Mats Rådberg Död

Sprid kärleken
Mats Rådberg Död
Mats Rådberg Död

Mats Rådberg Död – Under 1970- och 1980-talen var Mats Rödberg en av Sveriges mest populära countryartister. Rdberg var också gitarrist, kompositör och arkitekt. Mats Rdberg & Rankarna, en duo med countrybandet Rankarna, är ett av hans mest kända samarbeten. Låten “Du och jag och sommaren”, skriven av Tomas Ledin, spelades också i Melodifestivalen 1977 och slutade på 10:e plats.

Under 1980-talets Melodifestivalen sjöng Rdberg som bakgrundssångare för Chips. Elisabeth Andreasson och han samarbetade på 1980 års album “I’m the Singer, You’re the Song”, och låten “PETA IN A PINE IN BRANSAN” (svensk översättning av Shel Silversteins Put Another Log on the Fire) var en stor träffa. Hänvisningen till detta uttalande är inte tillgänglig. Den svenska countrylegenden Mats Rdberg svimmade på lördagskvällen.

Mats Rdberg kämpade mot cancern till slutet efter att i september förra året fick veta att han hade metastaser i huvudet och lungorna. Enligt hans bror Anders Rdberg, som pratat med Aftonbladet, stämmer det. – Han säger att han kunde krama honom en sista gång medan han var med honom i går.

I höstas spelade Mats Rdberg in lite ny musik. Den 12 juni, i år, släpptes singeln “Horses of the Apocalypse”. Anders Rdberg säger att han åkte till Halmstad en dag och spelade in några låtar. En pionjär inom countrymusik i Sverige, Mats Rdberg har haft ett antal hits under 1970- och 1980-talen, inklusive 1983:s “Peta In A Pinned In Brasan.”

Med låten “Du och jag och sommarn” tävlade han i Melodifestivalen 1977. Elisabeth Andreassen, en konstnärskollega, sörjer förlusten av sin vän och kollega.Som artist har Mats Rdberg släppt 24 album, varav majoriteten har varit med brodern Anders Rdberg, som också är aktiv medlem i bandet Rankarna.

Aftonbladet har varit i kontakt med Mats Rdbergs hustru, Inger Rdberg, som har uppgett att familjen vill vara tyst i kölvattnet av makens död.R&B-legenden Mats Rdberg har avlidit vid 73 års ålder.Han dog vid 72 års ålder.

Han var en stor del av mitt liv, och jag saknar honom fortfarande, en bror Anders Rödberg minns hur mycket han omhuldade sin bror. Aftonbladet var först med att rapportera om Mats Rdbergs död, legenden inom svensk countrymusik.

Enligt Anders Rdberg, hans äldre syskon, somnade han in på lördagskvällen. Enligt Anders Rdberg fick han veta om metastaserna i hjärnan och lungorna i slutet av september förra året. Mats Rdberg fick sin sista hemvård innan han flyttades till en specialiserad vårdinrättning. I fredags kunde Anders Rdberg träffa vänner och familj innan han dog.

Det tog mig minst 40 minuter att komma dit och prata med honom om det. När jag hörde av hans fru i morse att han hade somnat runt 01:30 i natt blev jag lite förvånad över att höra det. Hans bror Anders Rdberg var också medlem i bandet Rankarna, där Mats Rdberg hade en framträdande roll under bandets storhetstid på 1970- och 1980-talen.

Med låten “Peta in En Pinne I Brasan” hade Mats Rdberg och Rankarna en enorm framgång 1983, och flera album har sålt guld och platina. I Melodifestivalen 1977 sjöng han backup för bandet Chips.Som ambassadör för countrymusik i Sverige har han aldrig haft en bättre röst.

Nästan 50 år senare är bandet still going strong. Många människor har kommit ut för att se oss uppträda i parkerna över tid. Anders Rdberg hävdar att han har bidragit mycket till countrymusikens spridning i Sverige. Rankarna-medlemmen Lasse Holm var också en mångårig medarbetare till Mats Rdberg, som samarbetade med artisten, låtskrivaren och producenten.

Mats Rådberg Död

Hans väns och arbetskamrats död var väntad, men sorgligt, säger han.Han berättar vidare att Mats var en stor gestalt inom svensk countrymusik.Utöver musiken minns Lasse Holm hur mycket tid han spenderade med Mats Rdberg.

Det var mycket roligt att spela tennis, fira midsommar och umgås med våra familjer.Mats Rdberg släppte en ny låt, “Apokalypsens hästar”, den 12 juni i år, efter att några personer i Halmstad kontaktat honom med idéer till ny musik.

Enligt hans bror åkte han trots sin sjukdom ner för att spela in musiken i höstas.Anders Rdberg fortsätter att prata om hur mycket han saknar sin bror genom att släppa tre av de sex melodier han skrivit för honom på Spotify.

Det är svårt att sätta ord på hur mycket vi har vuxit som ett par som ett resultat av att dela våra liv tillsammans. Han var en stor del av mitt liv, och jag saknar honom fortfarande och jag älskade honom och fanns alltid där för honom, även när han behövde någon som pushade honom.

Inte bara jag och min familj har lidit en stor förlust, utan det har alla våra följare också. Ute i landet är antalet tiotusentals. När nyheten började spridas började folk märka vad som hade hänt. Inger Rdberg, Mats Rdbergs fru, och andra medlemmar i deras närmaste familj har begärt integritet och kommer inte att kommentera ytterligare.

Mats Rådberg Död
Mats Rådberg Död

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!