Justin Bieber Sjukdom

Sprid kärleken
Justin Bieber Sjukdom
Justin Bieber Sjukdom

Justin Bieber Sjukdom – Justin Bieber, en populär sångare, har plötsligt lagt ner alla sina kommande shower. På Instagram lade han upp bevisen för varför. Förlamning på ena sidan av hans ansikte har gjort att han inte kan tala eller röra munnen. Ramsay Hunts syndrom är det officiella namnet för denna sjukdom. Professor och överläkare Tomas Bergström fyller i alla detaljer.

Justin Bieber blinkar med kameran med ett skevt leende. Det finns ingen avvikelse på höger sida av munnen från dess fasta läge. Hans högra ögonlock blinkar inte en enda gång under de två minuter och femtio sekunder han har pratat. Biebers vänstra ögonbryn rör sig i takt med hans uttryck, men hans högra är orörligt.

Mitt ansikte visar tydligt symptomen på Ramsay Hunts syndrom. En blinkning får inte detta öga att stängas. Den här näsborren kommer inte att vika, därför kan jag inte le på den här sidan av mitt ansikte. Justin Biebers högra öga glider upp under locket istället för att blinka normalt, och han säger: “Jag har fullständig förlamning på den här sidan av mitt ansikte.”

Han säger att han kommer att återhämta sig helt, men att han inte har en aning om hur lång tid det kommer att ta. Följaktligen har han fått skjuta upp alla sina kommande framträdanden och ägna sin tid åt att vila och träna ansiktsövningar.

Som ni ser är situationen svår. Jag önskar att det inte var så, men uppenbarligen säger min kropp till mig att ta det lugnt, konstaterade Bieber i videon som släpptes på Instagram. Men exakt vad är Ramsay Hunts syndrom? Det berättar doktor Tomas Bergström, professor vid Sahlgrenska universitetet och sjukhusets överläkare.

Bältros, i det här fallet. Reaktivering av vattkoppsviruset orsakar bältros. Som ungdomar fick de flesta av oss vattkoppor, ett virus som förblir vilande i kroppen tills det är borta.Efter att ha infekterat en sensorisk neuron visar sig viruset som blåsor på huden.

Det som gör Justin Biebers fall av bältros unikt är att hans yttre hörselgång har påverkats av blåsor. Med hjälp av ett otoskop kan du se blåsor inne i örat och att ta ett prov visar att det är vattkoppsviruset. Bältros är frekvent. Ny forskning visar verkligen att det blir allt mer utbrett. Ramsay Hunts syndrom är dock inte precis en utbredd sjukdom. Det är bara ett typiskt fall av bältros som råkade landa på en dålig plats.

Ramsay Hunts olycka ligger i det faktum att den skadade sensoriska nerven ansluter till ansiktsnerven. Ansiktsmuskeln under dess kommando. Ansiktsnerven påverkas normalt inte av bältros, men detta fall är ett undantag. På grund av detta kan Justin Bieber varken stänga vänster öga eller le med höger.

Att ha bältros orsakar skador på de motoriska nerverna. Processen är mystisk och du har ingen aning om hur den fungerar. När dessa nerver når skallen, tror man att de grupperar sig för att bilda ett nervknippe. Det finns en god chans att nerven sväller och blir inflammerad, vilket orsakar motoriska funktionsproblem. Det är dock bara gissningar.

Justin Bieber Sjukdom

Det kan ta några månader att läka, även om man är ung. Nervens återhämtningsprocess är mycket tidskrävande. Det är sant att en av sju personer i alla åldrar kommer att få en permanent men från Ramsay Hunt. Generellt förbättras detta med åldern, men det finns fortfarande barn som hanterar det, och i vissa fall kan effekterna ses även decennier senare, i form av ett lite snett leende.

Antiviral medicin kan administreras, men dess effekt är osäker. Tyvärr är det haken med bältros; behandlingen är mest effektiv när den sätts igång snabbt. När det gäller Ramsay Hunt tar det vanligtvis ett par dagar innan diagnosen ställs och då är det tveksamt om antiviral behandling är nyttig eller inte.

Du kan först uppleva obehag i öronen, vilket leder till att du oroar dig för att du har en öroninfektion. Efteråt dyker det upp ansiktsuttryck av nöd. Du kan inte slappna av i ansiktsmusklerna eller blinka med ögonen. Detta blir omedelbart uppenbart. Halva ditt ansikte kan vara förlamat när du vaknar en morgon, och du kanske minns att du kände något i örat några dagar innan.

När vi pratar om ansiktet pratar vi om ögonen och munnen här. Även om Stroke verkar inuti hjärnan, är Ramsay Hunt belägen mer perifert. En kompetent läkare kan berätta direkt.Virus och vårt immunsystem upprätthåller en konstant jämvikt i människokroppen.

Det är dock oklart varför vissa människor utvecklar vattkopporreaktivering och andra inte. Var och en av oss har ett robust immunsystem som skyddar oss från en unik undergrupp av virus. Vissa människor är svårt drabbade av influensa medan andra inte alls.

Bältros kan förebyggas med en vaccination. Det föreslås att alla över 50 år får vaccinet, men att göra det är inte obligatoriskt och kommer att kosta dig pengar.Virus och vårt immunsystem upprätthåller en konstant jämvikt i människokroppen.

Det är dock oklart varför vissa människor utvecklar vattkopporreaktivering och andra inte. Var och en av oss har ett robust immunsystem som skyddar oss från en unik undergrupp av virus. Vissa människor är svårt drabbade av influensa medan andra inte alls.

Justin Bieber Sjukdom
Justin Bieber Sjukdom

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!