Prinsessan Birgitta Ung

Sprid kärleken
Prinsessan Birgitta Ung
Prinsessan Birgitta Ung

Prinsessan Birgitta Ung – Birgitta, hushållerskan, är 83 år, men hon har fortfarande gott om energi. Hon sprutar verkligen av sig och har välformade åsikter om allt. Den berömda Hagasessa lämnade Sverige 1961 och bor nu på den spanska ön Mallorca, där hon ofta spelar golf, hennes favoritsport. Självklart reser hon till Sverige ibland och under de resorna tvekar hon aldrig att delta i vidöppna intervjuer. Hon stöder dock inte tanken att Stockholm ska betraktas som “hemma”.

Men alla har sina egna svenska rötter. Hon säger till Svensk Damtidning, “Jag har alltid pepparkakor och Kalles kaviar hemma”, och beskriver hur hon ständigt var omgiven av barnvakter som ung prinsessa. Så det blev lite mer utmanande för mig att stå på egna ben efter det. Jag hade aldrig pratat i telefon innan jag gav mig själv i present; Jag hade aldrig ringt en frisör eller bokat tid hos en tandläkare. Jag minns fortfarande att min far sa till mig: “Jag ska hjälpa dig i två år, och sedan kommer du att klara det på egen hand.”

Även om hon var känd som en cirkushäst med alla sina diadem och beställningar när hon var ung, beskriver prinsessan Birgitta sig själv som en mycket optimistisk person. Birgitta har under året troligen varit den mest öppna och ärliga av Hagassessorerna; hon drar sig aldrig för att dela med sig av sina tankar och känslor. Även kungens kontroversiella beslut att minska storleken på kungahuset genom att utvisa prins Carl Philip, 40 år, och prinsessan Madeleine, 37 år, med barn.

Det var helt korrekt; Jag stöder min bror fullt ut. När han gav titlar till alla barn gick det lite för snabbt. Men han ville att det skulle vara lika för alla, så det kommer inte som någon överraskning för mig att jag förstår detta. Men nu har han förtjänat rätten till det, och det är jättebra. Frågan är besvarad, säger prinsessan. Birgitta, den 83-åriga sköljmatronan, är den mest fruktade av Hagasförförerskorna. Och kanske just av den anledningen är hon en extremt populär medlem av kungafamiljen.

Prinsessan Brigittas förhållande med hockeylegendaren Sven Tumba upphörde bland annat 2011. Idag är hon nära vän till 78-åriga Mona Tumba. Genom åren har många riddare hedrats av den atletiska prinsessan på detta enkla och flexibla sätt.

Prinsessan Birgitta har blivit en nationalklenod genom åren och allmogen har förtrollats av kungafamiljens anspråkslösa och rättvisa sätt. Tyvärr kommer vi inte att få träffa prinsessan på ett tag eftersom Birgitta har bestämt sig för att tillbringa sin 40-årsdag på sitt älskade Mallorca.

Prinsessan Birgitta av Sverige intervjuades nyligen av svenska tabloiden Svensk Damtidning, och som svar på frågan om hon planerar att besöka sitt fosterland eller inte, sa prinsessan att hon inte gör det. Prinsessan Birgitta är välkänd och respekterad på den spanska ön Mallorca, där hon också kan ägna sig åt sin passion för golf.

Nu avslöjar prinsessan Birgitta att hon och hennes familj tillbringade nära två månader isolerade på Stenhammars slott. Men under föregående veckas splittrades trion födde Birgitta sin son i Tyskland, och hon är djupt orolig över att inte veta när hon kommer att kunna återvända till Mallorca.

Prinsessan Birgitta, 83, har bott i Santa Ponsa, en stad på Mallorca, de senaste 18 åren, där hon njuter av solen och tillbringar många dagar åt gången på golfbanan. Hon har utvecklat omfattande kontakter på den spanska akademiska kretsen under året. På grund av spridningen av coronaviruset utropade den spanska regeringen undantagstillstånd och begränsade kraftigt rätten att gå ut. Men innan dottern prinsessan Birgitta tog sig till Sverige i mars skakade den saken grunden till huset.

De tre äldre kungligheterna har anlänt till Stenhammars slott i Sörmland, strax utanför Flen. Kungen och drottningen har tidigare avslöjat att de sällan interagerar med sin familj utanför virtuella utrymmen och föredrar att utföra sina uppgifter hemma. Det är uppenbart att det här har varit en fantastisk tid. Möjligheterna jag har haft att resa runt i Sverige har varit otroliga. Det var ett mycket glädjande tillfälle för mig eftersom jag har varit frånvarande från Sverige i närmare 60 år.

Prinsessan Birgitta Ung

Kungs 74-årsdag firades på en valborgsmässoafton och i torsdags tog kungafamiljen en sväng i Kungs nya blå BMW M8 Competition. Men tidigare i veckan blev kungen ombedd att lämna av sin inkognitogäst. Nu har prinsessan Birgitta lämnat Sverige och tar sig till Tyskland, där hennes tre barn – Carl Christian, 58, Désirée, 56, och Hubertus, 53 – för närvarande bor.

Hon blir framgångsrik på scen, hennes musik spelas på radio och hon upplever sann triumf. Hon ger också filmer ett försök och slutar med att snubbla över Yves Montand. Medan hon spelar med honom i “Etoile sans lumière” upplever skådespelerskan ett romantiskt sammanbrott (1946). Hon tar upp honom och slänger honom mot scenen.

Det var i filmen Montmartre sur Seine från 1941 som hon gjorde sin debut på bioduken. Denna ytterligare färdighet kommer att ge honom roller i flera filmer. Efter andra världskriget gjorde hon även comeback i filmerna, denna gång spelade hon sig själv.

Detta förekommer till exempel i Pierre Montazel-filmen Paris chante toujours från 1952 och Maurice de Canonge-filmen Boum sur Paris från 1954. Förutom sin omfattande karriär som sångerska har Édith Piaf även ägnat tid åt att komponera. Hösten 1945 skrev hon La Vie en Rose, en roman som skulle fortsätta att bli en världsomspännande bästsäljare.

Hon njuter också av viss framgång i USA på 1940-talet efter att ha bildat sånggruppen Les Compagnons de la chanson. På turné 1947 framför de “Les trois cloches” och hamnar i Big Apple. Istället för att ge sig av efter en vecka stannade Compagnons of the Song på scenen i totalt fyra månader. Under den här tiden träffar hon sin livslånga bästa vän Marlene Dietrich och sin sanna kärlek, Marcel Cerdan. Den ikoniska kärlekssången Hymn to Love inspirerades av denna berättelse.

Prinsessan Birgitta Ung
Prinsessan Birgitta Ung

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!