Rosa Körberg Sjuk

Sprid kärleken
Rosa Körberg Sjuk
Rosa Körberg Sjuk

Rosa Körberg Sjuk – Jag ska oa hela natten lång, oa hela dagen lång. Ooa hela natten lång, klottra något på halva väggen. Det svenska bandet Attack står för bakgrundsmusiken och Rosa Körberg står för sången till denna klassiska sommarjam.

När bandets första album blev en stor succé 1981 har inget annat än tystnad kommit från dem sedan dess.Sångsensationen Rosa Körberg uppträder idag.Sommartid när solen skiner och det är varmt ute. Ja, för varje år jagar folk efter det mer och mer när årstiderna blir kallare och blötare.

Denna vackra säsong är också en bästa sändningstid för kreativa typer att njuta av en avkopplande sommarsemester.Det är allmänt känt att det under sommarmånaderna ständigt spelas musik på radion och att när vintern kommer förväntas folk vara “lagom” trötta på skivspelarna.

Några få är dock kvar i omlopp och går vidare till att bli riktiga klassiker.Av dessa många låtar är Attacks “Ooa all night” enastående.När den släpptes 1981 blev Lten en omedelbar hit, och den fortsätter än i dag att vara en extremt populär dryck bland svenskar.

Men det har gått mycket tid sedan dess, och vad hände med sångerskan i bandet, Rosa Körberg?Rosa har fortsatt att spela med bandet trots att det har gått många år sedan de kämpade med mobbare och bristande finansiering.Hon var bara 20 år när bandet bröts upp, och nu ser hon tillbaka på vad låten betydde för henne med stor känsla.


Barn har ständigt klättrat på den, och den kommer snart att gå in i sin tredje generations ägande. Kom in för en dag så kan barnen ooa. Det är så häftigt, sa hon till Mitti tidigare.Men efter frenetiska turnéer och medverkan i Melodifestivalen 1984 tog Rosa en paus från musiken. Jag stängde av musiken i en vecka och tillbringade de kommande två åren utan den. Sedan fick jag kontakt med ett par killar som var med i ett coverband, och jag fick vara med på allt från att fixa bilar till att boka spelningar. Jag försökte göra allt på egen hand och det slutade med att det blev för mycket jobb.

2007 avslöjade Rosa att hon arbetade som redaktör på ett tv-produktionsbolag samtidigt som hon fortsatte sin musikaliska karriär.Dessförinnan försökte jag basera hela min existens på musik, och jag tyckte att det var helt tragiskt att jag inte kunde ägna hela mitt liv åt att lyssna på den. När jag jobbade som croupier och folk kom fram till mig och kände igen mig visste jag att det var ett stort jobb. Men nu har jag äntligen kommit förbi det, sa hon.

Rosa Körberg Sjuk

Hon har varit lyckligt gift med Thomas Kings, en kompgitarrist, sedan flera år tillbaka.Även om Rosa inte är lika känd i offentligheten som hon en gång var, deltog hon i Sveriges bästa för över ett år sedan när “Ooa hela natten” utsågs till tredje bästa svenska sommarlåt.

Sedan avslöjade hon att hon fortfarande uppträder med sitt tidigare band, Attack ibland.Vi tycker att det är så roligt att sjunga. Så efter att vi spelat klart “Ola hela natten” insåg jag att många band planerar turnéer. Det är där man börjar och det är där man slutar, och i mitten skrattar man lite. Hon säger i programmet att de aldrig slutade prata, och att de bara har fortsatt därifrån. Hon berättade hur hon såg en annons om en sångtjänst i ett band och sökte och blev anställd.

När jag jobbade som mindre kontorsassistent på RFSU såg jag en annons i en tidning som sökte sångare. Efter det tänkte jag “njae”, jag kan vara en bra sångare även i en sådan situation. Jag kom på att om de inte vill vara med mig och mina chansar, så är det adjö för alltid.

Sedan frågar Gry Forsell vem hon tävlat med om sångarplatserna i bandet och det blir hett när hon namnger Tommy Nilsson.Rosas minnen av hennes tid med Attack är särskilt gripande.
Bandet hade bara spelat i mindre än 40 minuter innan, men nu skulle de behöva fortsätta i en timme, vilket var en enorm chock för Rosa.

Jag hängde mig från beten och ringde min äldre bror Tommy och sa: “Jag måste dyka om en timme, vad ska jag göra?” Just det, “sjung bara” är vad du behöver veta för att säga i D sa han bara. Tack för det, säger hon med ett leende på läpparna. Men vad betyder det egentligen att lyssna på “Ooa hela natten lång”, frågar Gry.

Jag är desperat, jag bryr mig, jag är villig att göra vad som helst för att få den här killens uppmärksamhet. Jag sitter mer bekvämt uppe i ett träd och binder fast hans skägg, säger hon och alla skrattar. Rosa Körberg i bandet Attacks sjöng “Jag ska ooa hela natten.”

I kölvattnet av 1980-talet har artisten, en syster till en känd sångerska, övergett sitt rampljus.Jag försökte leva på ensam musik en gång och tyckte att det var grymt att jag inte kunde ägna mitt liv åt det, sa hon i en intervju.

Popbandet Attack bildades 1980 i Huddinge, Stockholm, och blev snabbt en sensation. Låten “Låt Ooa spela hela natten” blev ett nationellt fenomen i Sverige och är en klassiker än idag. Den äldsta personen vi hittade i bandet var Rosa Körberg, som idag är 61 år. Tommy Körbergs halvsyster Rosa svarade på en tidningsannons och gick med i bandet.

En annons i en tidning fångade mig när jag jobbade som mindre kontorsassistent på RFSU; det stod att gruppen sökte sångare. Efter det tänkte jag “njae”, jag kan vara en bra sångare även i en sådan situation.

Rosa Körberg Sjuk
Rosa Körberg Sjuk

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!