Waldo Zapata Sjuk

Sprid kärleken
Waldo Zapata Sjuk
Waldo Zapata Sjuk

Waldo Zapata Sjuk – Waldo Zapata är ett känt namn i Sverige när det kommer till kampsport och träning av olika anledningar: som mannen som grundade Viva Zapata Jiu-jitsu organisation, som en begåvad och entusiastisk seminarieinstruktör, som mentor för flera generationer av Svenska mixed martial arts-utövare, eller som en högt ansedd expertkommentator på Viaplays UFC-sändningar.

En livslång kampsportare, han har tillbringat de senaste tjugofem åren i toppen av de svenska BJJ- och MMA-scenerna. När man tänker på att han och hans syster Louise grundade det banbrytande SPR Athlete Factory gym, koncept, samlingsplats och gemenskap, kan man börja förstå hur många män han har inspirerat.

Enligt planen har Waldo alltid gett bort så mycket han kunnat av sin entusiasm och aldrig hållit tillbaka något.Han har sett och hört allt, och han har ett stort öga för detaljer och en uppskattning för individen. Han har alltid försökt att få alla att känna sig bekväma, inte bara de besvärliga nybörjarna.

Nu behöver Waldo och hans familj med fru och två små döttrar vår hjälp. De är på randen, och det här kan vara deras sista chans.Sommaren 2020 fick Waldo diagnosen avancerad gallblåscancer.Han genomgick en komplex och potentiellt farlig operation.

Det gick bra och det fortsatte att gå bra under de kommande sex månaderna efter att celltransplantationsterapin började.Man som blir trampad på. Det rapporterades att cancern har kommit tillbaka sommaren 2021. Den här gången meddelade svenska vårdgivare att inga ytterligare behandlingsalternativ fanns utöver palliativ vård. Vad detta betyder är att du bara ska försöka bromsa romanen.

Det senaste året har Waldos hälsa förbättrats avsevärt, och en ny möjlighet har också öppnat sig. Waldo har anlänt till Tyskland för att genomgå en kombinationsbehandling bestående av banbrytande strålbehandling och exakt riktad kemoterapi mot sin cancer. Den svenska marknaden har för närvarande inte detta i lager. Förhoppningsvis täcker den allmänna svenska sjukförsäkringen även kostnaderna för sådan behandling. Saker och ting börjar bli tydliga.

Waldo Zapata Sjuk

Men det som garanterat inte täcks är de kostnader som krävs för att få tillgång till denna behandling, såsom kostnaderna för flera resor till och inom Tyskland, många konsultationer med specialister, professionella översättningstjänster för medicinska dokument, boendekostnader, medicinsk transport och andra oförutsedda kostnader.

När man tänker på den förväntade inkomstminskningen och förväntningen att den kommer att öka med minst det dubbla under de kommande fem till sex veckorna när behandlingen ges, kan man se hur brådskande situationen är.

Därför vill vi, några vänner till familjen Zapata, hjälpa till i ett försök att lindra situationen så mycket som möjligt. Det är därför vi sträcker ut en hand till dig. Om du är en vän, en nuvarande eller tidigare student, eller till och med bara ett fan av vad Waldo har bidragit med till BJJ, MMA och träningsscener, kanske du vill hjälpa honom och hans familj under denna svåra tid.

Familjens externa utgifter under de kommande månaderna kommer att täckas av eventuella donationer. I juli i år fick Viasats MMA-specialist Waldo Zapata beskedet att han hade fått diagnosen gallblåscancer, en särskilt dödlig variant av sjukdomen.

Trots detta fick han först goda nyheter från läkarna som försäkrade honom att tumören var liten och kunde avlägsnas kirurgiskt. Efter det ändrades dock prognosen dramatiskt och Zapata fick en mycket tråkigare bedömning av sitt tillstånd.

Då sa de att det var obscent och “man ska vara glad om man får fira jul”, sa han till Sportbladet.Waldo Zapata berättar för tidningen hur svårt det var att förklara cancer för sin fru och två barn.Men prognosen har förbättrats igen, och Zapata rapporterar att det ser uppåt. Detta kom efter en “riskfull och dåraktig” tidsperiod under vilken alla cancerframkallande ämnen togs bort från kosten.

Kan få helvete, som Waldo Zapata skulle säga.Han är för närvarande cancerfri, men han får vänta till maj för att få behandling för sin cellgåva. Zapata är dock väl medveten om att cancer ännu inte helt har utrotats.

För närvarande är jag cancerfri, så det borde båda gott för min långsiktiga syn. Ändå får man inte automatiskt hänföra möjligheten till framgång till det faktum att något stulits. Nu tror jag inte att jag låter det hända… åtminstone inte inom den tidsram jag har kontroll över. Zapata väljer att behålla en positiv attityd under hela sin cancerbehandling.

Det skulle vara jag. – Det är jag. Jag hinner inte vara död innan jag faktiskt dör. Just nu har jag ingen aning om prognosen. Tvärtom. Bankirerna försäkrar mig om att jag har utmärkta värderingar och att allt kommer att bli bra. Det betyder att man inte behöver släppa in oron krypa.

Tidningen tipsar om att om Börje Salming importerar medicin till Sverige så kommer allt att ordna sig, men om någon annan gör det går det inte lika bra. Tidigare har bara Dr Salming försökt importera medicin till landet, men hon har misslyckats.


Vi har ordnat så att en leverans av medicin skickas till hotellet så att vi kan ta med oss tillbaka en del. I så fall känns det jättebra, som Pia Salming uttrycker det. Men Salming åker inte bara över Atlantis för att få tillbaka medicin.

Det är också Torontos årliga Hall of Fame-firande. Daniel Alfredsson, Henrik Sedin och Daniel Sedin kommer alla att väljas in i Hall of Fame vid detta tillfälle, bland annat. Sätt ihop tidigare valda för evenemanget samtidigt.

En familjeåterförening är tänkt att vara just det, en familjeåterförening; vi kommer inte att bjuda in några vänner eller bekanta. Vi vet inte hur mycket han kommer att vilja delta eller inte, så Pia Salming säger att vi får ta det dag för dag.

Waldo Zapata Sjuk
Waldo Zapata Sjuk

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!