Sanna Kallur Familj

Sprid kärleken
Sanna Kallur Familj
Sanna Kallur Familj

Sanna Kallur Familj – Den tidigare häcklöparen Sanna Kallur har valt att göra karriär inom tv. Kan du ge oss en inblick i hennes typiska dag med sin familj (Klas, Majken och Stellan)? FALUN. De tar en ledig dag från att umgås tillsammans om de som planerat blir trötta på varandra. Tvillingarna Sanna och Jenny Kallur kan se ut som om de alltid varit oskiljaktiga, men så är det inte.

Vi har haft mer än ett fysiskt bråk. De före detta atleterna diskuterar sin oroliga träningsfrenzy, sin nya satsning och varför de smugglar presenter i en stor intervju. Jenny, Sannas tvilling, häller på kaffet och gör sig hemmastadd i sin systers kök. De två OS-sprintrarna har jobbat hårt vid köksbordet sedan tidigt på dagen, och de kunde inte vara gladare över det.

Det kan tyckas som om systrarna Kallur alltid har bott i närheten av varandra, men så var det inte alltid. Jenny gick i pension från tävlingsfriidrott sex år före Sanna, därför var deras vänskap mindre nära under de åren. De har påbörjat en podcast och är beredda att ta sig an en ny satsning tillsammans sedan Sanna lämnade friidrottsscenen 2017.

Med vår nya onlineträningstjänst, säger Sanna, kan du träna självständigt i ditt eget hem samtidigt som du är i närheten av oss och andra människor. Systrarna Kallur har inte nämnt träning som en del av sin nya satsning. Konditionstillståndet bland svenskar är dystert, vilket gör det desto viktigare att uppmuntra individer att börja träna. Kunde vi inte träna så kunde ingen.

Vem ska då ansvara för det? Och vi ska inte sätta oss på våra höga hästar om att nå den rekommenderade veckosumman på 150 minuter av måttlig till kraftig träning, eftersom vi inte alltid lyckas med det, utbrister Anna. Till råga på allt är vi fortfarande bara två ivriga gymbesökare. Detta förklarar varför så många människor helt enkelt inte kan hantera det.

Jennifer tycker att det är ett problem om du inte tror att din träning är tillräcklig. Träningssuget får dig att ifrågasätta om det är coolt att gå på ett mediumhopp på en onsdagskväll, men du bestämmer dig för att vara med ändå. Du når en punkt där du bestämmer dig för “träning är inte för mig” och gemenskapen känns kall och avlägsen. Det är en känsla jag är bekant med.

Sanna Kallur Familj

Ändå vill vi arbeta för att eliminera problemet. Sanna Kallur har vunnit EM utomhus och VM inomhus och hon har världsrekordet på 60 meter häck. Jennys största prestationer inkluderar hennes silvermedalj vid EM (inomhus) och hennes många medaljer vid Special Olympics. De känner båda att beslutet att gå i pension från friidrott togs vid rätt tidpunkt.

Det finns dock detaljer som de kan förbise, som att de just nu befinner sig i soliga Sydafrika på ett träningsläger istället för Faluns dystra, snöiga landskap där vintern precis har börjat. Och själva loppet, att vara i form och gå på startlinjen. Sanna erkänner dock, “Jag saknar inte alls ansträngningen som krävs för att komma dit.”

Att träna och tävla som yrke är en fördel med att vara elitidrottare. Dessutom är det dåligt för din hälsa. Du tränar inte mycket för din hälsas skull och du pressar din kropp till gränsen, om inte förbi den, med jämna mellanrum. Vi är bara två personer som exemplifierar det perfekt. En bild på mig själv med mitt krossade smalben.

Sanna Kallurs karriär spårade ur av ett stressproblem och hon fick så småningom en 33 centimeter lång märgspik implanterad i benet för att hjälpa henne att läka. Även om plågan kvarstår. Jag brukade tvinga mig själv att göra saker som gjorde ont, men nu behöver jag inte göra det. Hur fort kan man springa Jag tränar en slags löpning som jag kallar björnlufs.

Det liknar jogging, men stegen är mjukare, och det görs främst på ojämnt underlag. Jag har upptäckt att det finns svar på dessa problem. För att vara ärlig kan jag inte komma på många bättre sätt att spendera tid på än att springa. Trots att hon hanterat skador under större delen av sin karriär är Sanna Kallur glad att hon spelade så länge som hon gjorde.

Åren efter skadan var faktiskt några av de mest formativa. Att jag kunde ta mig igenom dem är ett välkommet tillskott till min resväska. Om jag inte hade hållit igång så länge som jag gjorde trots skadan så hade jag säkert undrat hur det hade gått och hur snabbt jag hade kunnat springa. Min nyvunna kunskap säger mig att sakta ner lite.

Ett starkt magskratt utbröt från både Sanna och Jenny. Alla känner alla andra i gruppen eftersom de tränar tillsammans, arbetar tillsammans och spenderar mycket tid tillsammans som en familj. Och i början av december flyttade Jenny och hennes familj in granne med Sanna och hennes som tidigare bott i utkanten av Falun. Tröttnar Kallur-tvillingarna på varandra? “Ja”, svarar Jenny.

Hur irriterande är jag, va? Jenny säger efter ett fniss från sina systrar: Det är uppenbart att det kan bli för mycket ibland. Å andra sidan spenderar vi inte riktigtd så mycket tid tillsammans på en daglig basis. Du behöver inte göra något mer för att det ska fungera igen. Så var det när vi var lagkamrater på träning och tävling.

Sanna fortsätter med att säga att de aldrig hamnar i slagsmål och bara har hetsiga bråk väldigt sällan. När Jenny Kallurs karriär inom hinder tog sitt slut, fortsatte hon och avslutade copywriting-utbildningen och har arbetat inom det området sedan dess. Sannas liv har varit mindre säkert sedan hon gav upp friidrotten.

Sanna Kallur Familj
Sanna Kallur Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!