Lena Hallengren Barn

Sprid kärleken
Lena Hallengren Barn
Lena Hallengren Barn

Lena Hallengren Barn – Som hälso- och socialminister i statsminister Stefan Löfvens kabinett från 21 januari 2019 fram till hans avgång i november 2021 är Lena Ingeborg Hallengren (född 25 december 1973) en svensk politiker för det socialdemokratiska partiet. Senare tjänstgjorde Hallengren i Anderssons kabinett i samma egenskap. Hallengren övervakade småbarnsutbildning, ungdoms- och vuxenutbildning som biträdande utbildningsminister i statsminister Göran Perssons kabinett 2002–2006.

Hallengren har sedan valet 2006 representerat Västerbotten i riksdagen. Där deltog hon i utskottet för miljö och jordbruk från 2006 till 2009, ledde sedan utskottet för transport och kommunikation från 2009 till 2010 och övervakade slutligen utbildningsutskottet från 2010 till idag (2014–2018). Efter att Eva Regnér i mars 2018 avgick för att ta en tjänst hos,

FN, gavs posten som barn-, äldre- och jämställdhetsminister till Helena Hallengren. Från det första Löfvenska kabinettet var detta en sektion av Socialdepartementet. Hallengren utsågs till ansvarig minister för samma avdelning i det andra kabinettet som bildades av statsminister Stefan Löfven i januari 2019. Sheikh Hasina och Mia Mottley är tillsammans ordförande för Global Leaders Group on Antimicrobial Resistance, som Hallengren har varit en del av sedan 2020.

Lena Hallengren jonglerar en krävande karriär med att upprätthålla ett lyckligt hemliv för sin familj. Men det är långt ifrån enkelt, och det har varit svårt ibland genom åren. Hon berättar för Svensk Dam att det uppenbarligen var hemskt att lämna ett barn klockan sex på morgonen medan de grät. Lena Hallengren, den 48-åriga socialministern, är en politisk kameleont.

TV-framträdanden, pressträffar och hanteringen av ett pågående coronautbrott blandas ihop. Utöver det krävande jobbet är hennes familj hennes styrka. Det spelar ingen roll att hon nu mest jobbar i Stockholm; hon kommer alltid att ha en mjuk plats i hjärtat för Kalmar, staden hon växte upp i. Att pendla flera dagar i veckan är något som hon har nämnt kämpar med i tidigare intervjuer.

Att lämna ett snyftande barn vid 06-tiden var uppenbarligen hemskt. Det är en uppoffring, men jag gör det för att jag tror att samhället kommer att förbättras, sa Lena Hallengren till Svenska kvinnor 2020. Lena Hallengren, socialminister, vid en pressträff om coronaepidemin. Montgomery, Henrik och TT Vänliga kommentarer från Lena Hallengren till sin man, Jonas Husband. Den 43-årige Jonas Hellberg har ett stort intresse för politik.

De två slog till på arbetsplatsen och började dejta år 2000 medan båda var anställda för SSU i Stockholm. De gifte sig, flyttade sedan till Huddinge nästa år innan de beslutade sig för att flytta till Kalmar, Smålandsbygden. Jonas har ett stort sinne för humor och originalitet. Om ni vill bli framgångsrika som par måste ni kunna skratta och njuta av varandras sällskap. Sedan diskuterar vi inte alltid politik, men vi har liknande världsbilder. Du bör inte förbise detta.

Sonen Olle, 13, och dottern Klara, 17, är barn till Lena Hallengren och Jonas Hellberg. Det var år 2000 när de arbetade för SSU i Stockholm som Lena Hallengren och Jonas Hellberg först korsades. De knöt ihop säcken och nu är 17-åriga Klara och 13-åriga Olle deras stolta avkommor. Bilder på Instagram-mamma Klara och hennes unge: Ett sinnestillstånd som bäst beskrivs som “firande”.

Lena Hallengren Barn

Lena Hallengrens dotter Klara förekommer också på många av de bilder hon lägger upp på Instagram. Mor och dotter passade på att få sin bild tillsammans i samband med kyrkovalet förra året. Tillsammans gjorde vi resan till vallokalen för kyrkovalet”, sa Lena Hallengren i sitt blogginlägg. De började vänta på julen igen. För att säga God jul till alla i år.

Flera kommentatorer påpekade hur lika mamman och dottern såg ut som varandra. “Hälsan hos mina nära och kära är av yttersta vikt för mig.” Trots sitt krävande schema som socialminister anstränger sig Lena Hallengren för att koppla av på helgerna. För två år sedan betonade lagmannen i en intervju med Hemtrevligt betydelsen av att kunna diskutera andra ämnen än politik.

Om mina nära och kära är friska, då kan jag fokusera på andra saker. Mina vänner och familj hemma kan bli riktigt bekymrade om något hemskt händer när jag är borta. Mitt favoritsätt att varva ner på min fritid är att vara värd för en middagsbjudning med vänner, men med alla som är upptagna med corona dyker det alternativet sällan upp.

För Lena Hallengren var “att lämna mina gråtande barn” “hemskt”. Lena Hallengren, socialminister under pandemin, har blivit ett känt namn tack vare sitt arbete. Hon har kallat Kalmar hem ganska länge nu, men hon reser till Stockholm varje veckaför affärer. Så har det inte alltid varit. Pressekreteraren råder mig att vi måste agera snabbt när vi bokar in en intervju med Lena Hallengren, socialminister.

Klockan exakt 22:35. kvällen innan vårt arrangerade möte kom ett mejl med en ursäkt. Det finns en oväntad nödsituation som kräver ombokning av intervjun. Vi kunde boka om vårt möte så att det fortfarande skulle äga rum på den överenskomna dagen, om än något sent på dagen. Lena Hallengren och en av hennes pressekreterare kommer i tid till en bildsession på green klockan halv sex på eftermiddagen.

En liten stund senare, när vi väl hittat en lugn plats i socialdepartementets mötesrum, konstaterar Lena att dagen har varit lika hektisk som alla andra. När jag frågar hur mycket sömn hon fick under coronaepidemin utbrister hon, “Jag ska säga dig att sömn är bland det sista jag har gjort under dessa månader!” Sedan regeringen utropade covid-19 som en folkhälsokris den 3 februari har Lena Hallengren och hennes personal ställts inför en mängd svårigheter.

Mest utmanande var den situation som utvecklades när vi upptäckte att vi var infekterade med ett dödligt virus som vi visste väldigt lite om. Det rådde också en akut brist på nödvändig säkerhetsutrustning. Denna tidsperiod var oerhört dränerande. Lenas oro sträckte sig även in i hennes personliga liv på grund av hennes medvetenhet om den oproportionerliga inverkan viruset har på vårt samhälles äldre.

Lena Hallengren Barn
Lena Hallengren Barn

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!