Rojas Längd

Sprid kärleken
Rojas Längd
Rojas Längd

Rojas Längd – På söndagen (1 augusti) skrev Yulimar Rojas historia i trippelhoppsfinalen för kvinnor vid spelen i Tokyo 2020, och satte ett nytt världsrekord med ett hopp på 15,67 meter för att vinna Venezuelas första olympiska guldmedalj i friidrott.

Även om Rojas hoppade ett världsrekord på 15,43 meter tidigare i år, visste hon att det inte var hennes bästa prestation. Hon knöt sitt eget världsrekord inomhus från februari 2020 med prestationen, vilket förde henne till ett slagavstånd från tidernas rekord på 15,50 meter. Även om hon ännu inte hade slagit världsrekordet, var hon säker på att hon kunde göra det med ytterligare några 15-metershopp och en och annan foul som såg ut att landa bortom rekorddistansen.

Men hon visste också mycket väl att föreställningar av denna karaktär inte kan fejkas. “Fokusera inte på att försöka slå rekord,” varnade min tränare Ivan Pedroso mig innan finalen. Allt kommer att falla på plats om du bara gör du. Se om du kan vinna guldet först. Och efter att du är klar kan du ha kul med att öva på dina landningar “Rojas avslöjade denna information för World Athletics press.

Insiktsfull som han är, “tillfogades hennes kommentar. “Han hade rätt.” Rojas gjorde tidigt sina avsikter kända genom att sätta ett olympiskt rekord med ett första kast på 15,41 meter. I den fjärde omgången hoppade hon 15,25 meter, och i sista omgången tog hon sig ut på banan för sista gången, hennes seger redan säker.

Med ingenting att förlora och guldmedaljen redan i bagaget gjorde Rojas sitt livs hopp och bröt sanden på 15,67M (0,7m/s) ) och satte ett nytt världsrekord med 17 centimeter över det märke som Ukrainas Inessa Kravets satte vid världsmästerskapen 1995.

Det här är en speciell och oförglömlig tid “förklarade kvinnan. “Jag har alltid haft tro på mina förmågor, och jag har visat att jag kan uppnå mina mål. Det är som en dröm som går i uppfyllelse. Jag har vunnit ett OS-guld och satt nytt världsrekord. Nu känner jag mig som den lyckligaste tjejen i livet.” Det har varit en lång, slingrande väg, men Yulimar Rojas period börjar officiellt idag.”

Yolimar Rojas (eller Yulimar Rojas; venezuelanskt spanskt uttal: ulima roxah; född 21 oktober 1995) är en venezuelansk idrottare som äger rekordet för damernas trippelhopp med ett språng på 15,74 meter (51 fot, 7 tum). Hon har vunnit tre världstitlar (2017 London, 2019 Doha och 2022 Eugene), samt tre världstitlar inomhus (2016 Portland, 2018 Birmingham och 2022 Belgrad) och är den regerande olympiska mästaren, vilket ger henne namnet “la reina”. del triple salto” (drottningen av trippelsprånget).

Hon har haft trestegs- och längdhoppsrekorden för Venezuela sedan 2014, och hon slår dem hela tiden. Hon tilldelades den venezuelanska nationens högsta utmärkelse, José Félix Ribas Order of First Class.

Rojas hade framgång i olika sporter som tonåring trots att han växte upp i ett fattigt område i Venezuela. Hon hade tränats till att prova höjdhoppet och spurterna, där hon presterade beundransvärt, men det var tresteg som hon verkligen tog till.

Rojas Längd : 1,92 m

Hon började träna med instruktören Iván Pedroso i Guadalajara, Spanien, 2015 och steg snabbt till toppen av sin sport. Hon hade tidigare enbart fokuserat på tresteg, men 2021 återvände hon till längdhoppet med förnyad kraft.

Ursprungligen från Caracas flyttade Yulimar Rojas Rodrguez och hennes familj till stadsdelen Altavista i Pozuelos, Anzoátegui så att hennes styvfar kunde arbeta i oljeindustrin. Hon är den sjätte av sju barn och har påpekat att de utmaningar hon hade som yngsta barn i ett stort, ekonomiskt instabilt hushåll hjälpte till att forma hennes motståndskraft och uthållighet som vuxen.

Rojas Längd

Sedan dess har det fruktansvärda vädret ödelagt deras ranchito,men tack vare Rojas framgång bor familjen nu i mycket trevligare kvarter.Rojas berättade för RTVE 2021 att hon alltid bara hade velat leva med “viss värdighet”, men att hon efter att hon började tävla lovade sin mamma, Yulecsy Rodrguez, att hon skulle köpa ett litet hus med väggar till henne.

Det var Rojas tidiga instruktörers uppfattning att hon inte skulle ha kunnat utvecklas till en framgångsrik idrottare förrän hon lämnade nationen 2015, trots sin potential och uthållighet. Detta berodde på bristen på mat och medicinsk vård i hennes hemland.

Rojas, ett långt barn, ville bli volleybollspelare efter att ha sett det venezuelanska laget tävla i olympiska sommarspelen 2008. Tyvärr fanns det inget volleybolllag i området. Hon var också en basketspelare som hade svårt att hitta tränare.

Rojas styvfar, före detta boxaren Pedro Zapata, föreslog att hon skulle satsa på friidrott istället för volleyboll efter att hon blivit antagen till en specialiserad idrottsgymnasium.Hon inspirerades att prova friidrott av instruktören Jess “Tuqueque” Velásquez på Simón Bolvar Sports Complex i Puerto la Cruz. Velásquez sa till AFP att regeringen finansierade stadion vid den tiden, men att Rojas och andra tonårsidrottare var tvungna att.

Två av Rojas systrar, Yerilda Zapata och Yorgelys Zapata, är också idrottare, och de tränar i kasttävlingar i José Antonio Anzoátegui Stadium, som är hem för Simón Bolvar Sports Complex.Även om hon var framgångsrik i sin första atletisk tävling i kula, fortsatte Rojas med att prova på andra sporter.

Hennes första höjdhoppstävling var när hon var 15 år. Venezuelas enda andra olympiska medaljör i friidrott var trippelhopparen Asnoldo Devonish, som Rojas har krediterat som en stor inverkan på hennes egen framgång.

Rojas Längd
Rojas Längd

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!