Petter Stordalen Förmögenhet

Sprid kärleken
Petter Stordalen Förmögenhet
Petter Stordalen Förmögenhet

Petter Stordalen Förmögenhet – En oväntad gåva från miljardären och hotellmagnaten Petter Stordalen till sina barn häpnade världen i januari i år.

Petter skrev om sitt Strawberry Holdings AS och sina tre barn, Emilie, 27, Henrik, 25, och Jakob, 22, under en utekväll på Tak på Brunkebergstorg i Stockholm. Även om han fortfarande bara äger 0,01 procent av företaget, har han ändå betydande makt.

Med min nuvarande fysiska kondition kan jag lugnt säga att jag är år borta från pensionen. Detta är ungefär den tidpunkt då mina barn kommer att ta över ledningen av gruppen när jag inte längre kan göra det.

En långsiktig, stabil och säker arbetsmiljö tillhandahålls för arbetarna. Han meddelade Expressen att överlåtelsen praktiskt taget inte betydde någonting och att han skulle fortsätta att ansvara för bolaget så länge han levde.

Endast äganderätten till fastigheten kommer att överföras till min familj; annars kommer jag att ha full kontroll över fastigheten. Barnen kommer att lära känna och gilla företaget ännu bättre i framtiden.

Petter Stordalen Förmögenhet: 1 billion USD

Stordalens barn har länge varit föremål för rykten om deras enorma rikedomar, men ett nytt reportage från den norska tidningen Dagens Naeringsliv bekräftar att de kan skratta hela vägen till banken. Det blir cirka 629 miljoner kronor för vardera Emilie, Henrik och Jakobs förmögenhet förra året. De hade drygt 1,8 miljarder svenska kronor totalt i slutet av förra året.

För att uttrycka det på ett annat sätt har deras sammanlagda förmögenhet skjutit i höjden med outgrundliga belopp sedan 2017, då de “bara” hade drygt 270 000 svenska kronor, rapporterar Dagens Nringsliv.

Tidningen kan dock märka att pappa Petter Stordalens rikedomar har krympt dramatiskt. Det ena kanske inte är det andra. Med 2 miljarder norska kronor 2016 och bara 758 miljoner 2017 hade han förlorat mer än hälften av sina pengar. Den sjönk till 579 miljoner norska kronor 2012, en ny lägsta nivå.

Under 2018 tjänade Stordalen totalt fem miljoner norska kronor i intäkter. Emilie Stordalen har blivit kontaktad av Dagens Nringsliv, men hon vägrar kommentera sin förmögenhet. Hon var tidigare marknadschef på The Hub hotel i centrala Oslo och har tidigare hävdat att hennes pappa Petter lämnade större delen av sin inkomst till henne och hennes bröder när han dog.

Samtidigt är jag ödmjuk och förundrad. Dessa ideal är så höga att jag har svårt att internalisera dem. För att vara tydlig så kände inte Emilie Stordalen tyngden av den skyldighet vi tar på oss eftersom det här är så mycket mer än en hotellkedja när hon skrev under sitt namn på den streckade linjen.

Petter Stordalen skrev om sitt företag Strawberry Holding AS om sina tre barn Emilie, Henrik och Jakob på restaurang Tak vid Brunkebergstorg i Stockholm i januari.

Bolagets tillgångar är värda 25,7 miljarder dollar i svenska kronor. Enligt E24.no är detta Norges nionde största förmögenhet.

Men hotellmagnaten såg till att han skulle behålla kontrollen över imperiet resten av sitt liv genom att bara behålla 0,1 procent av företaget.

Petter Stordalen Förmögenhet

Stordalen medgav att evenemanget hade ett sentimentalt värde för gruppen som helhet. Men han har inte skadats det minsta. Enligt en intervju med SVD Näringsliv är det så. Jag har för närvarande 2 miljarder dollar i kontanter till hands. Så han tar upp frågan om han är orolig för ytterligare fastighetskriser genom att säga att vi kan ta oss igenom det nu oavsett kriser.

Han påstår sig också ha genomlevt händelserna i Black Monday 1987, den tidiga finanskrisen på 1990-talet och den efterföljande IT-kollapsen i början av 2000-talet. Han hävdar att hotellkedjan kommer att fortsätta, trots eventuella framtida utmaningar.

Den norske ledaren säger sig också ha en helt ny vision, som är att göra en rejäl investering i expeditioner till Arktis och Antarktis.

Genom sitt företag “Strawberry Equity” har han 12,5 % av aktierna i Hurtigrutens kryssningsrederi. Det är en del av en större grupp av företag som inkluderar hotell och andra byggnader samt aktieinvesteringar.

Min tillvaro kretsade kring hotellet. Jag har inte för avsikt att någonsin sälja mitt motell. Hurtigrutens lägen i Arktis och Antarktis tycker jag dock är väldigt spännande. På många sätt liknar kryssningsfartyg hotell. Han säger till SVD att det är sådana saker vi säljer.

Det var inte normalt att skriva om sin rikedom. I början hade han ingen avsikt att sälja företaget. Efter att ha fått veta att barnen var intresserade av att köra den gjorde han en 180 graders sväng.

Tidigare har Petter Stordalen förklarat hur företaget skulle överlämnas till nästa generation på följande sätt:

Med min nuvarande fysiska kondition kan jag lugnt säga att jag är år borta från pensionen. Detta är ungefär den tidpunkt då mina barn kommer att ta över ledningen av gruppen när jag inte längre kan göra det. En långsiktig, stabil och säker arbetsmiljö tillhandahålls för arbetarna.

Petter Stordalen Förmögenhet
Petter Stordalen Förmögenhet

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!