Svältfödda Spädbarnet Föräldrar

Sprid kärleken
Svältfödda Spädbarnet Föräldrar
Svältfödda Spädbarnet Föräldrar

Svältfödda Spädbarnet Föräldrar – Föräldrarna, som hade befunnits skyldiga till barnsvält och dömts till fängelse och skyddstillsyn av underrätten, har friats av hovrätten. Anton Strand, som representerar mamman, sa: “Min klient kommer att kräva betydande skadestånd.” I maj förra året fann Nacka tingsrätt två föräldrar skyldiga till GBH för att ha svältit sitt 14 månader gamla barn.

Båda fick relativt lätta straff; en fick skyddstillsyn med samhällstjänst och den andra fick ett drygt år i fängelse. Föräldrarna satte ynglingen på vegansk kost, och resultaten har varit dramatiska: barnet är kraftigt underviktigt. Däremot slår hovrätten fast att det är omöjligt att bevisa att föräldrarnas lågkaloridiet är ansvarig för barnets viktminskning.

“Vi är ganska nöjda med hur allt har utfallit”, och “Hovrätten har ansett att det bevisat att barnets vikt har avstannat under den åtalade tiden.” Det är oklart av domen om barnets vägran att äta eller föräldrarnas restriktiva kost var grundorsaken till barnets bristande tillväxt. På onsdagseftermiddagen, när TT ringer Anton Strand, advokaten som företräder mamman, har han precis avslutat ett samtal med sin klient.

Min kund, som tyckte att det var ett otroligt försök att bli misstänksam på det här sättet, och jag är båda ganska nöjda med resultatet. Hon planerar att lämna in ett skadeståndsanspråk till staten, sade han. Av praktiska skäl, som utebliven lön, och mer känslomässigt, som att bli inlåst. Även om Anton Strand avböjer att ange en monetär siffra, bekräftar han att betydande skadestånd skulle krävas.

Diskretionär straffsänkning Pappans advokat har kontaktats av TT, och han har avböjt att kommentera. En annan uppsättning föräldrar befanns skyldiga att äventyra sin dotters hälsa genom att ge henne en ohälsosam vegankost i Göteborg förra året. Även om föräldrarna till en början fick tre månaders fängelse sänkte hovrätten det till tre månaders villkorlig dom.

Underrätten dömde föräldrarna för att svälta sitt barn och dömde dem till fängelse och skyddstillsyn. Föräldrarna är nu oskyldiga av hovrätten. Nacka tingsrätt fann båda föräldrarna skyldiga till grov barnmisshandel i maj 2017 efter att ha hört bevis för att de båda hade ätit upp sitt 14 månader gamla barn. Den ena fick ett drygt års fängelsestraff medan den andre fick skyddstillsyn med samhällstjänst.

Det här barnets föräldrar uppfostrade honom på en vegansk kost, men han är märkbart mindre än andra barn i hans ålder. Hovrätten slår dock fast att det inte finns några bevis som kopplar barnets viktnedgång till föräldrarnas lågenergikost. En 1 och ett halvt år gammal tjej som var så utmärglad att hon lades in på Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg har fått stor uppmärksamhet i media.

Hur kan detta tillåtas i Sverige? Flickans föräldrar har uttryckt en önskan om att leva en nomadisk livsstil och anser sig vara “världsmedborgare”, snarare än svenska medborgare. Barnet har varit undernärt ganska länge på grund av sina föräldrars extrema övertygelse och sätt att leva. Folket tror att det är genomförbart att sätta upp hus i molnen.

Svältfödda Spädbarnet Föräldrar

Svensk man, 33, som anser sig vara överintelligent på grund av sin ADHD och Aspergers diagnoser. Den 38-åriga damen föddes i Indonesien men har varit permanent bosatt i Australien ett bra tag nu och har fått sitt medborgarskap där. Hon kommer att behöva hjälp av en översättare om hon skulle förhöras av brottsbekämpande myndigheter.

Hon har drabbats av “någon psykologisk effekt” av mannens händer, enligt tingsrätten. En kvinna i en YouTube-video från 2013 uttrycker sin glädje över sin nya nomadiska livsstil. De föräldrar som dömdes till tre månaders fängelse av Göteborgs tingsrätt för grovt misshandel av sin dotter dömdes i fredags sina hovrättsdomar. Föräldrarnas ursprungliga skadeståndsdom på 60 000 kronor har sänkts av hovrätten till 50 000 kronor och de har dömts till villkorlig dom.

En 17-månader gammal flicka från Göteborg, Sverige, presenterade sig för akuten på ett lokalsjukhus i allvarlig undernäring i februari 2019. Åklagaren Ximena Bene hävdar att spädbarnet i första hand livnärde sig på bröstmjölk, brunt ris och färsk frukt och grönsaker. I en tingsrättsrättegång som inleddes i början av maj i år befanns båda föräldrarna skyldiga och dömdes till tre månaders fängelse.

Ett två månaders fängelsestraff innebar att de redan hade avtjänat sin tid. Som en del av deras straff dömde tingsrätten föräldrarna att betala flickan 60 000 norska kronor i skadestånd och att avtjäna tid i fängelse. Pappans advokat Linn Augustson är lättad över att hovrätten funnit dem till fördel, men hon menar också att ärendet inte är grundligt utrett. Båda föräldrarna ville det bästa för sin lilla flicka.

Hon menar att även om hovrätten fann att föräldrarna var slarviga så borde de inte dömas till fängelse eftersom de inte gjort något fel medvetet. Åklagarens påstående att flickan var undernärd stöds dock inte av rättsläkaren eller en oberoende instans, och hon anser att åklagaren inte har gjort tillräckligt med forskning i fallet. Pappans försvarsadvokat Linn Augustson menar att det är just det de har klagat på.

Hon fortsätter med att säga att familjen fortfarande är tillsammans eftersom flickan bor hos sin mamma och besöker sin pappa dagligen. Det finns dock fortfarande en LVU och familjen har tät kontakt med socialtjänsten. Socialtjänsten upptäckte att familjen är nära och omtänksam mot flickan under deras förfrågan.

Svältfödda Spädbarnet Föräldrar
Svältfödda Spädbarnet Föräldrar

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!