Kjell Lönnå Fru

Sprid kärleken
Kjell Lönnå Fru
Kjell Lönnå Fru

Kjell Lönnå Fru – “Där satt min livskamrat”, tänkte Kjell Lönn när han såg Ulrika i publiken. En guldbröllopsdag firas 50 år efter den ursprungliga ceremonin. Den 80-årige körledaren hävdar att han fortfarande känner ett starkt begär och längtan efter henne när han ser henne i en intervju om sitt genombrott.

På tv, den tidigare utbrändheten och hur han lyckas leda tre körer. Det är en historia Kjell Lönn tycker om att berätta om dagen 1965 då han fiskade och såg Ulrika. Dels var hon attraktiv och när jag fick veta att hon gick på Konstfack och var dotter till en kyrkoledare blev jag ännu mer intresserad jag.

Var son till en baptistpredikant och tog examen från Beckmans reklamskola, där jag studerade. Mitt i pausen när jag satte mig vid pianot satte sig även Ulrika och anammade utmaningen att sjunga. Kjell minns henne som en begåvad sångerska, men inte som soloartist. Han skickade flera kärleksbrev, men.

Kjell Lönnå Fru : Ulrika Lönnå

Ingen svarade någonsin. I ett försök att hålla mig på tårna gjorde Ulrika några bussamtal. Först tre månader senare fick jag ett julkort från henne där det helt enkelt stod “God Jul / Ulrika”. Det gjorde Kjell Lönno när han fick veta att Ulrika skulle ut och fira nyår med vänner i Stockholm. Enligt Kjell har det.

Varit vi sedan dess och han och hans fru kommer att fira sitt guldbröllop dagen före nyårsafton i år. SVT:s “Kjell Lönn ett liv i kör” sändes i torsdags, och vi kommer tillbaka till hur paret lyckades hålla igång sin romans så länge efteråt. När Jörgen Bodesand, regissören, kom fram till mig blev jag både smickrad och orolig.

Jag undrade högt om mitt liv var värt att berätta. De senaste två åren har Jörgen följt med mig på körövningar, semestrar och familjeträffar. Jag är van att sköta det mesta på egen hand för det är det jag gör för att leva, men Jörgen planerade allt själv och jag dök bara upp när han sa till mig.

Kjell Lönnå Fru

Det är möjligt att någon annan får bestämma vad som ska ingå i slutprodukten. Varken det faktum att jag ledde sången på Olof Palmes begravning eller att jag sjöng med körer två gånger i påven Johannes Paulus II:s residens kom inte med mig. Ändå, under en visning av dokumentären i Sundsvall, klappade.

Publiken och verkade njuta av den. Istället för att använda startblock sprang man då på kolstubbar och grävde sina egna startgropar. Det var när jag var militärpolis och tävlade i ett Oxelösunds polismästerskap. Teckning, musik och gymnastik var mina tre favoritämnen i skolan.

Jag hade bara den formen i några år, men under mina 25 år som lärare sprang jag regelbundet sex till sju kilometer på morgnarna med vissa kollegor och ibland 2,5 kilometer långa sträckor. Jag har inte sprungit.

På några år, men jag går fortfarande långa sträckor i lagom tempo. Ja, hon hade en underbar sångröst och kunde spela piano. Mina föräldrar hade ett piano hemma, och jag började spela det i ung ålder. Min mamma lärde mig tre ackord: C, G och D. När jag gjorde ett misstag tillrättavisade mamma mig.

Från köket och sa till mig vilket ackord jag skulle spela istället. Allteftersom tiden gick sjöng hon en del och min bror Harry en annan medan jag spelade piano. När jag var i Gävle var jag med i en barnkör ”När vi står tillsammans och sjunger i perfekt harmoni är det som något ur en saga.

Jag har för avsikt att utföra den här uppgiften”. Endast mammas. Om jag ska vara ärlig lärde jag mig att spela piano på egen hand och blev sedan certifierad musiklärare efter att ha avslutat en examen. Det är möjligt att det har haft något att göra med det lösare sättet jag skriver nu. Du flyttade från.

Smedjebacken till Sundsvall via Sundbyberg och Gävle eftersom din pappa var frikyrkopastor. Även om det förekom täta avbrott, lärde upplevelsen mig att vara öppen för att träffa nya människor och utforska nya miljöer. Till följd av min fars ställning som pastor kände jag att jag tillhörde församlingen flera.

Pastorsbarn har erkänt för mig att de någonsin lovat att göra uppror. Föräldrarna var verkligen förlåtande och inte alls hårda. Även om det fanns strikta regler på 1940-talet, som att inte svära, smög jag ut för att röka och gå på bio, trots att man inte skulle ha gjort det. Det var egentligen inte. Nödvändigt för mig att göra uppror eftersom mina föräldrar var så framsynta.

Kjell Lönnå Fru
Kjell Lönnå Fru

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!