Petter Karlsson Författare

Sprid kärleken
Petter Karlsson Författare
Petter Karlsson Författare

Petter Karlsson Författare – Karlssons första journalistjobb var på Trans-Posten,och han arbetade på kvällstidningen Expressen från 1986 till 2005. Han är nu frilansskribent och recensent för publikationer som Kupé, Vi och Hemmets Journal, samt de svenska upplagorna av Svenska den & ventyr och Historiska Brott & Mysterier.

1994 släppte han sin första roman, Drömelvan, som fortfarande anses vara en klassiker inom sportgenren. Han har också blivit kallad till cricketlandslaget, skrivit serier och designat skidomslag, inklusive omslaget till albumet Burn the Gay Nuns av punkbandet Rövsvett, och bidragit till att skriva till “Supremesoul”-showen på Hamburg Stock Exchange, som innehöll Mary Wilson och Tommy Nilsson.

Han myntade uttrycket “to make a Lassie” i en Expressen-tecknad serie från 1991 med titeln “Jag mötte Lassie – föreningen för fniga meriter”, som han döpte efter sin husdjurspudel. Petter Karlsson har spelat fotboll för riktiga pirater i Vatikanen, och i världens minsta liga på Scillyöarna, förutom att vara en eftertraktad fotbollsanalytiker på TV. Hans böcker har översatts till en mängd olika språk, inklusive engelska, finska, tyska, franska, norska, holländska, spanska och koreanska.

Han fick ett par simfotters på sin födelsedag. När han stötte på den ursprungliga byggnaden stänkte han och de andra runt på gräset tillsammans. Helge Karlberg hade, som han fick veta, aldrig sett något liknande och var nästan överväldigad av rädsla och vördnad.

Kanske var det då som Petter Karlsson först fick smak för de människor som aldrig riktigt passade in när samhället förändrades. Personligen tror jag att han har en andel i alla pokerspel som pågår samtidigt. Till den nutida reportern och storstadsromanförfattaren som har skrivit verk om så olika ämnen som whisky och Vasalopp. Sommarbostad ligger i Ydre, i södra Sverige, i en storp med anor från 1700-talet.

Min trädgård är äldre än den franska revolutionen; Det gillar jag, säger Petter Karlsson när han kommer ut ur köket med två koppar pulveriserat kaffe. I eftermiddagssolen nappar han i liljor medan jag slappar på köksgolvet. Trädgårdsskunken får ett bra nos runt torpors torpor. Svea, hon är tuff som naglarna. Utan henne skulle jag ha simmat i ett hav av lera.

Himlen på jorden för både däggdjur och människor inkluderar fem röda timmerhus, en hemmabyggd tennisbana och Bockamlens mest imponerande körsbärsträd. En vacker glänta i skogen, stor som en halv fotbollsplan. Fotbollsmuckan är också här. Petter Karlson är inte bara fotbollskommentator och författare; han reser också världen runt och spelar spelet.

Lille Petters första lagkamrat på Villa Hägerstad i Ydre var Jamigo, en schäfer med bollsinne. Vatikanen, Bolivias Regnskogsligan och Englands avlägsna Scillyöar har alla anammat spelet sedermera som sin officiella sport.

Min första bok, Sagan om Pip den lilla grisen, skrevs i en klotterstil. På grund av smogen kunde jag hoppa över ett betyg, och när han var 15 fick han jobb på Trans-Posten och började skriva fotbollsresultat och sammanfattningar av matcherna. Inte långt efteråt hängde de en kamera runt min hals, satte ett block och en penna i mina händer och kastade ut mig på gatan. Medan jag gjorde detta gjorde jag även några skämtteckningar för 25 kronor styck.

Vänta lite, säger han medan han går bort från banken. Svea hoppar ner och lägger en fis över gräset mot Gliopan under bron. Jod, det är ordning på torpor. Han kommer tillbaka med ett smaragdklipp när han gör det. Artikelns inledande snark lyder: “Hans specialitet är enkla, dystra figurer med djup, mörk humor och oväntade slag.”

Petter Karlsson Författare

Han är den mest aktuella historikern för sin generation. Tidigt utvecklade du en kärlek till berättelser och utrustade dig med de verktyg du behöver för att berätta en engagerande berättelse och skapa ett spännande första utkast. Här i trakten sägs det “Ho är tydlig den”, syftar på någon som är partisk mot den goda bakgrunden, väljer att gå sin egen väg och inte bryr sig om vad andra tycker.

Petter Karlsson låter dem ta sig fram ur skuggorna i sin bok Det svunna Sverige. En grupp färgglada och unika karaktärer, alla rider på spännande bestar. Många var så tillbakadragna att inte ens författaren hade möjlighet att träffa dem.

En gång önskade jag att jag kunde ha satt mig ner med Olof Rudbeck, stormålders mest framstående vetenskapsman, för att diskutera civilisationens gryning. Det var han som sa att Sverige var civilisationens centrum och att både Adam och Eva talade svenska.

Lille Petters första lagkamrat på Villa Hägerstad i Ydre var Jamigo, en schäfer med bollsinne. I boken Det svunna Sverige låter Petter Karlsson dem komma ut ur skuggorna, inklusive tiden då det spelades fotboll med spelarliv på spel i Vatikanen, tiden då det spelades i Bolivias Regnskogsligan, och tiden då det spelades. spelades i världens minsta liga på Englands Scillyöar, väster om landets kust.

För allt jag vet kunde jag ha satt mig ner med Olof Rudbeck, stormålders mest framstående vetenskapsman, och diskuterat civilisationens ursprung. Det var han som sa att Sverige var mänsklighetens höjdpunkt och att Adam och Eva pratade svenska.

Människan är i princip alltid densamma; det kommer alltid att finnas människor som Vladimir Putin. Jag längtar tillbaka i tiden nu. Jag distraherar mig själv med rockmusik, resor och sport och anser mig själv vara en ganska öppen person samtidigt som jag lever i en alltmer orolig och spänd tid.

Där människor blir s lätt kränkta och det pratar mycket men berättar lite, tycker torparen I Bockamlen. Där fanns Olga, som man knackade p hos ngon som stod I ml I fotboll, hon var I 70-rsldern. Det var en kille som hette Gottfrid som bestämde sig för att köpa en cykel för att han trodde att vägarna skulle bli så mycket trevligare om han åkte på en och sedan gick han ut och ledde runt cykeln.

Petter Karlssons journalistkarriär började på Tran’s-Posten, där även Lennart Hylands startade. Där började han vid 15 års ålder skriva följetonger och fick senare frågan om han någonsin fick skriva om de mystiska och fascinerande människor som bodde djupt inne i skogen.

Petter Karlsson Författare
Petter Karlsson Författare

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!