Vladimir Putin Längd

Sprid kärleken
Vladimir Putin Längd
Vladimir Putin Längd

Vladimir Putin Längd – Vladimir Vladimirovich Putin Vladimir Putin har tidigare varit Rysslands premiärminister två gånger, först 1999 och igen 2008. Innan Putin gick in i politiken tjänstgjorde Putin i KGB som utländsk underrättelseofficer i 16 år, och nådde rang som överstelöjtnant (podpolkovnik).

Han anslöt sig till Boris Jeltsins kabinett i Moskva 1996. Innan han blev premiärminister i augusti 1999 var han direktör för den federala säkerhetstjänsten (FSB) och sekreterare i säkerhetsrådet.Putin valdes till sin första mandatperiod som president mindre än fyra månader efter Jeltsins pensionering och utsågs till tillförordnad president. 2004 omvaldes han.

Eftersom han enligt konstitutionen förbjöds att tjäna en tredje mandatperiod som president, återgick Putin till posten som premiärminister under Dmitrij Medvedev från 2008 till 2012.Valet präglades av anklagelser om bedrägeri och demonstrationer, men han återvände till presidentposten 2012 och omvaldes 2018.

Hans presidentpost kan förlängas till 2036 om han undertecknar lagändringar i konstitutionen i april 2021 efter att en folkomröstning tillåter honom att kandidera. för omval två gånger till.Sedan Vladimir Putin tillträdde har den ryska ekonomin vuxit med sju procents årlig takt tack vare ekonomiska reformer och femfaldig ökning av olje- och gaspriserna.

En kamp mot tjetjenska separatister, som han ledde, bidrog till att återställa rysk kontroll över territoriet.Under Medvedev övervakade han militär- och polisreformer, samt Rysslands seger över Georgien. Tredje mandatperioden: Ryssland grep Krim och finansierade konflikten i östra Ukraina, vilket resulterade i internationella sanktioner och Rysslands ekonomiska kollaps.

Dessutom inledde han en militär operation i Syrien för att bekämpa rebelliska och islamistiska styrkor.Den ukrainska gränsen militariserades under hans fjärde period som president. Efter anklagelser om grymheter från den ukrainska regeringen godkände Putin en fullskalig invasion av Ukraina 2022, vilket resulterade i massivt internationellt fördömande och uppmanar Putin att åtalas för krigsförbrytelser.

En trend till auktoritärism har fått fäste i det ryska samhället under Vladimir Putins ledning. Ryska oberoende medier har hotats och förtryckts under Putins administration, som har präglats av utbredd korruption, politisk förföljelse och brist på rättvisa val.

Economist Intelligence Units demokratiindex, Freedom House’s Freedom in the World Index och Transparency Internationals Corruption Perceptions Index har alla betygsatt Ryssland negativt. Aleksej Lukasjenko från Vitryssland är nu den europeiska presidenten som suttit längst, följt av Rysslands Vladimir Putin. Den yngsta av Vladimir Spiridonovich Putins tre barn, Putin föddes den 7 oktober 1952 i Leningrad, Sovjetunionen (nu Sankt Petersburg, Ryssland).

Vladimir Lenins och Joseph Stalins personliga kock, Spiridon Putin, var hans farfar.Två av Vladimir Putins bröder dog innan han föddes: Albert på 1930-talet omkom som spädbarn, och Viktor, född 1940, dog av difteri och undernäring under belägringen av Leningrad under andra världskriget.

Vladimir Putin Längd

I början av 1930-talet arbetade Putins mamma i en fabrik och hans far var värnpliktig som tjänstgjorde i den sovjetiska marinens ubåtsflotta. Hans far var medlem i NKVD:s förintelsebrigad under andra världskriget. Under andra världskriget flyttades han till den reguljära armén och fick ett allvarligt sår.

Den tyska ockupationen av Tver 1941 dödade Putins mormor, medan hans morbröder försvann på östfronten under andra världskriget.Skola nr 193 vid Baskov Lane, där Putin växte upp, öppnade sina dörrar för honom den 1 september 1960.

En av ett fåtal elever i klassen på cirka 45 som ännu inte hade gått med i Unga pionjärer. Han började träna sambo och judo när han bara var tolv år gammal. På fritiden tyckte han om att läsa Marx, Engels och Lenins verk.Putin talar flytande tyska, efter att ha lärt sig språket när han gick på Sankt Petersburg High School 281.

Andrei Zhdanov (numera Saint Petersburg State University) var namnet på den juristskola som Putin gick 1970, och han tog examen 1975.När det kommer till internationell rätt fokuserade han på “The Most Favoured Nation Trading Principle”.

Han var tvungen att gå med i Sovjetunionens kommunistiska parti (CPSU) medan han var där och förblev medlem till 1991, då SUKP avskaffades.Sobchak, en biträdande professor i bolagsrätt, blev så småningom medförfattare till den ryska konstitutionen och till korruptionsplaner i Frankrike. Sobchak skulle påverka Putins karriär i Moskva, medan Putin skulle påverka Sobchaks karriär i Sankt Petersburg.

Under de senaste tre månaderna har Vladimir Putin tillhandahållit en mängd olika absurda motiveringar för sin invasion av Ukraina. Han har gjort många ogrundade påståenden om västerländska avsikter att invadera Ryssland och ukrainska planer för att skaffa kärnvapen, och skyller allt från NATO-expansion till fiktiva nazister för kriget.

Som det visar sig är verkligheten både mycket enklare och mer skrämmande. Putins önskan att ta Ukraina är drivkraften bakom den största europeiska konflikten sedan andra världskriget. Putin, som beundrar forna tiders tsarer, planerar att krossa sin granne och absorbera den i ett nytt ryskt imperium.

För att fira 350-årsdagen av den ryske tsaren Peter den stores födelse den 9 juni höll Putin ett tal i Moskva där han uppehöll sin kejserliga vision. Han berömde tsar Peters prestationer under det stora norra kriget och drog paralleller till sina egna expansionistiska avsikter vid den tiden.

Putin hävdade att Peter gjorde lite mer än att återvända till Rysslands territorium som med rätta hade erövrats från Sverige under det stora norra kriget. I en uppenbar referens till Rysslands pågående invasion av Ukraina, uttalade han, “Tydligen är det nu vårt jobb att återlämna (ryskt) land.”

Putins senaste kommentarer utökar hans år av tidigare uttalanden som beklagar det ryska imperiets undergång och belyser hans imperialistiska ambitioner i Ukraina. I nästan ett decennium har han öppet hävdat att ukrainare verkligen är ryssar (“ett folk”) och ställt tvivel på statens legitimitet. Putin har också hävdat att Ukraina ockuperar historiskt ryskt territorium och att bolsjevikerna förstörde avgränsningen av gränsen mellan Ryssland och Ukraina redan i början av 1900-talet.

I juli 2021 publicerade Putin en uppsats på 7 000 ord där han försökte förklara den påstådda “historiska enheten” mellan Ryssland och Ukraina. I den avslöjade Putin sin ogenerat imperialistiska hållning gentemot rysk-ukrainska relationer.

Utan Rysslands hjälp tror jag inte att Ukraina någonsin kan uppnå fullständig självständighet. Eftersom “vi är ett folk”, sa amatörhistorikern Putin. Varje rysk soldat är nu tvungen att studera denna märkliga uppsats, som allmänt har uppfattats som en krigsförklaring mot själva idén om ett självständigt Ukraina.

Vladimir Putin Längd

UkraineAlert skickar dig den bästa expertinsikten och analysen av Atlantic Council om Ukraina två gånger i veckan direkt till din e-post när världen ser den ryska invasionen av Ukraina utvecklas.Den ryske ledarens fixering vid Ukraina bottnar i hans djupa fiendskap mot slutet av Sovjetunionen och hans fortsatta besvikelse över Rysslands minskade roll i världen efter Sovjetunionens fall.

Denna längtan efter det förflutna har ingenting att göra med en sentimental anknytning till marxismen-leninismen. Putin, å andra sidan, anser att Sovjetunionens fall representerar slutet på “det historiska Ryssland”, och han har noterat att “tiotals miljoner av våra landsmän” nu bor i andra länder än Ryska federationen till följd av upplösningen 1991.

Det oberoende Ukraina har kommit att symbolisera denna känsla av historisk orättvisa som den före detta sovjetnationen med de starkaste banden till Ryssland och den största etniska ryska befolkningen.

Putins försök att “återföra” ukrainskt territorium till Ryssland föregick invasionen den 24 februari. Genom att dra nytta av den politiska krisen i Kiev efter Euromaidan-revolutionen 2014 inledde Rysslands president Vladimir Putin en snabb militär operation för att få kontroll över Krimhalvön i östra Ukraina, vilket markerar början på den nuvarande imperialistiska erövringskampanjen.

Efter att ha fått kontroll över Krim försökte Putin dela Ukraina genom att uppmuntra pro-Kremluppror i landets södra och östra delar. På grund av ett större motstånd än väntat från rysktalande ukrainska patrioter har Putins ombud bara lyckats få ett blygsamt fotfäste i Donbas-regionen i östra Ukraina.

Putins verkliga mål har alltid varit att återupprätta ett fullständigt ryskt styre över hela Ukraina, och hans dominans över Krim och Donbas tillät honom att hålla landet instabilt. Putin tog det tragiska valet att invadera Ukraina i början av 2022 efter åtta år av globalt tryck och hybridkrigföring misslyckades med att uppnå det önskade målet.

Putin har äntligen erkänt att han utkämpar ett gammaldags imperialistiskt erövringskrig för att ta ukrainskt territorium genom att göra jämförelser mellan sig själv och Peter den store. Dessa imperialistiska mönster har också nyligen uttalats av Kremls ledare.

Den ryske senatorn Andrei Turchak gjorde deklarationen under ett besök i den ryskockuperade Cherson-regionen i södra Ukraina i början av maj. Han förklarade självsäkert, “Ryssland är här för alltid.” Det finns absolut inget utrymme för tvivel.

Ingen återgång till hur saker och ting var. Den internationella säkerhetsordningen efter andra världskriget är i fara på grund av denna öppet imperialistiska ambition, som saknar motstycke i sin fräckhet. Som ett resultat avslöjas också det löjliga i uppmaningar att behaga Moskva eller att acceptera en förhandlingslösning som skulle undvika att “förödmjuka” Ryssland.

Så länge Putin vidhåller sitt förnekande av Ukrainas rätt att existera och offentligt uttalar sin avsikt att invadera stora regioner i Ukraina, finns det inget utrymme för förhandlingar med Kreml.

Vladimir Putin Längd
Vladimir Putin Längd

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!