Jesper Nelin Flickvän

Sprid kärleken
Jesper Nelin Flickvän
Jesper Nelin Flickvän

Jesper Nelin Flickvän – Det som hände idag, när det svenska laget vann guld i skidskyttestafett-tävlingen för män, var utan tvekan den mest överraskande händelsen under dessa vinterspel hittills. Även om de svenska backhopparna i detta OS har gått från klarhet till klarhet var det ingen som på förhand förutspådde att deras land skulle ta en medalj, än mindre en guldmedalj.

Skidåkning är den mest fascinerande sporten, och jag hoppas kunna göra den till min favorit en dag. Vissa människor refererar till skidskyttar som “avdankade längdkare”, vilket är en bokstavlig översättning av den svenska frasen. Egentligen är det inte sant längre. De flesta skidåkare idag stör sig inte på den långa vägen genom att åka skridskor på knäna och går istället direkt från liften till skidliften.

För att lyckas med backhoppning behöver du vara både en stark och snabb löpare och en lugn och trygg hoppare. Att vara kompetent inom bara ett område är inte tillräckligt för att få jobbet gjort. När det gäller hastighet och teknik är många skidskyttar av idag så avancerade att de lätt kan köra om “traditionella” longboardåkare.

Det bevisades under dagens herrstafett i backhoppning på Alpensia backhoppningsstadion i Sydkorea, då Fredrik Lindström vann guldet för Sverige genom att sluta 56 sekunder före Norge och 2 minuter och 7 sekunder före tredjeplacerade Tyskland.

Allt stod i dag för Sverige. I den första sträckan gjorde Peppe Femling sitt bästa lopp någonsin och hängde med i trassorna hela vägen. Sedan dess har både Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson gjort ett utmärkt jobb med att försvara andra respektive tredje strängen i detta utgngsläge.

Fredrik Lindströms korsning av sundet signalerade början på det som skulle bli en tvekamp mellan Sverige och Norge. När norrmannen Emil Hegle Svendsen backade från startlinjen fick Lindström dock ett så stort uppsving att han slog norrmannen med 56 sekunder. Det var varken mer eller mindre än en klassificering.

Svenskarna må ha kämpat på de hala skidorna, men de snett bra överlag. Även om skjutförhllandena stundtals var hemska, fanns det fortfarande några extraskott men inga straffrundor. Det var verkligen häpnadsväckande att se Fredrik Lindström, klädd i den traditionella svenska tävlingsdräkten, skejta in i upploppet helt själv och i toppkondition. Lindström kan se tillbaka på en hel del framgångsrika säsonger. Ingenting har någonsin verkligen lovat honom att älska honom innan idag. Nu presterar han bättre än på många år. Jag tror personligen att Fredrik Lindström är ganska intelligent.

De svenska backhopparna gjorde en enastående prestation i går och vann silver i sin stafett. Dessforinnan lät Hanna berg ta guldmedalj på distansloppet och Sebastian Samuelsson silver i jaktstarten, så utgången i stafetterna blev som leran på moset.

Jesper Nelin Flickvän

Om jag glömmer bort Charlotte Kallas guldmedalj på skiathlontävlingen så gissar jag att det svenska damlagets guldprestation i stafetten idag var sportens största ögonblick i OS-historien. Utan tvekan var det otroligt att se Frida Hansdotter och André Myhrer vinna guld i slalom, men i ett skidskyttestafett med sina tuffare förhållanden, inklusive hård och nyckfull vind och där fyra personer måste prestera i toppen på en gång, var det inte annorlunda än i en högre klass. Slalomåkare, ni har min största respekt, men jag tror verkligen på det.

De svenska backhopparna, som just nu är bland de bästa i världen, har tränat hårt för dessa medaljer. Men vi måste också hylla vår allianskapten, Wolfgang Pichler. Trots sitt rykte som en torterare av en tränare är det han som är ansvarig för att skapa harmoni och goda relationer i skidterrängen. Han slappnar aldrig av förrän hans lärjungar har lagt sig på marken på planen efter varje träningspass och kippat efter andan.

Sådana saker ger önskvärda resultat. Enligt min mening borde långvägaplaneringsgruppen och dess ledare granska vad Wolfgang Pichler har åstadkommit med hjälp av skidpatrullen. Skidskyttelandslaget framstår som en enda stor lycklig familj med massor av propp och mys på vänster och höger. Vanliga longboards avslöjar några sådana längtan. Spänningen mellan hajarna och mellan hajarna och deras ledare är låg, ja, mycket nära att vara helt vänlig. Den verkar med all sannolikhet vara avsedd för en avvikande betraktare som jag själv.

Vem som helst kan inte prestera på topp om de inte känner glädje, medkänsla, värme och samhörighet med sina medsoldater och sina överordnade. Skidskyttelandslaget framstår som en eftersläpning i ordets vanliga bemärkelse, medan längdlandslaget till övervägande del består av enskilda spelare.

Sverige har tagit hem inte mindre än tio medaljer vid OS mellan 1912 och nu. Ytterligare två medaljer i curling väntar fortfarande (deras värde är fortfarande okänt). Därför slår jag vad om att Charlotte Kalla tar ytterligare en medalj när långdistansdamerna kör sin sista söndag. Det kan visa sig vara guld eller silver.

Även om jag har stor tilltro till Marit Björgen som vinnare så kommer medaljtrifectan med största sannolikhet att bestå av Charlotte Kalla, Marit Björgen, och finska Krista Pärmäkoski. Det Jesper Nelin vet är att om han lyckas med alla tjugofem skotten så sträcker det sig långt till slut. Eftersom hans konkurrent ännu inte har startat har han ingen aning om hur långt upp han är. Efter att ha fått en långsam start har hon tagit stora framsteg. Andra har ännu inte tappat sina högtidskläder.

Det handlar om ett gäng olika skidskyttar i marken eller som står eller ligger på skjutbanan. Det enda som betyder något för Jesper vid just denna blick är att komma in i sin egen bubbla. Håll tillbaka publiken på skjutstadion från att jubla för högt när en spelare gör mål för att förhindra att lyckan ramlar ner resultattavlan. Oroa dig inte dumt över krokodiler som breder ut sina vingar.

Det jag och andra följare har noterat i efterhand är att om Jesper Nelin hade suttit i alla stolar så hade OS-guldet hängt från hans bröst. Alla dessa tankar är det som gör denna vintersport så fantastisk och spännande. Allmakten hos den är oöverträffad. Gränsen mellan framgång och misslyckande är tunn som en vinge på en myrmark. Det var totalt tre bommar här.

Jesper Nelin Flickvän
Jesper Nelin Flickvän

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!