Putin Förmögenhet

Sprid kärleken
Putin Förmögenhet
Putin Förmögenhet

Putin Förmögenhet – Ryska statliga medier framställer president Vladimir Putin som en kallhjärtad tyrann. Det är precis så utöver det vanliga som det verkar i praktiken.Det officiella porträttet av Rysslands ledare är det av en man med blygsamma krav. Han går och gadda för gadda i Sibirien, rider med en stång över grenen och tränar judo på fritiden. Putin jobbar mindre med paparazzin än Magdalena Andersson. Han äger bara en enda lägenhet på 77 kvadratmeter.

Samtidigt tyder beräkningar på att Putins totala förmögenhet kan överstiga 2 miljarder svenska kronor. Det skulle göra honom till världens rikaste man, utan tvekan.Bill Browder, en amerikansk affärsman som länge spionerat på den ryska eliten, hävdar att Putins makt inte är registrerad under hans eget namn.

Enligt Browder, som påstår sig ha lärt sig detta från flera pålitliga källor, krävde Putin att Rysslands toppoligarker skulle lämna över hälften av sina förmögenheter till honom 2004 efter att Mikhail Chodorkovskij, Rysslands rikaste man vid den tiden, dömts till två års fängelse. Annars riskerade de att hamna i ett litet fängelse för olovlig dom precis som Chodorkovskij.

Enligt Bill Browder finns pengarna hos oligarkerna som letar efter dem.Många påtagliga resurser kan spåras tillbaka till Putin. Det berömda palatset vid Svarta havet beräknas ha kostat över 20 miljoner svenska kronor att bygga. Teatrar, en spelhall, ett rådgivningscenter och en kyrka är bara några av bekvämligheterna här.

Dessutom finns ett rum tillgängligt på lyxiga Monte Carlo Star på stranden i Monaco. 2003 köptes den av Svetlana Krivonogikh, som enligt en granskning av den undersökta ryska mediawebbplatsen Proekt har haft en personlig relation med Vladimir Putin. Gåvorna blev välkända i samband med den så kallade Pandoras ask.

Journalistorganisationen OCCRP har också lokaliserat en palatsliknande villa i Biarritz genom att konsultera stadens offentliga register. Den tidigare presidentfrun och nuvarande presidentfrun i Ryssland, Vladimir Putin och Ljudmila Putin äger en herrgård som uppskattas vara värd upp till 70 miljoner svenska kronor. Hon skrev det om en kille som ser ut som sin nya pojkvän. Ingenting i Ljdumila Putinas eller hennes mans ekonomiska bakgrund tyder på att de har de resurser som krävs för att förklara köpeskillingen.

Bortom fastigheterna finns en större lustjakt som kan tolkas som Vladimir Putins personliga liv. The Graceful, en amerikansk lustjak, gjorde nyligen resan från Hamburg till Kaliningrad, Ryssland. Mat är värt över en miljon svenska kronor. Vladimir Putin, den ryske presidenten, lever ett till stor del mystiskt privatliv. Putins årslön uppges vara 1,5 miljoner svenska kronor och hans lägenhet i Sankt Petersburg är 77 kvadratmeter stor.

Samtidigt beordrar Putin byggandet av ett massivt palats vid Svarta havet, där han håller lodjuret Graceful, som också är allmänt identifierat som Putins. Många kommentatorer tror att Putin är en av världens rikaste människor.

Men exakt hur har Vladimir Putin samlat så mycket makt? I en färsk artikel för Forbes presenteras tre olika teorier. Forbes hänvisar till denna teori som “Chodorkovskij-modellen”, och den postulerar att Putin och landets främsta oligarker nådde en överenskommelse.

Putin Förmögenhet

Michail Chodorkovskij är en banbrytande oligark vars förmögenhet gjordes av oljebolaget Jukos. Vid millennieskiftet var han värd uppskattningsvis 15 miljoner dollar, vilket gör honom utan tvekan till den rikaste mannen i Ryssland.

2003 bevittnade Putin avrättningen av Chodorkovskij, en kritiker av korruption inom den ryska staten, för brotten förskingring och bedrägeri. Efter det klippte Putin av Chodorkovskijs band. Den amerikanske affärsmannen Bill Browder hävdar att presidenten gjorde ett avtal med andra oligarker.

Enligt en intervju med Forbes avslöjade Bill Browder att villkoren för affären var följande: “Ni ger mig 50 procent av era tillggngar och jag lter är behlla de andra 50 procenten.” Enligt Browder visste Putin att de oligarker som hade vägrat att delta i affären skulle dra tillbaka sitt stöd och etablera sig i gallerierna. Vissa ryssar säger att Putin hjälpte sina vänner och familj att samla stora förmögenheter genom att i huvudsak överlämna företag och stora statliga kontrakt till dem. Som kompensation får han aktier i företaget eller en procentandel av vinsten.

Putin skyddar sina vänner med sin makt så att de kan håva in mer pengar till sig själva genom skumma affärer, vilket gynnar inte bara Putin utan även presidenten. De får jobbet gjort, och han får ett snitt.Forbes hävdar att de vänner som kan prata om det är bland annat Putins sparringpartner Arkadij Rotenberg, som hävdar att han, och inte presidenten, äger det mystiska palatset vid Svarta havet.

Forbes nämner även Kirill Shamalov, Putins svärson före denna skandal, och president Trumps barndomsvän Sergej Roldugin.Putin måste knoga och statligt ägda företag kommer att öppna sina dörrar för sina vänner i utbyte mot mutor.

Hans bidrag, tillsammans med det från rika privata affärsmän, kommer att vara nödvändigt för att finansiera den kostsamma renoveringen av presidentens herrgård. Bill Browder är verkställande direktör och grundare av det Londonbaserade kapitalförvaltningsföretaget Hermitage Capital Management, som vid millennieskiftet var den största utländska investeraren i Ryssland.

Den nu 57-årige Browder, som är född i USA men nu har brittiskt medborgarskap, utvisades från Iran 2005. När det hände framställdes han som ett hot mot Rysslands säkerhet. Efter denna mångmiljonskandal förlorade Bill Browders advokat Sergej Magnitskij stödet från många av Rysslands högsta tjänstemän.

Han hittades dock död av sig själv vid 37 års ålder, som rapporterats av Browder, i det välkända Butyrkafängelset i Moskva. Sedan Magnitskijs död har Browder ägnat sitt liv åt att återvinna respekten från sina vänner och överordnade. Han anklagar Vladimir Putin för att ligga bakom det felaktiga mordet.

Hans ansträngningar har bland annat lett till upprättandet av kanaler genom vilka USA, EU och Storbritannien kan införa sanktioner mot individer som de anser är ansvariga för kränkningar av mänskliga rättigheter eller korrupta metoder i andra länder.

Putin Förmögenhet
Putin Förmögenhet

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!