Stina Blackstenius Längd

Sprid kärleken
Stina Blackstenius Längd
Stina Blackstenius Längd

Stina Blackstenius Längd – En Arsenal-forward och det svenska landslagets främsta målskytt, Emma Stina Blackstenius (född 5 februari 1996) är en svensk professionell fotbollsspelare. Blackstenius är född och uppvuxen i Vadstena, Sverige, och började spela fotboll vid sex års ålder.

Mot BK Kenty i stergötlandsregionen division 3, Sveriges femte skikt av damfotboll, gjorde Blackstenius sin seniordebut den 20 april 2011.Vadstena föll till 5–4-förlust delvis tack vare sina två mål i första halvlek. När hon gjorde sin ligadebut dök Blackstenius upp i alla 18 matcher och gjorde 21 mål. Följande säsong dök hon upp i 16 matcher och var ligans ledande målskytt med 38 mål.

Från och med 2012 hade hon utsetts till den bästa spelaren i stergötland.Blackstenius skrev på ett treårskontrakt med Linköpings FC i Damallsvenskan innan säsongen 2013 startar.Som avbytare i den 68:e minuten gjorde hon debut i Damallsvenskan mot Kopparbergs/Göteborg FC den 17 april 2013. Den 28 maj 2013 gjorde hon sitt första Premier League-mål i en 3–1-seger mot Malmö FF.

Blackstenius gjorde hattrick i sin första Svenska Cupen-match för klubben, vilket ledde laget till en 13–0-seger över Landsbro IF den 31 juli 2013. Blackstenius fick en mer framträdande roll de sista månaderna av säsongen efter att ha dykt upp i 9 av de första 11 ligamatcherna som avbytare.

Alla Linköpings 11 sista seriematcher startade av henne, då hon gick på en målrunda som gjorde att hon satte igång sex gånger i finalen.Linköping tog sig till finalen i Svenska Cupen 2013–14. Kristianstads DFF 2–1: Blackstenius kom in som avbytare i andra halvlek.

När Blackstenius gjorde sin UEFA Women’s Champions League-debut i oktober 2014 mötte hon Liverpool i engelska FA Women’s Super League. Linköping låg under med 2–1 efter den första omgången men kom tillbaka för att vinna med 3–0 hemma för att avancera. Blackstenius utsågs till Årets genombrottsspelare på Fotbollsgalan 2015 sv awards.

Linköping korades till damallsvensk mästare 2016. Pernille Harder var ligans främste målskytt med 19 mål, följt av Blackstenius. Montpellier.Blackstenius skrev på ett två och ett halvt års kontrakt med Montpellier HSC i januari 2017.Mot Paris Saint-Germain kom hon in som ett avbytare i halvtid och gjorde det vinnande målet i den 81:a minuten av sin debut den 4 januari 2017.

Stina Blackstenius Längd: 1.74 m

Mot FC Domont den 19 februari 2017 gjorde hon fyra mål i en Coupe de France-seger med 16–0.Som ersättare i mitten av säsongen gjorde Blackstenius sju mål på 11 ligamatcher för att hjälpa Montpellier att sluta tvåa i Ligue 1 bakom Olympique Lyon.

Säsongen därpå slutade Blackstenius fyra i ligan med 12 mål på 20 matcher för Montpellier, som slutade trea i ligan. Efter att bara ha startat sex av lagets första tolv matcher under säsongen 2018–19, bestämde sig Blackstenius för att lämna laget i januari 2019.

Stina Blackstenius Längd

Linköpings FC, klubben där Blackstenius tidigare spelat för, välkomnade henne tillbaka till Sverige den 30 januari och skrev på ett tvåårskontrakt för henne.Mot Växjö DFF i Damallsvenskan gjorde hon sitt andra framträdande. Blackstenius gjorde nio mål i lagets femteplats.

Kopparbergs/Göteborg FC (senare omdöpt till BK Häcken) var Blackstenius nya hemmaplan inför säsongen 2020. Svenska fotbollförbundets skiljenämnd fick lösa en tvist mellan Linköping och Göteborg om övergången, där ingen av parterna ville diskutera tvistens karaktär.

När hon kom till Göteborg 2020 vann klubben Damallsvenskan under sin första säsong. Mot FC Rosengrd i Svenska Cupens semifinal 2020–21 den 4 april 2021 gjorde Blackstenius det ensamma målet, och sedan igen i finalen, då BK Häcken besegrade Eskilstuna United med 3–0.

Andraplatsen gick till Rosengrd säsongen 2021 för Häcken. Med 17 mål och 17 assist var Blackstenius ligans bästa målskytt och assist (8). Hon var en av 20 spelare som nominerades till Ballon d’Or-priset i november 2021. Efter att hennes kontrakt med laget löpte ut i slutet av säsongen 2021 bestämde sig Blackstenius för att lämna.

Arsenal i FA Women’s Super League i England bekräftade sitt free-agent-förvärv av Blackstenius den 14 januari 2022.Fem dagar senare, i Ligacupens kvartsfinalförlust mot Manchester United, gjorde hon sin debut som avbytare i den 69:e minuten för Vivianne Miedema.

Som en del av Sveriges förberedelser inför UEFA Women’s U17 Championship 2013 gjorde Blackstenius sin debut för U17 den 30 oktober 2012 och gjorde ett hattrick i en 9–0-seger över Kroatien.

Vid UEFA Women’s Under-19 Championship 2015 var Blackstenius en framstående artist.Hon var turneringens främste målskytt med sex mål, varav två i Sveriges 3–1-seger över Spanien i mästerskapsspelet. Hon gjorde totalt 50 mål på 49 framträdanden för Sveriges ungdomslandslag.

Stina Blackstenius Längd
Stina Blackstenius Längd

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!