Lill Babs Död

Sprid kärleken
Lill Babs Död
Lill Babs Död

Lill Babs Död – Barbro “Lill-Babs” Svensson, den svenska sångaren, har gått bort. Vad hennes Instagram lovord säger. Efter en kort tids sjukdom har “vår älskade mamma, syster, svärmor, farmor, farmor och farmor nu sovit i lugn och ro”, som hennes dotter Kristin Kaspersen uttrycker det i ett brev.

I början av mars kollapsade Lill-Babs av en hjärtattack och lades in på sjukhuset. En cancer i stadium IV upptäcktes under undersökningen, som rapporterats av Dr Kristin Kaspersen på Instagram:Detta var för mycket för vår normalt sett lugna och starka mamma att hantera. som hennes nära och kära kände.

Till och med Malin Berghagens syster satte upp ett dödsbesked på Instagram.Under 1950- och 1960-talen var Lill-Babs en av de populäraste artisterna i Sverige och dominerade förstasidorna på landets tidningar och tidskrifter. Med över 10 000 framträdanden under bältet var hon en fast del av den svenska musikscenen och kallades “svenska folkets guldmedaljör” under 1960-talet. Hennes karriär sträckte sig över 60 år som artist, och hon gjorde aldrig en comeback.

Född i Järvsö 1938, artisten, folkhemsstjärna och naturforce Barbro “Lill-Babs” Svensson släppte sitt första album 1954. Man förutspådde att hon skulle bli känd som “Järvsös Judy Garland”, och hon gjorde sin tv-debut samma år .Barbro Svenssons manager Simon Brehm gav henne artistnamnet Lill-Babs efter att ha hört henne i radioprogrammet Morgonkvisten. Hon debuterade i Stockholm med en krogshow på Bal Palais.

När Lill-Babs sjöng Stikkan Anderssons “r du kär I mig ännu Klas-Göran” 1959 fick hon stående ovationer och sången blev en stapelvara i hennes repertoar. Men kanske är Barbo Svensson mest känd för “En tuff brud I lyxförpackning” (1961), som etablerade henne som både “dam och raggarbrud” med hela svenska befolkningen.

På 1960-talet skrev hon autografer till ett obskyrt band som hette The Beatles; på 1980-talet gav den nybildade gruppen Abba den musikaliska bakgrunden till en av hennes konserter på Gröna Lund; och hennes diskografi sträcker sig över mer än sex decennier och mer än hundra album.

Det är värt att notera att Lill-Babs deltog i Melodifestivalen 1960, 1961 och 1973 också. 1961 sjöng hon “April, April” för att representera Sverige vid Eurovision Song Contest. Låten framfördes ursprungligen av Siw Malmkvist vid den svenska riksfinalen.

Lill-Babs har haft en lång karriär och medverkade i program som “Här är ditt liv” i SVT 1983, “S mycket bättre” i TV4 2010 och nu senast i SVT:s “Bonusfamiljen”, där hon prisades för sin gestaltning. av gugge.Barbro Svensson firade 60-årsjubileum som scenartist 2014 och 2017 valdes hon in i Swedish Music Hall of Fame. Folksångaren blev 80 år. Barbro “Lill-Babs” Svensson, en populär folksångerska, ska ha gått bort, enligt vad hennes Instagram-följare rapporterat.

Lill Babs Död: 3 april 2018

Den 9 mars fyllde hon 80 år, det firade Barbro “Lill-Babs Svensson”. Eftersom hon insjuknade och fick föras till sjukhuset måste det planerade födelsedagsfirandet läggas om. Hennes döttrar Kristin Kaspersen och Malin Berghagen skrev på sina Instagramkonton att hon fick diagnosen en sällsynt cancerform på sjukhuset.

Lill Babs Död

Under hela sin karriär var Barbro “Lill-Babs” Svensson en respekterad medlem av Sveriges elitkonstnärliga gemenskap.Uppenbarligen var hon välkänd redan i början av 60-talet, eftersom Sveriges Radio rapporterar att hon kunde skriva en autograf till de några år yngre medlemmarna i The Beatles.

Dessa människor som har flugit in till våra hjärtan, som Evert Taube och Astrid Lindgren”, säger Anders Eldeman, programchef på Sveriges nationella radiostation. .Hon började sin karriär som jazzsångerska och lärde sig själv allt hon kunde. Hon har alltid varit närvarande i situationer där skratt delas”. Singerskan Lill-Babs, som egentligen heter Barbro Svensson, föddes det året.

Lill-Babs debuterade 1954 som sångare i Simon Brehms band och fick stor uppskattning som låtskrivare efter släppet av “r du kär i mig ännu, Klas-Göran.Därefter deltog Lill-Babs i ett antal krogshower och musikaler, däribland till exempel “Annie Get Your Gun” (1974). Hon var värd för många TV-program och uppträdde i många folkparksturnéer.Några av Bland Lill-Babs många skivframgngar är “En tuff brud I lyxförpackning” (1961) och “Manolito” (1968).

Hennes självbiografi, med titeln Lill-Babs, publicerades 1996. (skriven i samarbete med Anna Wahlgren).Tillsammans med hennes 50-årsjubileum som artist 2004 släpptes samlingsalbumet I lyxförpackning 1954-2004.Hon hade ett förhållande med Lars Berghagen under åren 1965–1968.
Barnen meddelade sin mammas död på Instagram i eftermiddags.

Den här bilden föreställer Lill-Babs och hennes mamma, Brita: Vid 65 års ålder dök Barbro “Lill-Babs” Svensson upp på scenen. Och hon tänkte fortsätta göra det. Det upphörde dock i början av mars när Lill-Babs checkade in på sjukhuset efter att ha kollapsat från akut hjärtsvikt.

“Lill-Babs” tog med sig hennes 80-årsdag till sjukhuset och tvingades ställa in hennes födelsedagsfest och flera planerade konserter. Förväntningen var att sång skulle pigga upp alla. Familjen fick dock dåliga nyheter efter att ha genomgått läkarundersökning. Lille Babs härjades av en aggressiv form av cancer. En rapport dök upp på tisdagen om att “Lill-Babs” hade somnat, veckor efter att hon checkat in på sjukhuset.

Lill Babs Död
Lill Babs Död

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!