Stefan Borsch Sjuk

Sprid kärleken
Stefan Borsch Sjuk
Stefan Borsch Sjuk

Stefan Borsch Sjuk – Stefan Borsch, den ursprungliga sångaren för Vikings, är nu 75 år gammal. Nu förklarar han varför han slutade sitt jobb som musiker och varför han var med i det framgångsrika dansbandet. Efter att ha tappat all inspiration var allt jag brydde mig om att hitta ett jobb jag kunde ägna mig åt. På onsdag fyller musikern Stefan Borsch 75 år. I hans diskografi ingår framgångar som “Adress Rosenhill” och “I en liten fiskehamn”, samt tiden som förstesångare i dansbandet Vikingarna.

Den pensionerade musikern och hans fru Marianne kommer att njuta av ett lågmält firande.
På grund av mina barns utspridda platser delar min fru och jag ofta en enda middag varje vecka. Ingenting skulle göra mig lyckligare än att spendera tid i en naturlig miljö. Stefan Borsch, en stor framgång på 1970-talet, säger att hans nuvarande intresse är utomhus.

Jag träffade Jörgen Arnemar, bandets lynchnål och nuvarande vän, genom ett stökigt gäng bekanta. På I2 i Karlstad fanns en liten regementsorkester känd som The Vikings. Ett svenskt band som heter Vikingarna bad mig att gå med. Stefan Borsch brukade spela trummor, men efter att ha skadat handen fick han istället gå över till att sjunga.

Till slut bestämde jag mig för att enbart fokusera på att sjunga eftersom jag tydligen hade en anständig röst.Stefan Borsh sjunger huvudrollen i “Smiling golden brown eyes”, en populär vikingsång.När bandet spelar in en låt igen kommer Sjögren ibland att sjunga lead och andra gånger jag. Kanske hjälpte känslan av delad erfarenhet.

Vi var hela tiden på resande fot, men jag hade fortfarande ett fast jobb. Jag inredde klädaffären CGC där jag jobbade. Tyvärr, från och med 1976, var ett sådant alternativ inte längre tillgängligt. Det var ingen bra idé att gå direkt till kontoret efter föreställningen.

Så då valde jag bara att fokusera på musiken som min karriär.Och du är… Det hände en hel del, delvis på grund av det. Jag var bara musiker för tillfället, men jag visste att det måste finnas mer i tillvaron än musik. Man kan tycka att jag gjorde ett dumt val genom att inte slutföra gymnasiet, men det var så det gick för mig. Mitt första jobb var inom området rekreation management. Även om jag visste att det var dags att gå, tänkte jag inte så mycket på vad det innebar förrän det var för sent.

Än idag har han dock inte ångrat att han lämnade gruppen. Nej, jag har inte gjort det heller. Om jag tar mig tid att sätta mig ner och tänka på mitt liv, speciellt nu när jag är en gammal man, kan jag minnas att jag gjorde några val som jag ångrar. Men jag fick tillbaka musiken, så jag kan inte klaga. Jag hade lämnat den världen 1979, men Bert Karlsson lockade mig redan 1981, och jag skrev in mig på Samhällsuniversitetet den hösten.

Jag sökte efter ett nytt sätt att interagera med människor och kom på mig själv som samtalshandledare på Karlstads Centralsjukhus. Jag strävade efter att dra nytta av mina styrkor, till exempel det faktum att jag är en anständig lyssnare och genuint nyfiken på andra människor. Det är en rättvis poäng.

Du kanske gör musik som är djupgående i sin egen rätt, men den berör inte någon på ett personligt plan. Texterna, musiken och framförandet handlar mer om att kommunicera hur du känner. Men människorna jag har träffat på vägen har varit de sanna gåvorna i min karriär. Jag etablerade vanor som gjorde att jag kunde arbeta hemifrån under dagen och ta hand om min familj.

Stefan Borsch Sjuk

Men vid 52 års ålder, 1999, gick Stefan Borsch officiellt i pension från musiken. Då var batteriet helt urladdat. Efter att ha tappat all inspiration var allt jag brydde mig om att hitta ett jobb jag kunde ägna mig åt. – Marianne är en ovanligt trevlig, omtänksam och klok människa. Dessutom har jag fyra barnbarn, och de är kronan på verket i mitt liv. Stefan Borsch, med ett snett leende på läpparna, erkänner att det kan vara utmattande att spendera dagen med barn, men påpekar att de efteråt kan lämnas tillbaka till sina föräldrar.

Jag tar livet en dag i taget och jag uppskattar att kunna öppna ögonen varje morgon och veta att mitt sinne är med ombord. Sedan, om du tänker på det i termer av tid, inser du att din existens är ändlig. Jag håller med, men jag förnekar inte att du har klarat dig hittills eller att du inte kommer att vara odödlig. Stefan Borsch var en populär svensk dansbandssångare på 70-talet. Men hans oväntade avhopp från Vikingarna var en stor överraskning.

Han talar äntligen ut om valet som skakade det svenska dansbandet han var en del av och förklarar varför han svek dem.Sångaren Christer Sjögren (numera 71 år) avslutar sin karriär med dansbandet Vikingarna med att leda dem på en massiv avskedsturné runt om i landet. Men bandets första sångare, den 75-årige Stefan Borsch, är påfallande frånvarande.

En av bandets mest välkända låtar, Leende guldbruna ögen, blev en dundersuccé i mitten av 1970-talet och är fortfarande en fanfavorit än i dag. Stefan sjöng originalinspelningen, som dök upp på albumet Kramgoa ltar 5 1977.

Allt gick smidigt fram till det chockerande beskedet att Stefan Borsch lämnade bandet och musiken bara ett år efter släppet av Leende vackra bruna ögon. Efter fem år med bandet och en ansenlig anhängare, skickade han självsäkert mikrofonen till nya sångaren Christer Sjögren.

Stefan Borsch Sjuk
Stefan Borsch Sjuk

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!