Oscar Zia Längd Cm

Sprid kärleken
Oscar Zia Längd Cm
Oscar Zia Längd Cm

Oscar Zia Längd Cm – Låtar som “Försöker Lära Sig En Mellanakt”, “Oscars Anthem” och “Mello Italiana” har bidragit till att göra det svenska bandet/artist Oscar Zia till ett känt namn. Utforska Oscar Zias diskografi, priser och trivia för att lära dig mer om artisten. Pengar på banken. Lär dig mer om artisterna som har delat scen med Oscar Zia. Sociala medier, Oscar Zia-wikin och andra onlineplattformar. Ta reda på mer om Oscar Zias kroppsstatistik, födelsedag och riktiga namn nedan.

Den svenska sångaren, kompositören och skådespelaren Oscar Zia föddes den 10 oktober 1996. Han fick ursprungligen ett brett erkännande 2012 efter att ha hamnat på åttonde plats i svenska X Factor. På den åttonde säsongen av Let’s Dance (Sveriges svar på Dancing with the Stars) kom Zia på andra plats totalt 2014.

Efter X Factor skrev Zia på med Warner Music och släppte sitt debutalbum, I Don’t Know How to Dance, 2014. Skivan nådde #3 på de svenska albumlistorna. Både 2014 (med “Yes We Can”) och 2016 (med “Human”) tävlade han i Melodifestivalen.

2021 gjorde han en återgång till turneringen som gäst medvärd tillsammans med Anis Don Demina, och 2022 tog han över som tävlingsvärd. Zia gjorde sin skådespelardebut i Viaplay-showen Cryptid 2020. Zia stod för bakgrundssång tillsammans med Loulou Lamotte på “Jalla Dansa Sawa”, en låt av Behrang Miri, under Melodifestivalen 2013, Sveriges uttagningsshow för Eurovision Song Contest.

Även om den slogs ut i en elimineringsrunda i en duell som Anton Ewald och hans låt “Begging” vann, var låten en stor hit bland svenska folket och singeln publicerades strax efter tävlingen och nådde en topp som nummer fyra på Sverigetopplistan, den officiella. Svensk singellista.

Zia tävlade i TV4 i Sverige för den nionde säsongen av Let’s Dance, den svenska motsvarigheten till “Dancing with the Stars”. Han kom på andra plats, bakom mästaren Markoolio.

Han tävlade återigen i Melodifestivalen 2014, denna gång som soloartist, med låten “Yes We Can” med hopp om att representera Sverige i Eurovision Song Contest. Det tog sig till topp 10 i finalen den 8 mars 2014, där han placerade sig på åttonde plats.

2014 representerade han Sverige i Eurovision Song Contest-juryn. Som ett resultat, den 26 mars, släppte han sitt första studioalbum, I Don’t Know How to Dance, genom Warner Music Group.Sverigetopplistan, Sveriges motsvarighet till Billboards Album Chart, rankade albumet som nummer 3 på sin högsta punkt.

2016 tävlade Zia i Melodifestivalen ännu en gång med låten “Human”, som hon skrev tillsammans med Victor Thell och Maria Smith. I ett försök att representera Sverige vid Eurovision Song Contest 2016 tävlade han i den tredje semifinalen den 20 februari 2016 och gick vidare till finalen den 12 mars 2016.

Han slutade tvåa totalt efter att ha fått färre röster från allmänheten än vad Frans gjorde i sista omgången, då han även hamnade trea i Sverige.Zia släppte sin debut-LP, med titeln Din, i november 2018. Både “Kyss mig I slo-mo” och “Betong” har blivit hitlistor som singlar från EP:n, där den förra nådde nummer sju och den senare nummer tretton på EP:n. Svenska Heatseekers Chart.

Zia var värd för den andra semifinalen i Melodifestivalen 2021 i februari 2021 tillsammans med den svenska sångaren/producenten Christer Björkman och den svenska DJ:n Anis Don Demina. Duetten “Stad I ljus” sjöngs av Zia och Demina.Melodifestivalen 2022s värduppdrag gavs till Zia den 7 september 2021.

Oscar Zia placerade sig på sjua säsongen 2012 av Sveriges X Factor. För första gången 2013 gick han med Behrang Miri och Loulou Lamotte och tävlade i Melodifestivalen.

Zias första album, med titeln “I Don’t Know How to Dance”, släpptes samma år. Den debuterade bland de tre bästa på Sveriges albumlista. För att ge dig en idé framförde Oscar Zia över 30 shower över hela landet under en enda sommar.

Tillsammans med Lena Philipsson, Eric Gadd, Nanne Grönvall, Jessica Andersson, Erik Segerstedt, Nassim Al Fakir, Magnus Johansson och Per Andersson åkte han på Diggiloo-turnén den sommaren 2014.

Oscar Zia Längd Cm

Oscar Zia var programledare för radioprogrammet “Knyckare I P3” med Emma Knyckare 2014 till 2015, och var efteråt med som programledare för “Relationsradion” på P3 med Farah Abadi.Oscar var värd för Aftonbladets årliga musikgala, Rockbjörnen, tillsammans med Frida Söderlund 2015 och 2016.

Zia samarbetade med den svenska popduon Smith & Thell för att utveckla låten “Human”, som hon framförde i Melodifestivalen 2016. (Victor Thell och Maria Smith). Han tog sig till Stockholmsfinalen och trots att han kom på andra plats utsågs han till segrare av den internationella domarpanelen. Låten “Human” vann Melodifestivalens webbplatspris för Årets låttext.

Benjamin Ingrosso, Hampus Lindvall och Jasmin Andersson skrev tillsammans och Crisch producerade Oscars senare samma år release, “I Want You”.Samma år gick Gina Dirawi, Linnea Henriksson och Kodjo Akolor med Oscar Zia och Farah Erichsén i glashöljet som Musikhjälpen am I januari 2018 debuterade Oscar Zia med den svenskspråkiga singeln “Det Gr Aldrig”, som han skrev tillsammans med professor P och hade producerat av Pontus Persson.

Edgeology (Jonas Jurström, Rasmus Blixt, Kim Koubou) producerade sedan “Kyss mig I slo-mo”, en duett med rapparen Leslie Tay som Oscar skrev tillsammans med Leslie och Petter Tarland. Zias tredje singel, “Vem Tar Hand Om Dig”, skrevs tillsammans av Professor P och Pontus Persson och innehåller Lamix.

Skriven med Annika Norlin, Teo & Frans, Fanny Hultman, Madeleine Eliasson och Julia Adams, släpptes Oscars fjärde singel “Betong” i september. Teo Runsiö och Frans Torell fungerade också som producenter. Zia följde snabbt upp detta med den virala releasen av hennes originallåt “Nice”, som kan hittas som ett bonusspår på hennes EP “DIN”.

Oscar Zia Längd Cm
Oscar Zia Längd Cm

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!