Hur Lång Är Andreas Johnson

Sprid kärleken

Hur Lång Är Andreas Johnson
Hur Lång Är Andreas Johnson

Hur Lång Är Andreas Johnson – En varm sommardag år 1999 satt Andreas Johnson hemma hos sina föräldrar, beväpnad med en saxofon och en lime, för att skriva in de första raderna av låten som skulle bli hans debutsingel till en anteckningsbok. Singeln från Andreas andra soloalbum lyckades inte hamna på kartan, och han var lättad över att inse att det var det sista han kunde lägga till sin karriärs folio.

Hans mage berättade för honom att svaret på hans bön snart skulle förändra hans liv. Mycket längre från föräldrahemmet, och ännu längre från landets gränser, skev “Glorious” utan exemplariska utfall. Boken vann många priser och utmärkelser, inklusive tredje plats på den prestigefyllda Englandslistan och en veritabel “Glorious”-febersvepte runt om i världen.

Inom kort skulle fartyget ha anlänt till Sverige. Till slut förvandlade åren Andreas Johnson till den fullfjädrade popstjärna han alltid var förutbestämd att bli.Anders Johnsson föddes i en musikalisk familj. Han började skriva sin egen musik och bildade bandet Planet Waves på 1980-talet och tog dess namn från Dylans berömda sextettalbum som inspiration.

Genombrottet med singeln “Liebling” kom efter ett album med Planet Waves och ett annat under eget namn, som båda var massiva. Efter den extremt krävande världsturné som följde efter släppet av albumet Deadly Happy kände sig Andreas Johnson tvungen att ta en paus för att återfå krafterna.

Med låten “Sing for me” gjorde han en triumferande återkomst till Melodifestivalen 2006. Det var den första av en serie på fyra upset i turneringen. 2007 bidrog Andreas med låten “A little bit of love”, 2008 uppträdde han tillsammans med Carola med låten “One love”, och slutligen 2010 släppte han låten “We can work it out”.

2011 vann Andreas Johnsson körslaget med sitt lag, Järvsö, och befäste sin status som en av landets mest älskade musiker. Det senaste studioalbumet, med titeln “Village Idiot”, släpptes 2012, och sedan dess har fans bjöds på semestersinglar och den mjuka “Living To Die” (2015). Johnson kommer från en familj av musiker. Hans far och mor var också jazzmusiker, därför följde han dem ofta till spelningar och andra uppträdanden.

Hur Lång Är Andreas Johnson

I början av 1980-talet började han lyssna på hårdrock, liksom artister som Bob Dylan, Beatles, David Bowie, Lou Reed och Crosby, Stills, Nash och Young. Johnsons “Glorious”-låt från 1999, som finns på albumet Liebling, blev en stor hit. Med låten “Sing for Me” gjorde han sin Melodifestivalen det året. Han avancerade hela vägen från den första omgången till finalen, där han slutligen placerade sig på tredje plats.

Samma år var han sommarhäftad på Sveriges nationella radiostation, P1. Året därpå tävlade Johnson återigen i Melodifestivalen, denna gång gick han vidare hela vägen till den stora finalen med sitt bidrag “A Little Bit of Love”. Han toppade sin tredjeplats från föregående år och slutade tvåa den här gången, efter vinnarna The Ark.

Johnson och Carola Häggkvists samarbete, Johnson & Häggkvist, började i januari 2008 och deras debutsingel, “Lucky Star”, släpptes i april samma år. Samma år deltog paret i Melodifestivalen genom att framföra låten “One Love”, och de blev kända som “Androla” i media som ett resultat.

Trots att de var tunga favoriter gick duon vidare till finalen i den andra omgången av turneringen genom att kvalificera sig för ett högre pris. Vinnarna, Rongedal och Sanna Nielsen, blev överraskade av sina framgångar.

Carola serverade en liknande måltid vid ankomsten till Kiruna, platsen för den tredje och sista striden i Andras chans, som möttes av en del kritik men sågs som stödjande av andra. När röstappen för 2015 års turnering introducerades hade Nordman fått 318 118 röster och Johnson och Häggkvist låg långt efter med 202 353.

2010 återvände Johnson till Melodifestivalen med sitt bidrag “We Can Work it Out”, som han tidigare hade använt för att avancera hela vägen till den sista tävlingsomgången innan han hamnade på en sjätte plats totalt. Två år senare var han med i tävlingen igen, denna gång med stycket “Lovelight”.

Trots sina bästa ansträngningar slogs han 2008 ut i semifinalen i Andra chansen och såg hur hans motståndare, gruppen Timoteij, blev eliminerade av Top Cats i showens alternativa universum.
Han var en av de fem juryns medlemmar som lyssnade på och gav sina synpunkter på alla bidragen i SVT-programmet Inför Eurovision Song Contest 2011.

Johnson återvände till Melodifestivalen 2015 med bidraget “Living To Die” efter tre års frånvaro. Han började fyra i den tredje omgången av turneringen, bakom Andreas Weise och före Isa, och slutade sexa och sjua efter omlottningen.

Han återvände dock till tävlingen fyra år senare med stycket “Army of Us”, som avancerade från andra divisionen till tredje.Vid den här tiden i sitt liv följde han ofta med sina föräldrar på vägen, där han exponerades för en värld av sena kvällsshower och de obevekliga resor som är involverade i framträdanden.

Johnson började sin musikaliska karriär som huvudsångare för Planet Waves, ett band som spelade in albumet Brutal Awakenings innan det upplöstes på grund av interna stridigheter kort efter att ha flyttat till en Stockholmsförort.

Efter det inledde han en solokarriär och släppte albumet Cottonfish Tales. Låten “Glorious”, släppt av honom 1999 och inkluderad på hans album Liebling, blev en världsomspännande smash och har sedan dess inkluderats i reklam för märken som Volvo, Nutella och Vauxhall. [2] Det amerikanska tv-nätverket TBS sände en reklamfilm till “People”.

Hur Lång Är Andreas Johnson
Hur Lång Är Andreas Johnson

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!