Peter Jihde Olycka

Sprid kärleken
Peter Jihde Olycka
Peter Jihde Olycka

Peter Jihde Olycka – Den svenske sportuppläsaren Peter Jihde föddes den 12 juli 1971 i Malmö, Malmöhus län. Niklas Jihde, Johan Jihde och Patrik Jihde, sportjournalist, är alla hans bröder. Jihde tillbringade sina uppväxtår i Moheda innan han flyttade till Växjö, där han arbetade som brödbud innan han började sin karriär som sportkommentator på Sveriges Radio.

Vidare arbetade han som reseledare för Fritidsresor. 1994 var han med som programledare för ungdomsprogrammet Snack tillsammans med Rickard Sjöberg, där Ma Non Troppo var programledare och Jepson från The Ark stod för reportage. Efter en oenighet med TV4-analytikern Robert Perlskog 2001 sa Jihde upp sin tjänst på nätverket.

Strax efter, samma år, tackade han ja till ett jobberbjudande från SVT, där han stannade till 2007. Vid jultider 2004 gjorde han intervjuer med svenska kanga-ungdomar för SVT och 2006 övervakade han SVT: s bevakning av de olympiska vinterspelen i Turin, Italien. 2006 övervakade han programmeringen för European Athletics Studio på Nya Ullevi i Göteborg för EM i friidrott.

Jihde var värd för SVT:s hockeyshow Hockey Night. Han hade sitt eget samtalsprogram, At Jihde, under senhösten och förvintern 2006–2007. Peter Jihde intervjuade Zlatan Ibrahimovi efter landskampen 2003 mellan Sverige och Kroatien, som Kroatien vann med 2-1. Zlatans irritation över Jihdes förfrågan om eventuella laguppställningsjusteringar för det kommande mötet var huvudfokus för samtalet.

När det kommer till EM 2004-kvalet är San Marino en icke-faktor. Vi kommer att placera dig på mittfältet så att du kan regissera och ställa upp”, sa Zlatan om Jihde i direktsänd TV. Och det var sista gången Jihde någonsin pratade med Zlatan, eftersom intervjun var deras sista. TV4 lockade Jihde redan 2007 av lovade henne en roll i ett antal kommande stora sportevenemang, som EM i handboll och fotboll 2008.

Dessutom fick han ett eget sportradioprogram. Han var värd för kanalens Idol-säsong 2007. Carina Berg och Carolina Gynning övervakade auditionprocessen för programmet. Han skötte alla dessa ansvarsområden under säsongen 2008 av Idol, såväl som under säsongerna 2009 och 2010. Peter Jihde förklarade dock i slutet av december 2010 att han inte skulle återvända till showen för den kommande säsongen.

Från 2012 till 2018 var han med som värd för Nyhetsmorgon tillsammans med Tilde de Paula Eby. Efter arton år på TV4 avslöjade Peter Jihde i januari 2018 att han skulle lämna företaget för att ansluta sig till rivalerna MTG och TV3. Jihde bekräftades som en av fem Viaplay Winter-presentatörer inför vintersäsongen 2021. Pete Jihde fick diagnosen typ 1-diabetes 2012.

Han har sedan dess tagit flera steg för att öka medvetenheten om diabetes och för att dela den svåra situationen för människor med sjukdomen. Jihde och hans fru Karin Jihde skrev en bok 2016 som heter Jihdes diabetes: en match för livet (Volante), där de beskriver hans erfarenhet av diabetes. Dessutom avslöjade Jihde sin bipolära sjukdom i boken.

Peter Jihde Olycka

Franska tv-nätverket TV4 höll ett krismöte efter en helikopterkrasch, Detta är den största resan som någonsin gjorts. Nyheten om den dödliga kraschen i Argentina har skakat TV4. Offren förekom i den svenska versionen av dokusåpan “Dropped”, som har visats på nätet. På tisdagen kallade TV4 till krismöte. Presentatören Peter Jihde medger, “Min första känsla var ångest och förtvivlan.”

Deltagarna i “Det största äventyret” släpps av mitt i ingenstans och får i uppdrag att hitta tillbaka till civilisationen så snabbt som möjligt samtidigt som de bara förlitar sig på vad de kan fånga upp från den omgivande miljön. TV4 har visat båda säsongerna av tv-äventyret med kanotisten Susanne Gunnarsson, simmaren Louise Karlsson, och handbollsstjärnan Magnus Wislander som programledare och tävlande.

I måndags började inspelningarna i Argentina på en överlevnadsserie baserad på den franska filmen Dropped. Vid den tiden ledde en katastrofal olycka med två inspelningshelikoptrar till att tio personer försvann. Adventure Line Productions, som var där när en skådespelare dog i tv-programmet “Koh-Lanta” för två år sedan, påverkas förutom offrens familjer.

Även om de svenska tv-partnerna aldrig hade samarbetat med sina franska motsvarigheter i systerprogrammet, lämnade nyheten om katastrofen fortfarande en dyster stämning på TV4. När jag insåg vad som hade hänt var min första känsla sorg. Jag tvivlade inte på att fransmännen skulle använda uppsättningarna vi hade byggt för sina egna tv-programs inspelningar.

Jag kunde placera platserna som visades på kraschfotografierna utan några problem alls. Tydligen var det, enligt Peter Jihdes uppfattning, hemskt. Produktionen av “Det största äventyret” har enligt uppgift involverat stränga säkerhetsåtgärder, som rapporterats av Jihde. I vissa fall var risken hög för deltagarna. Men när det gäller rivalerna fanns det alltid rätt utbildade läkare och extremt kvalificeradeied säkerhetstjänstemän, förklarar han.

I tisdags samlades personalen på TV4 till ett krismöte. Det är självklart. Anders Edholm, pressinformatör på TV4, har sagt att upplevelsen var beklämmande och att det hjälpte att prata om det. Mastiff, ett produktionsföretag, introducerades också för TV4-anställda. Edholm ville dock inte avslöja innehållet i mötet. Möten inom företaget hålls privat och diskuteras sällan offentligt.

Diskussion om nästa kapitel av “Det största äventyret” var inte lämpligt för sammankomsten. Redan före händelsen verkade dokusåpans utsikter dystra. Det finns i nuläget inga planer på en tredje säsong, säger Anders Edholm, eftersom produktionskostnaden var för hög och publikstorleken för liten.

Peter Jihde Olycka
Peter Jihde Olycka

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!