Marit Paulsen Familj

Sprid kärleken
Marit Paulsen Familj
Marit Paulsen Familj

Marit Paulsen Familj – Den tidigare svenska journalisten, författaren och liberala partipolitikern Marit Eli Björnerud (född 24 november 1939 i Oslo, Norge) avled den 25 juli 2022 i Stockholm. Hon tjänstgjorde som parlamentsledamot från 1999 till 2004 och igen från 2009 till 2015.

Till en början som partipolitiskt obunden var hon en välkänd röst i den svenska samhällsdebatten om miljö- och livsmedelskvalitetsfrågor, och hon var en högljudd anhängare av svenskt EU-medlemskap under 1994 års folkomröstningskampanj om EU-medlemskapet.

I Oslo, som var ockuperat av Tyskland under en stor del av hennes tidiga liv, växte hon upp av sina morföräldrar. På Nasjonal Samlings ungdomsflygel bodde två av hennes äldre syskon som var aktiva medlemmar.Hon är född i USA, flyttade till Sverige på 1960-talet och arbetade sju år på ett stålverk i Smedjebacken. 1970–72 avslutade hon en tvåårig folkhögskoleutbildning.

När hon gick med i det liberala partiet 1998 tog hon sig upp till posten som andre vice ordförande, en post hon innehade 1999 till 2007. Hon valdes in i Europaparlamentet som listans toppkandidat i valet 2009 till EU-parlamentet i Bryssel. Jämfört med någon annan svensk kandidat fick hon fler personröster.

Paulsen har skrivit över två dussin böcker, både skönlitteratur och facklitteratur, om en mängd olika ämnen, inklusive miljöskydd och andra sociala frågor. Hennes debutroman från 1972, Du människa?, skildrar upplevelserna av en kvinna som arbetar nattskift. En semi-självbiografisk roman som utspelar sig i Norge under den tyska ockupationen, Liten Ida (1979) filmades 1985.

En har varit gift med Sture Andersson sedan 1973 och har tio barn, en blandning av biologiska och styvbarn.Yttermalung, Dalarna, där hon bodde på en liten gård.Paulsen dog vid 82 års ålder den 25 juli 2022.Marit Eli Paulsen, född i Oslo den 24 november 1939 och död i Malungs, Dalarnas län, den 25 juli 2022, var en norsk-svensk författare och politiker (folkpartist).

Marit Paulsen var gift med Olav Bjrnerud och hade dottern Marie, som föddes Becker. Paulsen, som hade tyska anor, slogs av den mörka stämning som tyskbördiga upprätthöll under tyskarnas ockupation av Norge under ett annat världskrig. Paulsen emigrerade från Norge till Sverige i början av 1960-talet.

Han var medlem i Waffen SS i Finland och sorterare av barn i Polen, så Paulsen hade två syskoner som var antinazistiska. Trots det förblev Paulsen aktiv i arbetarrörelsen och bland socialdemokraterna och ägnade resten av sitt liv åt att söka kompensation för systemets misslyckanden.Brunnsvik Folkhögskola, där hon studerade från 1970 till 1972, efter att ha arbetat på Smedjebackens Valsverk i sju år. Hans första roman, Du, människa?, kom ut 1972.

Marit Paulsen Familj: Ulf Haring, Sture Paulsen, Stina Morian

1995 nominerade Sveriges Europarörelsen Paulsen till sin första kandidat till det nyinstiftade priset. Den fick hon som ett resultat av hennes engagemang för Sveriges inträde i EU. Paulsen spelade en nyckelroll i kampanjen för att ta bort Norges medlemskap ur EU 1994. Dessutom föreslog han en svensk devalvering av euron som valutaenhet med början under den tidsperiod som började 2003.

Paulsen lade sin tyngd bakom Socialdemokratiska arbetarepartiet.1998 gick hon med i Folkpartiet liberalerna och var vice ordförande från 2001 till 2007. Hon var också medlem i det politiska partiet när hon var äldre.Hon var ordförande för Europaparlamentet 1999 till 2004 efter att ha lett folkpartiet till en betydande seger i valet till Europaparlamentet 1999.

Marit Paulsen Familj

Hon gjorde comeback i politiken vid valet till Europaparlamentet 2009, där hon var Folkpartiets ledare, fick 51,5 procent av partiets röster och valdes följaktligen till posten på den nya sidan. Bortsett från Paulsens “kryss” av alla kandidater, var han också den som drev Folkpartiets ledning till randen av kollaps.

Han valdes in i Europaparlamentet 2014. Paulsen avgick som ledamot av Europaparlamentet den 29 september 2015 och ersattes av Jasenko Selimovi.Paulsen har kört inom områdena miljö och levnadsförhållanden, inklusive konflikten mellan livsmedelsbehovet i världen och ekologiska odlingens jämförelsevis låga avkastning på levande saker.

Liten Ida (1979), om författarens egen uppväxt i Norge under och efter andra världskriget, är bland de drygt 20 böcker han skrivit under sin livstid. Sture Andersson gav henne ett hus i Yttermalung i Dalarna i gåva 1973.

I familjen finns 10 barn, några biologiska, några adopterade och några fosterbarn. Stina Morian, journalist, är en av barnen.Hedersmotto 1992 för Tage Danielsson-priset. När hon var hedersdoktor vid Chalmers tekniska högskola 1995 befordrades hon till den tjänsten 2004.

Marit Paulsen Familj
Marit Paulsen Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!