Vladimir Putin Längd Cm

Sprid kärleken
Vladimir Putin Längd Cm
Vladimir Putin Längd Cm

Vladimir Putin Längd Cm – Den ryske politikern och före detta underrättelseofficeren Vladimir Vladimirovich Putin[c] (född 7 oktober 1952) har varit president i Ryssland sedan 2012 och innehade posten 2000–2008. Under åren 1999–2000 och 2008–2012 tjänstgjorde som Rysslands premiärminister. Putin tjänstgjorde i 16 år som KGB:s utländsk underrättelseofficer, och fick så småningom överstelöjtnant (podpolkovnik), innan han lämnade för att gå in i Sankt Petersburgs politik 1991.

1996 ryckte han upp sitt liv och begav sig till Moskva för att arbeta för Boris Jeltsins presidentskap. Innan han utnämndes till premiärminister i augusti 1999 hade han posterna som direktör för Federal Security Service (FSB) och sekreterare i säkerhetsrådet. Efter Jeltsins avgång övertog Putin presidentposten och valdes därefter till en full fyraårsperiod.

2004 vann han en andra mandatperiod. Putin fungerade som Dmitrij Medvedevs premiärminister igen från 2008 till 2012 eftersom han var konstitutionellt begränsad till två på varandra följande perioder som president. Efter att ha förlorat presidentposten 2008 på grund av demonstrationer och anklagelser om bedrägeri, vann han det igen 2012 och omvaldes 2018.

I april 2021 skrev han på konstitutionella reformer som inkluderade en som skulle låta honom kandidera till omval två gånger till, eventuellt förlänga hans presidentskap till 2036. Rysslands ekonomi ökade med sju procent årligen i genomsnitt under Putins första mandatperiod, tack vare hans administrations ekonomiska reformer och en femfaldig ökning av priset på olja och gas.

Putin har också lett Ryssland i striden mot tjetjenska rebeller, som han vann och som återupprättade den federala makten i territoriet. När han tjänstgjorde som premiärminister under Medvedev övervakade han en konflikt med Georgien och reformer av landets väpnade styrkor. Krim intogs och Ryssland finansierade en konflikt i östra Ukraina under hans tredje mandatperiod som president, vilket ledde till internationella sanktioner och en finansiell katastrof för Ryssland.

En militär aktion mot rebell- och terrororganisationer i Syrien beordrades också av honom. Som president för fjärde gången övervakade Putin en militär uppbyggnad längs gränsen till Ukraina och beordrade i februari 2022 en fullskalig invasion, vilket ledde till betydande internationellt fördömande och föranledde hårdare sanktioner. Krigsförbrytelser i Ukraina har föranlett en utredning av Internationella brottmålsdomstolen.

Vladimir Putin Längd Cm

Putin deklarerade en partiell mobilisering i september 2022 och erkände officiellt Rysslands illegala övertagande av södra och östra Ukraina. Ryssland har återgått till auktoritärism och urholkat sina demokratiska institutioner under Putins ledning. Flera kränkningar av de mänskliga rättigheterna, som fängslande och förtryck av politiska motståndare, skrämsel och förtryck av oberoende medier i Ryssland, och frånvaron av fria och rättvisa val, har präglat hans administration.

Transparency Internationals Corruption Perceptions Index, Economist Intelligence Units Democracy Index och Freedom Houses Freedom in the World-index ger alla Putins Ryssland låga betyg. Efter Alexander Lukasjenko från Vitryssland har Putin suttit längre än någon annan nuvarande europeisk president.

Putins föräldrar, Vladimir Spiridonovich Putin (1911-1999) och Maria Ivanovna Putina (född Shelomova; 1911-1998), välkomnade sitt yngsta av tre barn till världen den 7 oktober 1952 i Leningrad, Sovjetunionen (nu Sankt Petersburg, Ryssland).

Spiridon Putin, hans farfar, lagade mat åt både Vladimir Lenin och Josef Stalin. Albert, född på 1930-talet, dog som spädbarn, och Viktor, född 1940, dog av difteri och undernäring 1942 under belägringen av Leningrad av Nazitysklands styrkor i andra världskriget. Båda dödsfallen inträffade innan Putin föddes. Den äldre Putin, Vladimir Spiridonovich Putin Maria Ivanovna Shelomova, mamma till Vladimir Putin Putins far var en utsedd sovjetisk marinens ubåtsman i början av 1930-talet, och Putins mamma arbetade på en fabrik.

Hans far var NKVD-officer i krigets tidiga skeden. Han ledde en destruktionsbataljon. Senare, 1942, skadades han allvarligt efter att ha överförts till den reguljära armén. Under andra världskriget avrättades Putins mormor av tyska ockupanter i Tver-regionen 1941, och hans morbröder försvann på östfronten. Putin skrevs in i den närliggande Baskov Lane School nr 193 den 1 september 1960.

Bland de 45 eleverna i hans klass var han en av endast en handfull som ännu inte hade gått med i Young Pioneers. Han började lära sig judo och sambo när han var 12 år. Att läsa Marx, Engels och Lenin var något han gjorde på sin fritid. Putin lärde sig tyska som andraspråk vid Sankt Petersburgs gymnasieskola 281. Från och med 1970 gick Putin på det som då var Leningrad State University uppkallat efter Andrei Zhdanov och blev slutligen Saint Petersburg State University.

[36] Internationell rätts handelsprincip “Most Favoured Nation” var ämnet för hans avhandling. Under sin tid där var han tvungen att vara medn Sovjetunionens kommunistiska parti (CPSU) och förblev medlem tills SUKP kollapsade 1991. Som biträdande professor i affärsjuridik träffade Putin Anatoly Sobchak, som skulle fortsätta att vara medförfattare till den ryska konstitutionen och utveckla korrupta metoder i Frankrike.

Både Putin och Sobchak skulle gynnas professionellt av den andres närvaro i Sankt Petersburg respektive Moskva. Han avslutade sin doktorsavhandling i ekonomiska vetenskaper (Ph.D.) om strategisk planering för gruvekonomi vid Saint Petersburg Mining University 1997. Putin skrev in sig på KGB: s 401: a skola i Okhta, Leningrad, 1975.

Så snart han slutfört sin utbildning, han tilldelades det andra chefsdirektoratet (kontraspionage), och sedan flyttades han till det första chefsdirektoratet i Leningrad, där han höll koll på besökande diplomater och andra utlänningar. Putin deltog i Yuri Andropov Red Banner Institute i Moskva från och med september 1984. Putin, enligt flera historier, tillbringade tid i Nya Zeeland i hemlighet som en Bata-skoförsäljare i centrala Wellington, bland andra alias från KGB.

Han tjänstgjorde i Dresden, Östtyskland, under falskt namn som översättare från 1985 till 1990. Putins tid i Nya Zeeland har aldrig erkänts av ryska säkerhetsbyråer, men har styrkts av både ögonvittneshistorier och regeringsregister från landet självt. Bob Harvey, en tidigare borgmästare i Waitakere City, och David Lange, Nya Zeelands premiärminister på 1980-talet, hävdade båda att Putin hade dubbeltjänst i Wellington och Auckland.

Vladimir Putin Längd Cm
Vladimir Putin Längd Cm

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!