Magnus Härenstam Familj

Sprid kärleken
Magnus Härenstam Familj
Magnus Härenstam Familj

Magnus Härenstam Familj – Johan Herbert Magnus Härenstam, svensk skådespelare, komiker, underhållare och TV-värd, föddes den 19 juni 1941 i Västerviks församling och avled den 13 juni 2015 i Hedvig Eleonoras församling i Stockholm.

Han var programledare för TV4:s Jeopardy! och medverkade i barnprogrammet Fem myror är fler än fyra elefanter. 1991–2005. Magnus Härenstam var avkomma till Curt Härenstam och Elsa Malmberg, två professorer vid universitetet. Han var också brorson till civilingenjör Filip Härenstam och sonson till Alfred Härenstam.

Han gick grundskola i Tomelilla, gymnasieskola i Stockholm, och sedan universitet där 1962 till 1970. Efter avslutad skolgång började han i mediebranschen som forskningsassistent vid Sveriges Radios avdelning för publik- och programforskning, där han stannade. i ett år innan han gick vidare till en karriär inom underhållning.

Han började sin karriär som sångare och artist på Stockholms Studentsngare och Humanistiska Föreningen vid Stockholms universitet. Både Brasse Brännström och Lasse Hallström var bekanta under hans tid som student.

Hallström var mycket engagerad på Sveriges Television, där han engagerade Magnus och Brasse till att spela i många komedisketcher. 1970 startade de tre sitt eget tv-program som hette Oj, är det snart fredag.Nästa serie med Carl-Gustaf Lindstedt i huvudrollen var också en komedi, Pappas pojkar.

Anita Bendel Härenstam (1942-2003), dotter till ingenjör Torsten Bendel och Margit Svennbeck, var Härenstams första fru från 1972 till sin död. Efter att hans första fru gick bort gifte han sig 2010 med Birgitta Ryott Härenstam (född Ewerlöf 1946), Nationalmuseums marknadschef och hovrättsdomaren Göran Ewerlöfs syster och förblev gift till sin död 2014.

Under sitt första äktenskap bildade han en familj med tre barn: en son och två döttrar. 2015 dukade Magnus Härenstam under i cancer i sitt hus på stermalm i Stockholm. Under dessa 17 år arbetade Brännström och jag ofta tillsammans på scen och framför kameran. 1974 debuterade Härenstam och Brasse med sin första samverkande krogshow, Magnus och Brasse – live på Nya Bacchi, som innehöll den legendariska monologen Verkmästarn I magen. Senare sändes program som “Varning för barn” och “Det serveras”.

TV-framgångarna inträffade i början av 1970-talet, tack vare Brasse Brännströms och Carl-Gustaf Lindstedts insatser. Efter att ha spelat in många avsnitt av pappas pojkar tillsammans begav sig “Magnus och Brasse” till TV:s barnredaktion för att arbeta med programmet Fem myror är fler än fyra elefanter, där Eva Remaeus också hade en återkommande roll. 1973 debuterade programmet på tv.

Härenstam regisserade tillsammans med Brännström, Lill Lindfors och Aller Johansson pjäser på Maximteatern på 1980-talet. Musikalen Sugar och kriminalfarsen Arsenik och gamla spetsar var båda produktioner som han deltog i när han var på Maxim.

Han var värd för tävlingsprogrammet Lagt kort lier I TV och turnerade med sin enmansshow Föredraget vid decenniets slut. Våren 1985 var han värd för SVT-underhållningsserien Bombardemagnus i åtta delar.

Magnus Härenstam Familj

Härenstam var värd för det svenska radioprogrammet Sommar vid flera tillfällen mellan 1971 och 2006. Härenstam spelar läraren som blir kysst i musikvideon till låten “When I Kissed the Teacher” (1976) av den svenska popgruppen Abbas. Leonard Eek stod bakom produktionen av videon.

Härenstam har medverkat i ett antal filmer, bland annat Fimpen av Bo Widerberg från 1974, Två killar och en tjej av Lasse Hallström från 1975 och Jag är med barn av Hallström från 1979. 1981 spelade han huvudrollen i filmen Tuppen, och han fortsatte med att spela biroller i filmer som Tage Danielssons Sopor, Göta Kanal och den ursprungliga Sällskapsresan.

Filmer som Adults and Health Journey – A Narrow Film of Great Importance har med honom de senaste åren. Han medverkade i Göta kanal 2 – kanalkampen och spelade en grym svärfar i SVT-serien Lite som du 2005–2006.

Magnus Härenstam Familj

Från 1991 till 2005 var Härenstam värd för den svenska och norska versionen av Jeopardy! på TV4, och 1990 spelade han regissören Hasse Fredriksson i den svenska och norska komediserien Fredrikssons fabrik, i regi av Bo Hermansson. Under dessa år producerade han nästan 2 000 shower och hade lite tid för skådespeleri.

Att agera som rösten till den luriga räven Reinard i 2014 års animerade film Bamse and the City of Thieves var en av hans roller. Såvitt jag vet var detta hans sista film. 2003 återvände Härenstam till scenen i Lasse Berghagens revy på Chinateatern. 2005 uppträdde han tillsammans med sin tidigare partner Brasse Brännström i en uppsättning av Neil Simons komedi Muntergökarna på Chinateatern.

Härenstam var sommarvärd för Radio P1 2006. Sveriges televisions högsta utmärkelse, Kristallens hederspris 2006, tilldelades honom samma år. Vid en ceremoni som hölls den 27 april 2013 — samma dag.

Magnus Härenstam Familj
Magnus Härenstam Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!