Vikt Slägga Friidrott

Sprid kärleken
Vikt Slägga Friidrott
Vikt Slägga Friidrott

Vikt Slägga Friidrott – Släggakastning är en disciplin inom friidrott. Med hjälp av en stadig tråd har en tyngre kula fästs detta handtag. Skottet är riktat mot en stor gräsfläck inifrån en kastbur. Beroende på vem som kastar den kommer släggan att ha en något varierande vikt. Även om mäns slägga visade sig väga 7,26 kilo 1887.

Visade sig dess kvinnliga motsvarighet bara väga 4 kilo. Därmed ligger släggan och dambollen i paritet vad gäller sina respektive vikter. För både män och kvinnor måste diametern på en slägga vara minst 11 cm. Längden på tråden kan variera något, men den är vanligtvis mellan 1 175 och 1 215 meter diskus för.

Män har en diameter på 22 cm och en vikt på 2 kg. Den väger ett kilo och har en diameter på 18,2 cm för damerna. Metalliska kanter och släta sidor i kolfiber, glasfiber eller plast krävs för en skiva. I internationella turneringar standardiseras diskusmåtten och diskusarna granskas före och efter varje tävling.

För de som precis har börjat finns det skivor helt i gummi. På vintern, när du bara kan kasta i ett nät, är dessa de mest använda verktygen för inomhusträning. Detta beror på att enorma inomhusarenor med konstgräs vanligtvis är svåra att få tag på. I en modern diskustävling står du som tävlande en 2,5 meter.

Bred ring av markcement dessutom omger det ett nät, med endast ett hål som leder till själva gjutområdet. Ingångsvinkeln för denna sektion är också 35 grader. Ett ogiltigt kast är ett där diskus landar utanför eller på en gränslinje för den region där den var avsedd att landa. Kastaren måste starta kastet stående och.

Varken skorna eller kroppen får vidröra marken utanför ringen eller dess topp innan diskus verkligen har landat. Kastaren kan sedan lämna den bakre halvan av ringen på ett kontrollerat sätt. Det finns flera andra typer av kastgrenar, men den vanligaste är känd som ett slingkast, som använder en tung boll.

Som är fäst vid ett handtag med en vajer för hävstång. En kastbur används för att finslipa konsten att kasta kälke. År 1887 vägde släggan för män 16 pund, eller 7,26 kilo. Slägga vikt är 4 kilo, vilket är samma som kulstötvikten för kvinnor. Både kvinnor och män måste bära ringar med en diameter på minst 110 millimeter.

175 till 1 215 meter är den ungefärliga längden på ståltråden som används. Det har varit en del av herrtävlingarna sedan OS 1900, men IAAF erkände inte kälkekastning för kvinnor förrän 1995. Slägga för damer hade sin OS-debut vid OS i Sydney 2000, bara ett år efter att grenen gjorde sin debut vid världsmästerskapen samma år.

Yuri Sedych satte det nuvarande världsrekordet för män 1986 vid friidrotts-EM i Stuttgart med ett kast på 86,74 meter. Anita Wlodarczyk, som kastade 82,29 meter den 15 augusti 2016, under OS i Rio, har rekordet för kvinnor. Släggans primära mål är att kasta den så långt bort som möjligt. När släggans kastare snurrar runt.

Sin egen axel höga hastigheter, uppnår släggan en hög hastighet. Ju längre släggan flyger innan den hamnar, desto snabbare rör sig den (vilket styrs av kroppens rotation och radien från kroppen till släggan). Det resulterande avståndet påverkas också av djupgåendets vinkel i förhållande till jordplanet.

En betongring med en diameter på 2 135 meter används för att göra gjutgodset, som av säkerhetsskäl är inkapslat i ett nät. Kastaren måste vara kvar i ringen tills släggan har träffat målet (och sedan gå ut baklänges i ringen).

Dessutom måste släggan landa i gjutningsområdet. För de flesta kompetenta kastare numera. Följs en försving med en slägga av två till tre hela rotationer (ungefär en enbensfas (en fot i betongen, själva rotationen) och en tvåbensfas) (två fot in) betongen, där släggan kan drivas).

Vikt Slägga Friidrott
Vikt Slägga Friidrott

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!