När Är Kungen Född

Sprid kärleken
När Är Kungen Född
När Är Kungen Född

När Är Kungen Född – Carl XVI Gustaf, Sveriges nuvarande kung, var den yngste av fem barn. När den unge prinsen var på väg tillbaka från en resa till Holland 1947, dödades hans far, prins Gustaf Adolf, i en flygolycka på Kastrups flygplats. Nio månader senare föddes Carl Gustav. Efter tre år på Haga slott flyttade kungafamiljen till Kungliga slottet i Stockholm.

En “glödlampa”-ögonblick inträffade när Carl Gustaf träffade fröken Silvia Sommerlath vid olympiska sommarspelen 1972 i München. Paret knöt knuten efter att ha dejtat i fyra år. Förutom kronprinsessan Victoria har de även prins Carl Philip och prinsessan Madeleine.

1973, 27 år gammal, efterträdde Carl Gustaf sin farfar Gustaf VI Adolf som kung av Sverige. Därför har han rekordet för längst regerande svensk monark. Medan Carl XVI Gustafs regentuppdrag till stor del är ceremoniell till sin karaktär, behåller han sin post som ordförande i utrikesutskottet, som är riksdagens samlingspunkt för utrikesfrågor.

Kungen har ett starkt intresse av miljöskydd. Han fungerar också som hedersordförande för World Scout Foundation och ordförande för World Wildlife Fund. År 1946 den 30 april trädde Carl Gustaf Folke Hubertus in i världen. Den 15 september 1973 efterträdde han sin farfar Gustaf VI Adolf som kung av Sverige och kröntes till kung Carl XVI Gustaf. Han är den 74:e kungen av Sverige och den sjätte regenten av huset Bernadotte.

Bland de många kungliga som han är knuten till är drottning Elizabeth II av Storbritannien (hans andra kusin en gång borttagen) och drottning Margrethe II av Danmark (hans första kusin en gång borttagen).

När Är Kungen Född: 30 april 1946

Hela veckan kommer folk att samlas för att fira kungens födelsedag, och på själva dagen blir det en stor middag. Naturligtvis kommer många medlemmar av kungligheter och andra dignitärer att vara närvarande.

För oss andra kommer det att behövas att läsa om Carl XVI Gustaf och familjen Bernadotte. Svenske kungen Carl XVI Gustaf fyller 75 år idag. I nästan 48 år har kung Carl XVI Gustaf av Sverige regerat. När det gäller svensk monarki har ingen någonsin hållit på så länge.

När Är Kungen Född

Enligt hans erfarenhet var pandemins år det mest fridfulla.Tiden för mig att gå i pension har för länge sedan passerat. Trots detta har jag inte minskat min arbetstid på företaget. Nu, tyvärr, på grund av pandemin, har jag inte… det här har varit det lugnaste året jag någonsin upplevt.

Detta enligt ett utökat samtal med kung Carl XVI Gustaf (Carl den sextonde Gustaf) som ingår i podcasten Värvet. Podcasten innehåller intervjuer med välkända personer som diskuterar sina karriärer och personliga erfarenheter. Att låta kungen sitta ner för så långa samtal är verkligen ovanligt.

Den 30 april 1946 föddes kung Carl Gustaf på Haga slott i Solna. Den 19 september 1973 kröntes han till kung av Sverige. Med sina 27 år var han den yngsta monarken i historien. Den svenska monarkin har varit funktionellt nedlagd sedan 1974. Trots att han innehar posten som statschef är hans främsta ansvar att representera Sverige och fungera som en symbol för nationen.

Det brukar vara en storslagen fest för att hedra kungen på hans födelsedag. Utanför Stockholms slott samlas folk ofta. Årets festligheter kommer att vara lågmälda och inbjudningsbara.I dag vid middagstid kommer militären att skjuta en salut för att hedra kungen.

I Stockholm, Karlskrona, Göteborg, Härnösand och Boden används kanoner för målträning. Sveriges kung reser ofta i arbete, både inrikes och internationellt. Men monarken har tillbringat mycket av utbrottet hemma. Kungen reflekterar över föregående år och sina planer för framtiden i Värvet-podden.

Dessutom antar jag att det var ett plus att jag fick lite sömn. Eller, om “vila” är fel ord, ta lite tid att reflektera över dina prestationer och mål. Sveriges blivande kung Oskar (II) (vid tiden 29 år gammal) och hans hustru Sofia av Nassau fick sin son, Oskar Gustav Adolf Bernadotte, på ön Drottningholm den 16 juni 1858. (21) .

Redan i sin linda utnämndes Gustav till hertig av Värmland och när fadern blev kung 1872 upphöjdes han till kronprinsposten av Sverige och Norge. 1875 befordrades han till löjtnantsgraden i Norske Jaegercorps, Värmlands regemente, Svea livgarde och Norske Dragoon Corps.

På sin artonde födelsedag, den 16 juni 1876, förklarades han myndig och senare samma år, i december, gjorde han ett mognadsprov. Efter sin tid som student vid Uppsala universitet 1877–1878, gav han sig ut på en lång turné i Europa med början i oktober 1878 och fortsatte under ett år eller så under sken av greven av Tullgarn.

När han återvände till Sverige skrev han in sig i klasser vid Stockholms krigshögskola och skrev sedan hösten 1880 ännu en gång in i universitetets flaggskepp Uppsala.Som ung man på 23 gifte han sig med prinsessan Sofia Maria Viktoria av Baden den 20 september 1881 i Karlsruhe, i sydvästra Tyskland. Storhertig Fredrik av Baden och storhertiginnan Louise hade bara ett barn, och det barnet var hon (dotter till kejsar Vilhelm I).

När Är Kungen Född
När Är Kungen Född

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!