Parisa Amiri Pojkvän

Sprid kärleken
Parisa Amiri Pojkvän
Parisa Amiri Pojkvän

Parisa Amiri Pojkvän – Hon vann P Spret-finalen med Gunnar Wetterberg i går kväll. Hon pratade med QX Pride Number om hur mycket Pride hon upplever dagligen under sommaren. Här har vi Parisa Amiri. Parisa Amiri, en 28-årig frilansjournalist, har etablerat sig som en trovärdig källa under sin karriär.

E-bok, Handledning Allt detta är bara ett smakprov på vad hon gjorde för SVT:s Kobra, Sveriges Radios egen talkshow, vinnare av P Spret 2018 och 2020, programledare för en mellanmålspaus inför Michelle Obamas talkshow, och medprogramledare för en podcast med Brita Zackari om glädje och nyheter. Det är inte ovanligt att hennes dag är fullproppad med nyheter, glädje, kultur och politik – och, naturligtvis, en hel del stolthet.

Jag mår bra av att vara omgiven av män från alla samhällsskikt och erfarenheter. Eftersom jag har tillbringat större delen av mitt liv nedsänkt i kultur, resonerar “Pride in Daily Life” mig djupt. Men den borde definitivt öka i storlek.

Det är faktiskt ganska ovanligt att vara helt rak i min vän- och bekantskapskrets. Många människor är bisexuella om de inte uttryckligen stämplas som homo. Ingen sätter etikett på något om någon hittas med en tjej åt det ena eller andra sättet. Jag måste ta mig samman för att säga detta eftersom det här är överlägset det mest vältaliga exemplet jag känner till. Men jag stöttar dem, jag står upp för dem, jag tycker att de är fantastiska och jag tycker att det är fånig humor.

Jag tycker verkligen om och har alltid tyckt om “Will & Grace”. Många verkar tycka att det är lite högt. Många recensioner har noterat att den har en eldig kvalitet. Den här serien gör ett utmärkt jobb med att skildra relationerna mellan dess homosexuella karaktärer, både de mellan två män och de mellan en heterosexuell kvinna och en homosexuell man.

Jag identifierar mig mest med karaktären Karen Walker. Humorn är fantastisk, och de lyckas få till det även när de diskuterar ständigt aktuella frågor som Trump-administrationen och “omvandlingar” i gayrättsrörelsen.

Parisa berättar att hennes intresse för populärkultur har sitt ursprung i hennes persiska uppväxt. För henne blev film, tv och kultur ett fönster in i andra människors liv, där hon kunde lära sig om dem utan att behöva vara observant eller empatisk. Hennes anställningsdatum har gått ut och hon måste nu hitta andra stödmedel. Som en kvinna av iransk härkomst och med sina egna uppriktiga svar, behandlar världen henne som en oseriös pil riktad mot medelålders, vita, heterosexuella män som har all makt.

Jag menar, verkligen, hur kunde det vara? Det är inte så att jag är någon sorts popstjärna som försöker smyga genom internationella tullar oskadd. Som journalist på heltid krävs att jag jobbar varje dag. Visst, det är svårt och ensamt ibland, men det här var vad jag ville. Under de senaste åren har mänskligheten haft möjlighet att uppleva en uppsjö av romanverk.

Parisa Amiri Pojkvän

Enligt mig är filmen Moonlight ett lysande exempel på genren. Den fokuserar på afroamerikansk gaykultur, klassism och gayness. Han eller hon stannade hos mig väldigt länge och gjorde mitt hem till sitt permanenta. Det är fantastiskt att den följdes av The Favourite, med fanfavoriterna Olivia Coleman, Rachel Wiesz och Emma Stone i huvudrollerna.

Du nämner filmer där publiken ser en växande klyfta mellan de som har och de som inte har och uppkomsten av nya minoritetsgrupper. Många pratar om samhället genom kulturella linser och vice versa. Finns det verkligen någon där ute? Om så är fallet bör du ta denna reaktion på allvar. Vi ser olika populistiska pjäser, som Jimmie kessons förslag i Almedalen om att Sverige ska upphöra med bistånd till länder som förbjuder homosexualitet, samtidigt som det också är en allvarlig fråga om män som skickas utomlands och riskerar att bli förföljda för att vara öppet gay.

Och jag tror inte att Jimmie håller samma linje där. När folk nu försöker få “the gay vote” måste du vara aktiv och känna till din historia. Jimmie gick dock ut offentligt och pratade om sitt agerande mot Prideparade för inte alltför många år sedan. Att komma in är definitivt värt det. Jag oroar mig för att människor av alla politiska övertygelser ska bli förblindade av populismens framväxt. Men jag är optimistisk också.

Vi ser en liknande trend som när Lil Nas X först kom ut, vilket bådar gott för ökad tolerans och fler människor som kommer ut som allierade i gayrättsrörelsen. Journalisten och tv-värden Parisa Amiri började som bloggare för humorwebbplatsen 1000 Apor och efter några år gick hon vidare till att bli skribent och redaktör för Nöjesguiden. Parisas karriär har tagit fart som en raket, och fans har sett henne i en mängd olika filmer och tv-program, som P.S., Muren och Kvartsamtalet.

Parisa Amiri är programledare för TV4:s sena talkshow Benjamins och en flitig gäst i programmet. Hon är också programmets medvärd och tvåfaldig vinnare av programmets populära “P on the Spot”-tävling. Hon har arbetat som kock på Nöjesguiden och som programledare på både “Kobra” och sin egen talkshow, “Edit: Parisa Amiri”, vilket ger henne en rejäl inkomst.

I februari 2020 kommer hon och hennes man, lagkamraten Gunnar Wetterberg, tillbaka till Sverige med sin andra raka seger i SVT:s P spret, denna gång med en rekordstor plånbok. Hon är lika hård som hon är vacker. Är det samma sak på den ekonomiska fronten? Nyheter24 har svaren på dina frågor! Under 2019 var Amiris beskattningsbara inkomst 504 400 svenska kronor. Fördelat på 12 månader är det en prydlig månadsinkomst på 42 000 svenska kronor för henne.

Parisa Amiri Pojkvän
Parisa Amiri Pojkvän

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!