Perseus Karlström Familj

Sprid kärleken
Perseus Karlström Familj
Perseus Karlström Familj

Perseus Karlström Familj – En svensk OS-medaljör sitter uppe sent en natt i Melbourne, Australien, och fantiserar om intervallträning i diset runt Borsökna i Eskilstuna. Perseus Karlström, 29, refererar till det som “heligt land”. Mina flaskor kommer att finnas där när jag kommer tillbaka om jag lägger dem där innan avfärd.

Termen “samla samtal” förekommer bara i filmer nuförtiden, vilket är anledningen till att jag har frågat flera gånger och skyller det på den nyligen nedladdade appen vi använder för att kommunicera med varandra. VM-bronsmedaljören Perseus Karlström, Sverige, förklarar noggrant var “öknen” ligger i Doha i höst.

När det kommer till höjdhoppning finns det individer som har gått tusentals mil runt grannskapet i hopp om att landa en OS-medalj en dag, medan andra spelar landhockey på sina uppfarter eller i sina trädgårdar. När jag var runt fyra eller fem år gammal minns jag att jag tittade på min mamma träna.

Efter det cyklade jag med henne runt Stora Sundby slott på grusvägarna. Vi tog en promenad runt Borsökna sjön efter att vi kommit dit. Vi kallade den “sjön”. Det har gått decennier sedan Mamma Siv tävlade senast och hon har tre VM-guld på sitt namn. Men för bara några år sedan tog hon sig till Finnkampen som 60.

Arig landslagskapten när det inte fanns några andra alternativ. Även om Perseus kommer från en lång rad olympier – hans far, Enrique, är tvåfaldig guldmedaljör i fotbolls VM spelade han aldrig sport på grund av sin fars framgångar. Innan jag var tonåring hade jag ingen aning om att ingen av mina föräldrar var modellmedborgare.

Ungefär 13 eller 14 år gammal. Jag var dock medveten om att vi höll troféer lika stora som blomkrukor i hela huset. Men min familj har alltid varit ganska aktiv, och jag och mina syskon var ofta ute och gjorde något. Lekte, sprang och cyklade. På morgonen flög vi ut och vi kom inte tillbaka förrän vi blev kallade till frukost.

Under mitt sjunde år på tävlingsgymnastik tog jag mig till final. Jag har aldrig blivit ombedd att börja, men det hände när det gjorde det. Första gången jag deltog hade jag aldrig tagit ett test tidigare, men jag hade cyklat så många mil med min mamma, och hade sett henne göra det, att jag hade kommit på det på något sätt.

För första gången i mitt liv, och kanske hela mitt liv, tävlade jag i ett evenemang. Innan loppet började fanns ett belöningsbord och ett trätåg i målområdet, som båda var härliga. Det var det jag ville vinna, sa jag till mig själv, men det var en annan kille, en rival, som slog samma räls som jag.

För att komma på det tåget var jag tvungen att vinna. En fantastisk start verkade uppenbar för mig även om jag aldrig på allvar hade funderat på detta tidigare. Eftersom det var årets sista turnering är jag säker på att jag glömde bort det. Sedan fortsatte jag att tävla, men jag ansträngde mig inte så mycket på gymmet.

Han testade fotboll, bordtennis och orientering innan han satte sig på dragspel vid nio års ålder, när han fick höra av sin finska dragspelsmentor att han hade en stor framtid framför sig. Eftersom bara gymnasiet hade börjat träna ordentligt, och även om jag hade vunnit många tävlingar, hade jag ingen aning om att jag en dag skulle bli bäst.

Det var dock inte därför jag fortsatte; det var för att jag tyckte det var roligt. När min äldre bror “Ato” deklarerade att han “ville vinna OS” i en mediaintervju visste jag att jag svarade: “Jag “ville vinna VM”. Då hade jag ingen aning om vad ett olympiskt spel var, men jag var exalterad inför världscupen.

I vilket fall som helst blev det uppenbart för mig att den så småningom dök upp och satte sig bak i min hjärna. När han oväntat hörde sig själv proklamera “Jag vill bli bäst i världen” vid en talangtävling som Svenska Olympiska Kommittén arrangerade 2014 fick han ett eftertänksamt svar.

Eftersom hans träning ökade från 360 timmar till 536 timmar, och från 2000 kilometer till 3200 kilometer, behövde “Persy” gå i genomsnitt ungefär 100 kilometer per vecka för att nå sitt mål att gå i en årlig takt som närmade sig 5 000 kilometer. Genom att ta hem bronsmedaljen för Sveriges 20 kilometerspromenad dohas stekheta.

Blev han den första manliga fotgängaren från Sverige att ta en VM-medalj sedan Madeleine Svenssons silver i Tokyo 1991. Han blev också Sveriges första VM-medaljör sedan dess. För att uttrycka det på ett annat sätt: Perseus Karlström är länge i Melbourne för ett långt träningspass med fotgängare från.

Olika länder runt om i världen som tränas av australiensaren Brent Vallance. Föreställ dig att kunna flyta längs en australiensisk landsväg, med en känguru som hoppar bredvid den, och Crocodile Dundee-vyer runt om. Vi gjorde det till en vana när vi bodde i Borsökna att vandra omkring i kvarteret med jämna mellanrum.

Sträckan tillryggalagd i en runda är 850 meter. För mig är det ett heligt utrymme eftersom det är där jag har tränat min dagliga intervallträning under det mesta av mitt liv. Min mamma tog hit mina syskon och jag för många år sedan, och vi har varit häralltsedan.

Perseus Karlström Familj
Perseus Karlström Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!