Jesper Blomqvist Familj

Sprid kärleken
Jesper Blomqvist Familj
Jesper Blomqvist Familj

Jesper Blomqvist Familj – Den före detta svenske fotbollsspelaren Lars Jesper Blomqvist föddes den 5 februari 1974 i Tavelsjö, Västerbotten. Han förvärvades av AC Milan 1996 och hade tidigare tillbringat tre år i Allsvenskan för IFK Göteborg, där han haft enorma framgångar, särskilt i Champions League. Han såldes till Parma efter bara en säsong. Inför en match mellan Everton FC och Charlton Athletic FC plockades han upp av Manchester Uniteds manager Alex Ferguson.

Efter att hans proffskontrakt upphörde spelade han för flera andra lag, däribland Djurgrdens IF. På grund av pågående skadeproblem gick han i pension 2005. Mellan 2008-2012 var han dock bara tangentiellt kopplad till en handfull klubbar och gjorde endast spotframträdanden.

Blomqvist var en extremt snabb vänsterytter, men han var också ganska skadebenägen. Han började sin proffskarriär i Tavelsjö AIK, gick vidare till Ume FC 1992–1993 och fann slutligen foten hos IFK Göteborg, där han bland annat vann Champions League.

Blomqvist gjorde ett historiskt mål för IFK Göteborg mot Helsingborgs IF på bortaplan. Under Sven Anderssons razzia uppåt stal Blomqvist bollen och rusade iväg. Han lät bollen gå under egen ånga när han dribblade förbi Andersson på ena sidan och Blomqvist på andra.

Under de efterföljande sekunderna skickade han självsäkert bollen i öppet mål. För sitt land passade Jesper Blomqvist för första gången 1994. Han startade 30 matcher på toppnivå för Sverige och hjälpte laget till en tredjeplats vid VM 1994.

Framgångar med IFK Göteborg ledde till en proffsaffär med italienska klubben AC Milan och därifrån gick Blomqvist vidare till Parma AC. Manchester United värvade honom 1998 för att ersätta Ryan Giggs. Totalt fyra ligatitlar, en FA-cup och en UEFA Champions League vanns av Manchester United när Blomqvist var klubbens manager (1999). Under sin stopp med United gjorde Blomqvist bara ett enda mål.

Blomqvist kom först till Everton FC 2001 innan han bytte till Charlton Athletic. Sommaren efter 2003 återvände han till Sverige och skrev på med Djurgrdens IF. 2005 avbröt han det på grund av pågående skadeproblem. Blomqvist var huvudtränare för Enköpings SK från sommaren 2008 fram till hösten 2009, då han fick sparken.

Blomqvist återvände för Enköpings SK den 2 juli 2008 i en oavgjord 1-1 Superettan mot Degerfors IF efter en rad skador och avstängningar. I den 62:a minuten tog Blomqvist in en ny spelare. Därefter dök han upp i några fler matcher samma säsong.

Persebaya 1927, en hårt satsande indonesisk klubb, sades vara nära att värva Blomqvist våren 2009. Resan till Indonesien och träningsmatcherna där var dock resultatlösa. I augusti uppgav Blomqvist offentligt att det aldrig rådde någon tvekan om att han skrev på ett kontrakt. Blomqvist gjorde sin proffsdebut för Enköpings IS, partnerklubben till Enköpings SK, den 23 juni 2009.

Blomqvist gjorde sin proffsdebut med Superettanlaget Hammarby IF den 3 juni 2010, i den 85:e minuten av lagets 3-1-vinst mot Trelleborgs FF i den tredje omgången av Svenska Cupen. I den 71:a minuten av Hammarby IF:s Superettanmatch mot Ljungskile SK den 16 juni 2010 gjorde Blomqvist sitt andra framträdande för klubben.

Ställningen var oavgjort, 1-1. Han tillbringade även en tid i Hammarby som assisterande tränare. Blomqvist bestämde sig för att gå i pension 2012 så att han kunde ägna mer tid åt akademiska studier i ekonomi.

Jesper Blomqvist Familj

Jesper Blomqvist har de senaste åren medverkat i en rad TV-näts varietéer. Innan han vann Let’s Dance på TV4 2017 tävlade han i TV4:s Stjärnor p är hösten 2008 och TV3:s Superstars hösten 2009, som båda var nöjessatsningar. 2013 kom han fyra i SVT:s Mästarnas mästar. Under 2018 bildade Blomqvist, Kennet Andersson och Magnus Wislander en vinnartrio i Champions of Champions hundraårsjubileumssäsong.

Till Jesper Blomqvists familj hör hans systrar Pauline och Ulla och hans bröder Joakim. Lars Jesper Blomqvist, svensk fotbollsspelare, har sagt upp sig efter mer än ett decennium i ligan. Under sin karriär var han vänstermittfältare eller ytter för sitt lag. Blomqvist tillbringade sina uppväxtår på Tavelsjö, ett samhälle i Ume kommun. Hans huvudsakliga bostad är Sverige, men han har fastighetsinnehav i Sverige, Sverige, Kroatien och andra länder.

Efter att han gick i pension som spelare för gott 2005 fortsatte han att arbeta för TV4 som en pundit (fotbollsvetare). I september 2006, när han besökte Blomqvists hemstad Ume, träffades han två gånger i ansiktet. Den som är ansvarig för det som hände honom har gripits och åtalas för misshandel och misshandel. Det finns en son som heter Casper född av Blomqvist år 2000.

Hans senaste tjänst, från december 2009 till november 2010, var som spelande assisterande tränare för Superettanklubben Hammarby. Han var tre år i IFK Göteborg där han hjälpte tilllaget vinner fyra raka allsvenska mästerskap. Han kom senare till Manchester United, där han hjälpte klubben att vinna Premier League, FA-cupen och UEFA Champions League under samma år (1999). En professionell fotbollsspelare fram till 2006, då han sa upp sig.

Han tillkännagav sin avgång från sporten 2004, men återvände till Djurgården 2005 efter att ha vunnit ett sista allsvenskt mästerskap med dem 2003. En skadekris 2008 tvingade Enköping tillbaka till spelplanen. Blomqvist, en veteran med 30 landskamper, var en nyckelkugga i Sveriges framgångsrika upplopp till tredje plats vid fotbolls-VM 1994 i USA.

2021 triumferade Jesper Blomqvist och Marcus Allbäck i en rikstäckande kändisbakstävling i Sverige. Nu är det dags för Jesper att ge honom lycka. Det är tänkbart att Erica Jensen är deras nya låga, och om det går bra mellan dem kan de till och med bli kända namn bland barn.

Enligt Jesper Blomqvist, som pratar med Hänt, behöver man inte stressa mer på sig själv. Jesper Blomqvist, 46, har dubbla identiteter som tidigare professionell fotbollsspelare och tv-värd. Du kanske också kommer ihåg att han triumferade på Let’s Dance 2017. Förutom sina många prestationer och roller på tv kan han nu lägga till “pojkvän” till sin lista över självbeskrivningar.

Jesper Blomqvist Familj
Jesper Blomqvist Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!