Magnus Göransson Längd

Sprid kärleken
Magnus Göransson Längd
Magnus Göransson Längd

Magnus Göransson Längd – Han är ett svenskt skateboard-underbarn som har arbetat med industriell design och senast fungerat som Legos chefsdesigner för företagets framtida uppsättningar. Tv-tittarna är bekanta med Magnus Göransson tack vare hans roll som ledare för Lego Masters-teamet i den nya säsongen av programmet.

Han har dock övergett den danska lexsaksjätten till förmån för allt annat än regnbågsfärgade strukturer. Jag lugnade mig med min familjs bekvämlighet. Vi har alltid bott i Billund, men jag och min familj flyttade tillbaka till Sveriges huvudstad Stockholm för några år sedan och jag började jobba på helgerna. Det blev ohållbart till slut. Jag söker jobb nu.

Detta har funnits med mig sedan jag var ett litet barn. Mitt liv har varit en kontinuerlig röd tråd av byggande och skapande. Min mamma är en mycket kreativ individ som aldrig fick möjligheten att till fullo utforska sin egen potential. Ändå lät hon mig vara uppfinningsrik, lömsk och göra värdefulla saker. Vid ett tillfälle i mitt liv ville jag bli fotograf, så hon köpte en billig kamera till mig. Pappa vände sig som en idiot.

När jag var liten var det enda yrket jag var bekant med att vara ingenjör. En dag bläddrade jag i en katalog från Utbildningsdepartementet och hittade ett nytt utbildningsprogram i Karlstad för innovations- och designspecialister. Jag ville bort från Malmö samtidigt, så jag letade efter det.

I mitten av 1990-talet blev det ett allvarligt handgemäng. Jag har alltid varit ett stort fan av skateboardåkning, och förr i tiden, när vi brukade göra det, ansågs vi vara i framkant av cool och en riktig statussymbol. Och så bestämde jag mig för att ta ett flyg till Karlstad. Allt mellan himlen och jorden, massor av medicinsk utrustning och massor av hemelektronik som smartphones och surfplattor.

Jag var chef för Legos innovationsteam, där jag övervakade företagets design och brainstormade idéer för företagets framtid under de kommande två till tjugo åren. Hur den digitala världen påverkar barns lek, hur marknaden och samhället kommer att påverka leken, och så vidare. Produkterna vi har utvecklat de senaste åren, som Lego Mario och Vidiyo, kommer nu på hyllan.

Hmm, jag vet inte hur mycket jag kan berätta, leksaksbranschen är jättemysig. Det finns ett överflöd av kontanter tillgängliga, och att replikera produkter är en bris. Den verkliga utmaningen är dock att hitta ett lyckligt medium mellan digital och fysisk lek som barnen skulle njuta av som om det vore en annan natur.

Den andra stora trenden är att vuxna fortsätter att lära sig gå igen, men många kallar det för en hobby eller en sport. Folk skäms inte över att erkänna att de är 45 år gamla och gillar skateboard. Jag minns att jag älskade Voltron som barn eftersom det är en robot som kan delas upp i fem olika delar. Den var rolig att konstruera, och den står nu i vardagsrummet på en fender.

Magnus Göransson Längd

Den gångna veckan talade Lego Masters domare Magnus Göransson med studenter på civilingenjörsprogrammet Design och Produktutveckling. Syftet med föredraget var att belysa läroböckernas gråzoner, ge det abstrakta ett ansikte och att få eleverna att tänka efter.

Att bygga och behålla förtroende är avgörande för din framgång som designer. Magnus Göransson rådde blivande designers att fundera över vad som motiverar dem samt fråga sig själva vad som är en fantastisk design.

Förra veckan besökte Legos tidigare designchef och domare i Lego Masters-tävlingen Magnus Göransson Linköpings universitet (LiU). Han höll ett föredrag om DPU-masterprogrammet den 25 november vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling (IEI).

Ett sextiotal blivande industridesigners lyssnade på “Brickmaster”, som han också kallas, tala i A-föreläsningshusets sal. Tjugo år som designer i flera företag och länder gav honom gott om material för samtal.

Under de senaste två decennierna har mycket förändrats. Enligt Magnus Göransson kommer en designers motivation från ett behov av att göra förbättringar. Jämfört med designpraxis för 20 år sedan är dagens fokus på slutanvändaren revolutionerande.

Moderna designprocedurer använder vanligtvis “dubbeldiamant”-paradigmet. Idag handlar design om att arbeta tillsammans för att lösa utmaningar. I den andra säsongen av Lego Masters tävlade Albin Hansson med sin pappa.I föreläsningen prisades Albin, en DPU-kollega, för sina (och sin fars) Lego Masters designkunskaper.

Magnus Göransson är designansvarig för LEGO:s framtida division. Morgonens nöje räknas ut av Creative Play Lab med hjälp av studier, trendrapporter och barntestare. “LEGO Masters är tillbaka i Sverige! Den svenska upplagan av LEGO MASTERS har återvänt till TV4 och TV4 Play.

Vad är Mauri Hermundssons längd? Något som förbryllat många tittare är längden på landets alla programledare. Och faktiskt, när det kommer till Mauri, har han sagt på egen hand att han är “om tiden för tv, meter ett, minut sexton, oktober 2021. Säsongsavslutning. Varje finalist kommer att ha möjlighet att skapa ett unikt mästerverk genom att konstruera vad som helst de vill ha under en tidsgräns på 22 timmar.

Magnus Göransson Längd
Magnus Göransson Längd

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!