Kris Kristofferson Död

Sprid kärleken
Kris Kristofferson Död
Kris Kristofferson Död

Kris Kristofferson Död – Minnesförlust har varit ett problem för Kristofferson de senaste åren. Det var borrelia, avslöjade han Rolling Stone 2016, efter att ha fått diagnosen tidigare samma år. “Vi slog till”, anmärkte Kris Kristofferson om sin och Joplins koppling. “

Jag bodde hos henne i nästan en månad, och hon liknade inte någon eller något jag någonsin hade träffat. Efter Joplins död hörde Kristofferson henne framföra hans sång. För honom var det en traumatisk upplevelse. Ett rekord för Janis Joplin.

Enligt Newswire blev den bortgångne producenten Fred Foster retad av sin kompis, sångaren Boudleaux Bryant, som hävdade att Foster bara gick för att träffa Bryant på grund av sin assistent, Barbara “Bobby” McKee.Råden fick Foster att nå ut till Kristofferson, en ung kompositör på hans kontaktlista.

Neuwirth tryckte in Kristofferson i Joplins famn och viskade: “Jag har en present till dig, älskling.” Kris stannade en månad till. Innan hennes förhållande med Kris hade Joplin använt heroin, men hon slutade med cold turkey. Jag låg med henne, och jag bodde med henne, men det var inte kärlek”, medger han. Konceptet för namnet kommer från Fred Foster (producent och grundare av skivbolaget Monument Records). Jag fick en låttitel för dig, ” sa han sent en kväll.

Titeln på låten är “Bobby McKee and I.” Han kan ha sagt “McGee”, men det var vad jag hörde. Bobby McKee arbetade som sekreterare för Boudleaux Bryant, en granne till Fred som också råkade befinna sig i samma byggnad. Även om “Me and Bobby McGee” oftast förknippas med Janis Joplin (som sjöng den strax före hennes död 1970), skrevs den faktiskt av Kristofferson och spelades in första gången av Roger Miller 1969.

Populärt kopplad till Janis Joplin (som spelade in den strax före hennes död 1970), “Me and Bobby McGee” av Kris Kristofferson spelades faktiskt in av Roger Miller 1969.Den sista kvarvarande Bobby McGee-restaurangen som Sikora ägde var i Phoenix, vid korsningen mellan Interstate 17 och Dunlap Avenue. Han tog inspiration från en resa till en amerikansk provsmakning och gjorde om utrymmet till den exklusiva Bobby-Q grillen och steakhouse 2006.

Den spelades in första gången av Roger Miller 1969, och hans version nådde nummer 12 på den amerikanska countrylistan. Den framfördes ursprungligen av Kenny Rogers och The First Edition, som inkluderade en coverversion av låten på deras 1969 album Ruby, Don’t Take Your Love To Town.

När Foster hade den catchy titeln och det lyriska konceptet för en låt, “Bobby was a lady”, ringde hon Kris Kristofferson 1969 för att dela den. Att byta McKee till McGee och skapa ett scenario om två resenärer som växer isär medan de är på vägen: det verkar som om Kristofferson tog en kreativ licens. Joplins Bobby är man istället för kvinna.

I blues kallas en munspel (även känd som en harpa eller en kam) helt enkelt en harpa. Det är inte ovanligt att höra sydlänningar hänvisa till ett munspel som en fransk harpa.
Skaparen och namne av Bobby-Q BBQ-kedjan är där restaurangens historia börjar. Det går inte att ifrågasätta Bob Sikoras status som en legendarisk krögare, oavsett om du känner honom som Bobby Q, Bobby McGee, Mr.

Du behöver inte stå i kö vid Bobby McGee’s Oxnard-komplex, som är som ett Rabelaisian Disneyland med temamatställen (tänk Fantasyland och Frontierland). Kedjerestaurangerna, som delar samma inredning och menyalternativ, kan hittas i minst fem olika amerikanska delstater och till och med i Australien.

Restaurang- och matserviceverksamheten som är Bobby McGee’s of Arizona, Inc. har sitt huvudkontor i staden Phoenix, Arizona i USA. Efter att ha utmärkt sig akademiskt och blivit en Golden Gloves-boxare vid Kaliforniens Pomona College, tilldelades Kris Kristofferson ett Rhodes-stipendium för att studera litteratur vid University of Oxford.

Kris Kristofferson Död

Janis Joplins cover på Kris Kristoffersons “Me and Bobby McGee” släpptes som singel i januari 1971.
Efter födelsen av hennes andra barn 1977 började parets relation att minska. På grund av Kristoffersons alkoholism och utomäktenskapliga affärer framställer Coolidges memoarer, Delta Lady, deras äktenskap som spänt och instabilt. Enligt vad hon sa var han också grym mot henne på ett känslomässigt plan, vilket hela tiden minskade hennes förmågor.

När det kommer till hans musik har Coolidge alltid varit stolt över sitt blandade ursprung. Flickans mamma var en blandning av Cherokee och skotskt blod, medan hennes pappa var renblodig. Från 1973 till 1980 var Coolidge gift med Kris Kristofferson, en countryartist.

För närvarande bor Coolidge och författaren, naturforskaren och djurlivskonstnären Hutto i ett orördt område inte långt från Waukeenah, omgivet av norra Floridas oförstörda prakt. Foster kontaktade Kristofferson 1969 med idén om låtens titel, som refererar till Bobby som kvinna.

Det verkar som om Kristofferson använde någon kreativ licens, ändrade McKee till McGee och skrev en berättelse om två trötta resenärer som växer isär när de går. Joplins Bobby är man istället för kvinna. Foster ringde Kristofferson 1969 för att dela konceptet med en låttitel som hänvisar till Bobbys könsidentitet som kvinna.

Tydligen bytte Kristofferson McKee till McGee och hittade på en road song story om två resenärer som växer isär på vägen. Joplins Bobby är man istället för kvinna. Det finns två möjliga betydelser av påståendet “Jag drog min harpun från min smutsiga röda bandana.” I den rensade versionen är “harpun” bara en synonym för “munspel”. Man kan också se det som en injektionsnål, eftersom missbrukare ofta band av sina armar med snusnäsdukar innan de injicerade.

Kris Kristofferson Död
Kris Kristofferson Död

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!