Suzanne Reuter Familj

Sprid kärleken
Suzanne Reuter Familj
Suzanne Reuter Familj

Suzanne Reuter Familj – Ingenjören Terje Reuter och skådespelaren Bojan Westin fick dottern Suzanne, som är systerdotter till skeppsredaren Gösta Reuter. Hon växte upp i Hallands läns stad Kungsbacka. Reuters mamma följde med dem backstage på flera olika teatrar. Hon tillbringade en tid som hembesökssköterska och servitris för personer med utvecklingsstörning.

Hon lämnade in sin ansökan till Teaterhögskolan i Göteborg 1976. Efter avslutad utbildning 1979 började hon omedelbart engagera sig i stgötateatern, där hon blev kvar tills hon kom till TV-teaterensemblen 1980. Hon dök första gången upp på filmduken i 1978 års avsnitt av Svenska komediserien Blame it not on me! som även innehöll Magnus Härenstam och Brasse Brännström.

I början av 1980-talet sågs hennes komiska kotletter tack vare hennes framträdanden i TV-program som Razzel och Nöjesmassakern, och senare Nöjeskompaniet. 1983 gjorde hon sin filmdebut i Lyckans ost, Kjell Sundvalls första långfilm. Reuter fick först ett brett erkännande genom sina roller i komediserien Lorry (1992–1995) och filmen Yrrol (1994). Reuters framträdande som Renate Dahlén, redarens dotter, i såpoperan Rederiet fick henne att bli ännu större berömmelse i hemlandet Sverige.

TV-serien Svensson, Svensson, som gick från 1994 till 1996, gjorde henne berömmelse. Under 2007 och 2008 återupptogs serien med helt nya avsnitt. Hon spelade också med nuvarande Bojan Westin i TV-serien Drottningoffret och filmerna Cleo och Unmarried Couples. Hon medverkade i komediserien Reuter & Skoog med Ulla Skoog, som hon arbetat med tidigare under Lorry-eran och som hon kommer bäst överens med, 1999–2000.

Reuters teatererfarenhet inkluderar besök på ett antal av Stockholms mer intima spelställen. Hon har medverkat tillsammans med Robert Gustafsson i flera framgångsrika sängkammarkomedier, bland annat den långvariga Hotelliggaren på Chinateatern och Oscarsteaterns Maken till fruar och Cirkus musikal, Rivierans guldgossar.

Hon stod först på scen hösten 2008 i Blommor av stl på Vasateatern, sedan sommaren 2008 i farsen Lånade fjädrar i Kalmar, sedan sommaren 2009 i Svensson, Svensson i Kalmar, och sommaren 2010 i Kalmar igen med farsen Zpanska flugan, som även sattes upp på Chinateatern hösten 2011.

Tre gånger fick hon den gyllene masken, en gång fick hon den gyllene skalbaggen och en gång fick hon den gyllene solen. Hon har vunnit flera priser för Årets kvinnliga tv-personlighet och Årets kvinnliga skådespelerska i Sverige, och hon fick Poppepris 2000 av Svenska Dagbladet för sin komiska timing. Hon ersatte den tidigare gåtlösaren i TV4:s Fngna p fort 2019. Med start den 31 januari 2021 kommer hon att gestalta Stina i reklam för Ica.

Suzanne Reuter Familj

Suzanne Reuter reflekterar över de utmanande tiderna: “Visste inte om barnet skulle överleva.” I söndagens avsnitt av TV4:s “Vilket Liv! Suzanne Reuters son, Simon Pontén, är också med i programmet eftersom det är han som först fick henne att bli intresserad av föräldraskap.

Suzanne Reuter diskuterar sina barns svåra tidiga år, hennes tumultartade förhållande med Dan Ekborg och hennes erfarenheter av att agera tillsammans med sin mamma, Bojan Westin, i TV4:s “Vilket liv!episod. Hon har gjort gästroller i bland annat “Svensson Svensson” och “Vr tid är nu.”

En diskussion mellan Suzanne Reuter och hennes ex-älskare Dan Ekborg Suzanne Reuters ex-pojkvän och skådespelare Dan Ekborg är den första gästen i programmet. Som ett par hade Suzanne Reuter och Dan Ekborg ingen trevlig tid, enligt deras reminiscenser. Reuter fortsätter, halvt seriöst, Vi kämpade och drack, fiskade kräftor och badade bastu.


Konsten att skådespeleri är något Suzanne Reuters har fått av sin familj. Den bortgångne Bojan Westin var hennes mammas skådespelarpartner. I “Vilket Liv!” diskuterar Reuter sin tid som samspel med sin mamma i tv-serien “Drottningoffret”: Det här var en fantastisk handling från din sida. Jag blev uppenbarligen rörd av henne och är ledsen över att hon inte längre är här på jorden. Det är faktiskt det aktuella läget.

På frågan av Suzanne Reuter om hennes mest prövande föräldraupplevelser, Tillsammans har Suzanne Reuter och Tomas Pontén tre barn: Simon Pontén, Lukas Pontén och Joakim Pontén. I programmet förklarar Reuter att det var utmanande att bli mamma för första gången eftersom båda hennes söner föddes för tidigt och sjuka, vilket krävde långa vistelser på intensivvårdsavdelningen:

Efter 84, när Jocke kom, var det olagligt att vara förälder, och du visste aldrig om ditt barn skulle klara det. Men jag kunde helt enkelt inteinte acceptera det. Jag skulle inte gå nu när jag hade burit det här barnet i nio månader. Sedan, som Suzanne Reuter förklarar i programmet, blev andra individer arga för att de ville ockupera dessa platser. Hon har medverkat i ett flertal landmärken svenska produktioner, inklusive Svensson Svensson, Yrrol och Vr tid er nu, och anses allmänt vara en av landets bästa skådespelare.

Det är så 69-åriga Suzanne Reuter spenderar sina dagar för närvarande, och det är också därför hon undviker att diskutera sina barn i öppna miljöer. Skådespelerskan Suzanne Reuter har vunnit många svenskars hjärtan med sina framträdanden. Under sin karriär har hon medverkat i många film-, tv- och onlineproduktioner. Så mycket vi njöt av hennes berättelser och hennes karaktärer!

Lena Svensson, den tuffa banktjänstemannen och fru till brevbäraren Gustav Svensson, är en av mammorna vi minns från tv-serien Svensson Svensson. Ett populärt program som gick i svensk tv i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet. Suzanne Reuter, skådespelerskan, är dotter till ingenjören Terje Reuter och skådespelerskan Bojan Westin; hon är född 1952. Hon gick på Teaterhögskolan i Göteborg som ung 24-åring, efter att ha växt upp i Kungsbacka.

Suzanne Reuter Familj
Suzanne Reuter Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!