Svartenbrandt Död

Sprid kärleken
Svartenbrandt Död
Svartenbrandt Död

Svartenbrandt Död – Den svenske brottslingen Lars-Inge Andersson (5 maj 1945–15 april 2016) var även känd som Lars-Inge Svartenbrandt, Lars Ferm och Lars Patrick Carlander. Flera rån, våldsbrott och fängelserymningar ledde till att Svartenbrandt avtjänade nästan 40 års fängelse.

Hans rykte som Sveriges “dödligaste man” gick före honom.Enligt Svartenbrandt var han en “obotlig psykopat”.Lars-Inge Svartenbrandt hade en svår uppväxt i Dalarna.Hans föräldrar var tvungna att få ett skyddsuppfostran för honom när han var 12 år och han hamnade på ett ungdomsfängelse.

På sin sextonde födelsedag i maj 1961 firade han genom att fly från ett ungdomsfängelse. 1962 arresterades han för första gången efter att ha brutit sig in i en militär arsenal; han tjänade sin tid och flydde året därpå. Han dömdes för grov stöld och hot mot en tjänsteman 1967 och fick sitt första interneringsdom.

Hans första fällande dom kom 1969, då han fick fyra års fängelse för väpnat rån. Namnet “Svartenbrandt” förknippades först i media med massutbrottet i Kumla fängelse i augusti 1972. Efter att vakterna hade stängt in de intagna för natten hade han gömt sig i ett kastrullskåp på säkerhetskontoret. Några timmar senare kom Svartenbrandt ur sitt gömställe och använde falska nycklar för att befria sina medfångar.

Svartenbrandt Död: 15 april 2016

Ett antal interner rymde, däribland jugoslaviska ambassadmördarna Miro Barei och Anelko Brajkovi, samt Lars-Inge Svartenbrandt, Bosse Dynamit, Nisse Pistol, Kalle Kanon med flera.Han flydde från det “säkraste fängelset i Europa” tillsammans med 14 andra jobbiga praktikanter, varav en var terroristen Miro Bareic.

En vecka senare i Lindesberg omhändertogs Svartenbrandt. I juni året därpå, 1973, flydde han och tre andra interner i en sopbil. Svartenbrandt, Nisse Pistol och deras två vänner hoppade över staketet och hotade sopbilschauffören med ett improviserat vapen de hittade. De kraschade tydligen genom stängslet och försvann.

Svartenbrandt Död

Två månader efter att ha försvunnit greps Svartenbrandt på Rörss, som ligger söder om Mariestad. I oktober 1979 släpptes Svartenbrandt från Hallfängelset för att resa till Uppsala för medicinsk behandling. Istället släppte han Benny Lilja och de andra intagna som hade gått till Södertälje bad. Svartenbrandt väntade i en svart Jaguar utanför badhuset, och han och Lilja klev in och körde iväg.

Den 22 november 1979 bröt Svartenbrandt och Benny Lilja upp då Svartenbrandt hjälpte en vän att driva in en skuld i en lägenhet på Kungsgatan i Stockholm.På grund av detta dödades båda männen. Sju år senare erkände Svartenbrandt att han hade huggit ett av offren med en jaktkniv, men vidhöll ändå att hans numera döde vän faktiskt hade avlossat skotten som avslutade prövningen.

Dagen efter sprang Svartenbrandt och Benny Lilja in på postkontoret på Döbelnsgatan i Stockholm iförda Elvis Presley och John Travolta gummimasker och viftande med AK 4:or. Svartenbrandt avfyrade 19 kulor mot en skåpbil med stermalmpoliserna Christer Backman, Gunnar Andersson och Dick Gunnelöf när de försökte fly. Gunnar Andersson var sämst av gänget och tog sju kulor mot bröstet.

En läkare skulle senare kalla det “fantastisk tur” att han hade överlevt. Under utbrottet hölls sju personer som gisslan. De kom ut efter några timmar. Två tjuvar tog sig till Göteborg. Under en nattlig polisrazzia hittade poliser deras gömställe på Viktoriagatan 15 och sprängde tårgas in i lägenheten, vilket tvingade de två flyktingarna att kapitulera. För sina brott som mordförsök, grovt rån och olaga frihetsberövande dömdes Svartenbrandt till 12 års fängelse.

Under hans fängelse gjordes många flyktförsök.Redan 1981 försökte Svartenbrandt bryta sig ur fängelset genom att attackera en vakt med en knivskarp tandborste. Året därpå, 1983, gjorde hans fru ett nytt misslyckat försök att befria honom från Hallfängelset, vilket resulterade i ytterligare 10 månaders fängelse. Under samma år flyttades han till Säters mentalsjukhus i Dalarna.

Han bröt sig ut ur fängelset i maj 1986 när han var på besök hos sin mamma. Han använde sedan det stulna fordonet för att resa till Uppsala och plundra ett postkontor där. Svartenbrandt fick ytterligare 7,5 års fängelse efter gripandet. Efter några år fördes han över till Säters mentalsjukhus regionenhet där han fick en egen lägenhet och mer självständighet.

På 1990-talet, vid 12-tiden fredagen den 2 mars, rånade han en bensinmack utanför Borlänge med en pistol. Han lurade en kund på fyra tusen svenska kronor och använde sin assistans för att komma undan. Svartenbrandt hade tagit vapnet vid ett inbrott i en polisbostad i Falun,

Han omhändertogs den 22 mars medan han var tjänstledig och han erkände att han begått samtliga gärningar. Svartenbrandt blev frigiven i juni 1992 och antog Lars Ferms nya identitet. Några dagar senare rånade han Handelsbanken på Sankt Eriksplan i Stockholm medan han förklädd till kvinna och viftade med en leksakspistol och mustasch.Han cyklade via Rörstrandsgatan och in i Karlbergs slottspark, där han greps i buskarna nära Pompes grav efter att ha upptäckt cirka 100 000 SEK (hundar som ägs av Karl XII av Sverige).

Enligt uppgifter omkom 70-årige Lars-Inge Svartenbrandt i en villabrand i Kopparberg. Jackie Ferm, dottern, har nu lagt upp en selfie av sig själv på Instagram i ett försök att skämma ut sin pappa. Bilden föreställer de två tillsammans.

Hon skriver: “Jag förstår inte.”Vid 17-tiden på fredagseftermiddagen kallades polis till lägenheten där Lars-Inge Svartenbrandt och hans fru vistades i Kopparberg, rebro län. En ung flicka minns: “Det var mycket liv i huset, även om det var mörkt och trångt.”

När polisen bröt sig in i huset upptäckte de branden och kallade den skyldige “brandkiren”. Det var ingen fullt utvecklad brand, men vi var där och letade efter glödbränder, säger Fredrik Bjelke, varumärkeschef för Västerbergslagens brandkår. När mor- och farföräldrarna kom tillbaka från sin promenad befann de sig mitt i en uppsjö av aktiviteter hemma.

Det fanns polisbilar, brandbilar och ambulanser. Hon kom ut genom takfläkten. Jag vet inte vem som startade branden eller varför, men det var uppenbarligen någon som gjorde det.Tydligen har Nerikes Allehanda kommunicerat med att dra ut eldkvastar genom ventilation, men sedan efter det borde branden snabbt ha slagit rötter.


Det var den välkände terfallsförbrytaren, Lars-Inge Svartenbrandt, vars namn ändrades till Lars Carlander året innan, enligt Anna-Lena Carlander, Lars-fru.Jackie Ferm, fru till Lars Carlander, skämmer nu ut sin pappa offentligt på Instagram. Det finns en bild på Jackie och hennes pappa, Lars.

Jackie Ferm har redan publicerat en bok med titeln “Rövardotter”, som beskriver hennes liv och hur det var att ha en ansträngd relation med sin pappa. Lars håller upp en liten Jackie när vi ser honom på bokens omslag. Till och med Lars-Inge Svartenbrandts syster har skrivit om läget på sin blogg.

Svartenbrandt Död: 15 april 2016

Jag kommer att hålla dig nära mitt hjärta i all evighet. Vi ses snart på baksidan! Polisen bekräftar på sin hemsida att den avlidne är den 70-årige boende i lägenheten.Anna-Lena Carlander ska ha blivit våldtagen av en grupp män i en brinnande byggnad efter att hon rymt via ett fönster. Hon vill ha fått in lite ruckarbete, men hon vill inte ha några vilda skador. Polisen sa att hon inte behöver söka läkarvård.

Svartenbrandt Död

I en stegbil förde de tillbaka henne till henne. Hon var förstås störd och bedrövad. Farmor minns att Lars-Inge Svartenbrandt bodde i huset i ungefär ett år.Vi sprang på dem i trappuppgngen och i trädgården; de var till och med i vårt hem vid ett tillfälle, men det blev inget mer än så.

Lars-Inge Svartenbrandts advokater har representerats av polisen.Huset är övergivet, och en teknisk undersökning kommer att ske på torsdag. Rubrikeras först som ett mordmärke. Men Lars-Inge Svartenbrandts fru beskylls inte falskt för någonting.På fredagskvällen fanns inga tecken på inblandning av polis eller brandkår.

I fredags räddades en person från en brinnande lägenhet i hjärtat av Kopparberg, ett kvarter i rebro. Polisen i rebro bekräftade sent på natten att den avlidne var lägenhetens invånare, den välkände terfallsförbrytaren Lars-Inge Svartenbrandt, numera känd som Lars Carlander.

Polisen behandlar branden som ett mord och initiala rapporter på na.se tyder på att bensin var inblandat, vilket skulle förklara hur allvarlig brandskadan är. Det har polisen dock inte för avsikt att bekräfta.

Ingen har ansökt om arv; sedan, om det är den avlidnes eller någon annans är ett mysterium vi inte kan lösa. Mot bakgrund av detta förefaller det rimligt att anta att försämringen redan har börjat. Sedan får utredningen visa om vi kan komma på vem det är, säger rebropolischef Jan Materne vakthavande befäl.

Jackie Ferm, Lars Carlanders dotter, hyllar sin pappa genom att lägga upp en bild på dem tillsammans på Instagram utan hans vetskap. Författaren Jackie Ferm skriver i sin bok “Rövardotter” om sina upplevelser som en brottslingsdotter. Lars tar hand om Jackie genom att hålla henne högt som en liten fågel i huset.

Ridtjänsten lyckades på ett säkert sätt ta bort en kvinna med lättare sablar från sin bostad. När rokdykaren kom in upptäckte de kroppen. Ingen saknas för tillfället. Jan Materne sa att utredningen kommer att avslöja om någon har förbisetts.

Polisen larmades om ett inbrott vid 17-tiden och när de kom till platsen upptäckte de en brand. Jag vill inte lägga mig i det som var innan allt fick ett nytt syfte. Det är inget vi kunde ha klarat av på något sätt, säger Jan Materne. Anna-Lena Carlander, fru till framlidne filmaren Lars Carlander, diskuterar tragedin på sin blogg. “

Hustrun skriver även ett kärleksbrev till sin man på bloggen. Vid 09-tiden på lördagsmorgonen hade polisen uteslutit allt brott i samband med dödsbranden. Den tekniska undersökningen av äldrefastighetens brottsplats beräknas inledas i dag. Det finns inte längre någon förvirring eller felkommunikation från vår sida.

Vi är övertygade om att den felande tvättbjörnen kommer att elimineras och att tekniker kommer att skickas till platsen idag. Fredrik Bäcker, vakthavande befäl vid polisen rebro län, sa att efter att den tekniska undersökningen är klar kommer de att veta vad det handlade om. Utan förvarning har GP letat efter både Anna-Lena Carlander och Jackie Ferm.

Svartenbrandt Död
Svartenbrandt Död

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!