Prinsessan Madeleine Ung

Sprid kärleken
Prinsessan Madeleine Ung
Prinsessan Madeleine Ung

Prinsessan Madeleine Ung – Madeleine Thérèse Amelie Josephine, född 10 juni 1982, är den andra dottern och yngsta barnet till kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia av Sverige. Hon är hertiginnan av Hälsingland och Gästrikland. Hon var trea i tronföljden när hon föddes, men är nu åtta. De knöt ihop säcken 2005, och nu är prinsessan Madeleine gift med den brittisk-amerikanske finansmannen Christopher O’Neill.

De är föräldrar till prinsessan Leonora, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.Madeleine, en medlem av huset Bernadotte, gick in i världen den 10 juni 1982, klockan 19:05 CEST på Drottningholms slott. Den 31 augusti 1982 döptes hon i Kungliga Slottskyrkan av arvprinsen av Saxe-Coburg och Gotha, en kusin till sin fars mor, och av sin morbror, Walther L.

Sommerlath, prinsessan Benedikte av Danmark (hennes fars första kusin) och prinsessan Christina (hennes fars andra faster) (fru Magnuson).Madeleine fick hederstiteln hertiginna av Hälsingland och Gästrikland. Det var första gången en svensk hertigtitel omfattade mer än en provins sedan början av 1600-talet, då sådana titlar fortfarande var mer än hedersbetygelser.

Gävleborgs län omfattar både Hälsingland och Gästrikland.Madeleine gick i Västerleds församlingsförskola från 1985 till 1989. Hon började sitt ungdomsår på Smedslättsskolan i Bromma hösten 1989. Hon gick på Carlssons skola i Stockholm på mellanstadiet och sedan på Enskilda Gymnasiet för gymnasiet, båda i Stockholm. På Enskilda kunde hon avsluta både gymnasiet och gymnasiet och tog examen 2001.

Hon tillbringade hösten 2001 i London, där hon gick på en engelsk språkskola. Hon studerade till European Computer Driving License och tog en introduktionskurs i svensk juridik våren 2002. Hon började sina studier i konstvetenskap vid Stockholms universitet i januari 2003. Hon studerade detta ämne för 60 svenska högskolepoäng (två terminer).

Hon skrev in sig på samma universitets etnologiprogram samma höst 2004. Hon är trespråkig, behärskar engelska, tyska och svenska och har ett mellanläge i franska. Den 23 januari 2006 fick hon sin kandidatexamen i konsthistoria, antropologi och modern historia. Hon gick på Stockholms universitet 2007 till huvudämne i barnpsykologi. Madeleine rider med stor passion. Anna Svensson är hopptävlande och hästägare vars hästar hölls på Kungliga stallet.

Hon har en passion för teater, dans och konst, och skidåkning är en av hennes favorithobbyer. Efter att hon blivit myndig 2001 inrättade landskapet Gävleborg, där hennes hertigdömen Hälsingland och Gästrikland ingår, en stipendiefond till hennes ära. Unga människors deltagande i ridverksamhet uppmuntras och stöds. Madeleine började dela ut utmärkelser som “Guldryttaren” och “Årets ponnyryttare med tränare i Gävleborg” 2001.

På uppdrag av sin far och svenska folket deltar Madeleine i en rad offentliga evenemang. Hon går med resten av kungafamiljen för evenemang inklusive nationaldagsfirande, Nobelprisceremonier, statliga middagar och officiella resor.

Hon var den officiella svenska representanten för invigningen av New Sweden Gallery den 5 juni 2011 på American Swedish Historical Museum i Philadelphia, Pennsylvania. Galleriet visar upp Sean Moirs animerade karta över bosättningen Nya Sverige.

Prinsessan Madeleine Ung

Madeleine fungerar som ansiktet utåt för den svenska Make-A-Wish Foundations motsvarighet, Min Stora Dag, även känd som My Big Day (översättningen till engelska). Kungliga Motorbåtsklubben, Carl Johan-ligan och Europa Nostra är bland organisationer som hon är engagerad i. Prinsessan Madeleine av Sverige internerades i UNICEFs Child Protection Services-avdelning i New York City i sex månader 2006.

Hon hjälpte till att etablera ThankYou by Childhood-initiativet 2012 för att uppmärksamma problemet med sexuella övergrepp mot barn och World Childhood Foundations ansträngningar för att bekämpa det.

Medan hon gick på college blev prinsessan Madeleine intresserad av World Childhood Foundation. Hon blev inbjuden att gå med i juryn för Childhood Award. Sedan 2016 har hon suttit i styrelsen för World Childhood Foundations amerikanska avdelning, förutom att ha suttit i styrelsen för Svenska avdelningen.

I december 2021 utsågs hon till vice hedersordförande för World Childhood Foundation.I juli 2022 gjorde prinsessan sin första officiella resa som vice hedersordförande när hon åkte till Frankfurt, Tyskland. Hon träffade ett barn som hade blivit utsatt för sexuella övergrepp som barn och såg World Childhood Foundations tyska kapitel, där de byggde Child House. Hon pratade också med barnläkare och inspekterade sjukhusets barnavdelning på universitetssjukhuset i Frankfurt.

Prinsessan lanserade initiativet EyesWideOpen 2015. Syftet är att höja människors samarbete
Syftet är att öka människors medvetenhet om sexuella övergrepp mot barn. Prinsessan presenterade nästa fas av kampanjen, en app som hjälper vuxna att förebygga, känna igen och reagera på sexuella övergrepp och utnyttjande av barn, i samband med ett toppmöte på hög nivå i New York hösten 2016.

Tre organisationer – den World Childhood Foundation, Darkness to Light och Ericsson – arbetade tillsammans för att skapa denna programvara. Under en resa till Londons Southbank Centre i februari 2017 avslöjade prinsessan att hon arbetade på en barnbok.

Prinsessan tillkännagav bokens titel och omslag på Instagram den 28 januari 2019. Hon forsade, “Jag kan inte vänta med att presentera en bok som jag har arbetat med länge, och som jag hoppas kommer att lära barn att tala för sig själva om de blir mobbad eller orättvist behandlade.” Stella och hemligheten (engelska: Stella and the Secrets) är en bok som publicerades den 4 juni 2019 till förmån för World Childhood Foundation.

Prinsessan Madeleine Ung
Prinsessan Madeleine Ung

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!