Malena Ernman Sjuk

Sprid kärleken
Malena Ernman Sjuk
Malena Ernman Sjuk

Malena Ernman Sjuk – Hon gick ut på en ensam promenad. Malena Ernman hävdar att Greta-karaktären avgudar djur och att hennes hundar har baserat hela sin existens på henne. När Greta blev sjuk vändes hela hennes familjs värld upp och ner.

De kunde inte kommunicera med barnläkare, ungdomspsykiatriker, vårdadministratörer och annan medicinsk personal. Det gjordes blodprover och Greta fick många tillfällen att ta dem. Hon ville inte längre gå i skolan, utan föredrar istället att tillbringa dagarna i en fristad med sina farföräldrar och sin hund. Malena och hennes pappa Svante ägnade alla 24 timmar av varje dag åt att ta hand om sin mamma.

Det var fruktlöst, och hon sprang iväg på grund av det. Hon kände till ett mysterium som hon inte kunde förklara, och hon deltog inte i skolans sociala aktiviteter. Då hade hon alltid passat in och haft vänner. Malena Ernman förklarar att den här upplevelsen var upprörande för hennes familj och att det kändes som att lära känna henne igen kändes som att lära sig älska henne igen.

När hon och Svante kämpade för att hitta en läkare som skulle stanna och hjälpa, kändes det som om de sprang mot väder och vind. Sist men inte minst kom diagnosen: asperger. Något Malena kände igen för att hon tidigare upplevt liknande symptom med sig själv och sin egen pappa. Även den yngsta systern i familjen har äntligen en diagnos: uppmärksamhetsstörning och hyperaktivitet.

Malena Ernman önskar sannolikt att sjukhus och kliniker kunde vara mer tillmötesgående för barn, särskilt småbarn, som uppvisar sådana symtom.Det finns underbara människor i världen, men många av dem behöver lyssna mer på sina äldre och sluta blint följa sina egna nycker. En trött mamma har redan gjort grundarbetet. Vidare menar Malena att de bör förbättra sin förmåga att känna igen tecknen på barns internaliserade problem med självskador och ångest.

Hon har själv bekantat sig med den stora majoriteten av tillgänglig litteratur och forskning om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Hon sa med en självsäker luft, “Jag kan mer än ödlorna.”Malena är även aktiv i den föräldradrivna organisationen Barn i nöd, som hjälper till att styra fler behövande elever till special- och resursskolor. Tyvärr innebar inte diagnosen Greta att hennes tillstånd skulle återgå till det normala.

Familjen utvecklade helt nya dagliga rutiner, som var nödvändiga för att Greta skulle trivas. Familjen fick ingen hjälp från skolan som Greta gick på då, men efter ett långt slagsmål flyttades deras dotter till en specialskola. Det innebar att hon kunde identifiera sig som feminist på alla sätt. En av lärarna som var mycket engagerad i Gretas utbildning följde henne till den nya skolan och det har hjälpt mycket.

Malena Ernman Sjuk

Greta är samtidigt både mycket intelligent och ganska sällskaplig, men hon får ingen individualiserad undervisning och blir därför understimulerad trots att hon lär sig material mycket snabbare än sina kamrater.

Jag är verkligen tacksam för att Gretas nya lärare, som bara är fantastisk, har dykt upp och börjat jobba på skolan. När vi inte säger ifrån tar hon initiativet. Men hon kan uppenbarligen inte allt. Och jag blir mer och mer ledsen och frustrerad över hur barnen alltid verkar komma tillbaka. Malena säger: “Det verkar som att det är lättare att ta sig bort från pojkarnas ut-tagering beteenden.”

Hon har ställt en skål med mozzarellasallad på den vita köksbänken, men hon glömmer hela tiden att äta den.När en kvinna pratar om sin dotter och alla andra barn som är marginaliserade och osynliga av samhället utstrålar hon inte bara en hel del känslor, utan också en extraordinär mängd styrka och energi.

Det är de små djuren som stannar hemma. Greta kräver ingen vanlig skola; snarare kräver hon en superskola. Vi kan spara mycket pengar för samhället om vi kan hitta källan till flickornas problem tidigare. Hon säger med ett djupt sug att om inte något görs kommer självskadebeteendet att bestå i vuxen ålder, ångest och depression kommer att öka och allt kommer så småningom att leda till självmord.

Många föräldrar till barn med ADHD och/eller ASD blir så överväldigade av sina barns utmaningar att de inte längre kommunicerar med varandra. Det är inte ovanligt att det bara är en äldre närvarande på en skilsmassey.

Medan Malena Ernman ännu inte har återhämtat sig helt från det utmattningssyndrom hon fick diagnosen, har hon och Svante lyckats hålla ihop. De jobbar tillsammans med sitt musik- och produktionsbolag, och det är bara på grund av de goda tiderna som de har kunnat dela upp ansvaret sinsemellan.

Hon hävdar att “Svante aldrig har tillbringat en natt borta från barnen” under deras liv. Hon arbetar för närvarande främst i Sverige, men hennes internationella engagemang kommer snart tillbaka.Tant Gretas omfattande engagemang i djur- och miljöfrågor har hjälpt hela familjen att bli mer medvetna om konsekvenserna av klimatförändringarna.

Malena Ernman nämns ofta i den offentliga debatten om klimatfrågor. Alldeles nyligen, mitt i vintern, belönades hon med WWF:s miljöpris för året. Hennes mamma är hennes största motivationskälla. Genom hennes undervisning har vi kommit att inse det enorma värdet av att skydda både djur och miljö.

Och Greta mår bra igen; hon har upptäckt vem hon är och kan stolt deklarera, “Jag har Aspergers, och det är coolt.” Det finns inget att ogilla. Malena Ernman utbrister, “Det är väldigt vackert att se.” Efter att ha sett hur världen och hennes skola har förändrats är hon modfälld och pessimistisk inför framtiden.

Ingenting kommer att göras för att förbättra den mentala hälsan, vilket kommer att leda till en ökning av antalet hemmavarande mammor, fler kvinnor som kommer in i arbetskraften och högre levnadskostnader för alla.

Malena Ernman Sjuk
Malena Ernman Sjuk

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!