Jane Björck

Sprid kärleken
Jane Björck
Jane Björck

Jane Björck – Jane Björck, som heter Jane Katarina Björk, föddes i Fagersta, Sverige den 10 april 1961. Hon är för närvarande huvudprogrammerare för SVT:s sportavdelning. 1987 flyttade hon till Stockholm och började arbeta på SVT. När hon började sin karriär på 1980-talet var Jane Björck en av de första sportjournalisterna i Sverige. I dag är hon en aktiv deltagare i programmen Sportnytt och Sportspegeln.

Hon har banat väg för många andra kärleksfulla kvinnliga idoter idag, men de har slutat följa i hennes fotspår på grund av hur långsamt hon rör sig.När Jane Björck var två år satte sig hon och hennes pappa framför tv:n för att titta på sport. Sedan dess har hon berättat historien i Expressen, där hon enligt uppgift sa: “Jag hade aldrig haft en sjukdag i mitt liv, men jag var frånvarande ett helt år.

Med familjens uppmuntran dök hon med huvudet in i karriären och i slutet av 1980-talet debuterade hon som sportkommentator på SVT. Stora utmaningar ligger i att vänta om du vill nå ditt mål. Jag började räkna på antalet presskonferenser jag deltog i där jag var den enda kvinnliga reportern.

Jag skulle inte säga att jag har haft det särskilt tufft, men det har funnits tillfällen då jag har tänkt: “Nu måste jag verkligen bita mig i läppen och ta mig igenom det här, för en dag kommer det att finnas många kvinnor här”, som Jane Björck uttryckte det i en intervju med Expressen.

Efter att ha varit den enda kvinnan som tittat på sport på tv i många år erkände Jane äntligen att hon behövde en paus från den mansdominerade arenan.Hon bestämde sig för att bli reporter för att hon inte ville stå framför kameran som programmerare, vilket hon hävdar var den enda anledningen till att hon ville fortsätta jobba.

Men efter några år bakom kameran stod allt kvar; Jane gick in i dalen och tvingades kratta sin egen ben.Jag hade aldrig upplevt en dag av sjukdom tidigare, men där var jag, ett helt år in i mitt liv.Med bara en kort blick på mitt liv var jag övertygad om att jag skulle dödas av en kramande sabel.

När hon kom tillbaka kände hon dock “en överväldigande önskan att återgå till jobbet” och “insåg att allt kändes väldigt enkelt igen”, som hon uttryckte det i en intervju med Expressen.När hon väl återvände till sin roll som TV-programledare befann hon sig i en helt normal arbetsmiljö.

I dag är programmerare som Jessica Almenäs, Anna Brolin och Frida Nordstrand bland de mäktigaste personerna inom skridskosporten.Jag arbetar med väldigt många härliga damer och herrar, och detta är den idealiska jämvikten.

Under den senaste veckan har tusentals kvinnliga journalister använt hashtaggen #timeout för att dela sina erfarenheter med världen, inklusive sexuella trakasserier, sexuella övergrepp och sexistiska kommentarer.Nu berättar SVT:s veteransportreporter och programchef Jane Björck sin historia.Med en sprudlande entusiasm för sport gick jag in på de små pojkarnas, de unga grabbarens och gubbens fotbollsstadion.

Jane Björck

I ett utarbetat Instagram-inlägg förklarar hon, “Som sportkommentator under de senaste tre decennierna på TV-Sporten/SVT Sport, tidningar och lokalradio.Jag har inte drabbats av samma hårda och nedsättande behandling som så många andra fått utstå.

Det har inte gått så många år sedan jag konfronterades med samma oväntade, improviserade, irrationella och helt personliga fråga från olika män i väldigt olika sammanhang: “Är du fotbollsintresserad på allvar.

För att sätta Jane Björck högst upp i högen: “Ett antal tittare, både män och kvinnor, var osäkra på hur de skulle reagera på “förvirringen” med att ha en kvinnlig programledare för Fotbollskvll-programmet.Det fanns inga helt ofiltrerade brev, telefonsamtal eller tv-recensioner.

Det är inte direkt konstruktivt, men det finns andra sätt att tolka det.Och det Rosundapubliken tänkte göra med mig som programledare och innereporter när vi filmade vår livsändning av en landsafari var så “skämt” att det krävdes en hel del av mig till det”, fortsätter han. Från sina överordnade känner hon orubbligt stöd och största respekt.

Fokusera på att behandla andra som du själv vill bli behandlad.Varje gång vi träffas har vi det trevligt.med alla mäns samlade ansträngningar.Så fort SportExpress tar kontakt med Jane Björck visar hon oss alla sina Instagram-inlägg och förklarar att hon aldrig har blivit hårt behandlad av sina SVT-sportkollegor.

När Jane Bjorck var tio år gammal tittade hon och hennes pappa på sport på tv tillsammans. Även om det inte fanns några kvinnliga sportare på tv vid den tiden, hade hon sin första aning om att hon ville fortsätta den karriärvägen vid den tiden. Frida Ostberg väntar sitt femte barn.

Hon har spelat för det svenska landslaget och är nu SVT-expert. Hon säger till Sportbladet att det stämmer. Hon säger till pressen att det verkar vara väldigt roligt. Innan förra året var Frida Ostberg ordinarie i SVT:s fotbollssändningar. Den tidigare stampmarkskungen hade ett VM-silver, tre SM-guld och en diamantkula på sitt cv.

Han spelade också radarpar med Jane Bjorck och var expert i över två decennier. Hon arbetar just nu med ett projekt för damfotbollsförbundet och kommer snart att kunna se EM från sin soffa.Detta var det bästa möjliga resultatet av den situation som hade förvärrats. Hon säger till Sportbladet att ungen passar rätt in i de bästa av rollerna.

Jane Björck
Jane Björck

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!