandet av en känsla av nationell identitet, ungefär som Jean Sibelius gjorde i Finland och Bedrich Smetana gjorde i Böhmen.

Gesina Grig, som hette Edward och som tidigare hette Hagerup, var en begåvad pianist som kom från en privilegierad bakgrund. En av hennes lärare var den tyske kompositören Albert Metfessel. Hon var en populär artist i London innan hon slog sig ner för att skaffa familj och hålla hus. Det var normal praxis för barn i sådana hushåll att börja formell musikundervisning i unga år.

Edward är den fjärdeh av Grigs fem barn och har tre systrar och en bror. Deras mamma var musikinstruktör, men hon älskade också att spela piano och ägnade ofta sin fritid åt att öva på verk av kompositörer som Weber, Mozart och Chopin. Tack för att du läser mitt arbete; det skulle betyda världen för mig om du kunde sprida budskapet om det med dina vänner och familj och marknadsföra det på dina egna sociala mediekonton.

Om det finns några andra viktiga personer inom detta område som du tycker att jag borde skriva om, vänligen meddela mig via bloggens kontaktsida; Jag ska göra mitt bästa för att undersöka dem och inkludera dem i framtida inlägg.

För Edvard Hagerup Grieg föddes den 15 juni 1843 av föräldrarna Alexander Grieg (då 37) och Gesine Judithe Hagerup (också 37). Bergen, Norge var då en del av Sverige (29). Han’s mamma, en konsertpianist, var Griegs första pianolärare. Hans föräldrar, båda hängivna kristna, tröstade och uppmuntrade honom genom att läsa skrifterna för honom och citera ur dem.

Grieg Tonsatte Hennes Död
Grieg Tonsatte Hennes Död

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!