Astrid Lindgrens Son

Sprid kärleken
Astrid Lindgrens Son
Astrid Lindgrens Son

Astrid Lindgrens Son – Lars Lindgren, son till Astrid och Reinhold Blomberg, föddes den 4 december 1926 i Köpenhamn, Danmark. Lars, även känd som “Lasse”, uppfostrades av fru Marie Stevens under sina tre första levnadsår i Brnshj, en förort till Köpenhamn.

Från och med december 1929 kunde Marie Stevens inte ta hand om Lasse på grund av hjärtproblem. Han landsteg i Stockholm 1930 januari. Lasse återförenades med sin mor för gott när hon gifte sig med Sture Lindgren, vars efternamn han antog, efter att ha bott hos sin moster Astrid i hennes hyresrum och ett år hos sina morföräldrar på gården Näs utanför Vimmerby.

Lasse satsade först på att bli ingenjör, men han fick så småningom arbete hos verksamheten Tre Lindgren AB, som skötte bearbetningsrätten av Astrid Lindgrens verk för scen och film. Med sin första fru, Inger Wingren (1930-2015), fick Lars Lindgren ett barn; med Marianne Johansson hade han två.

Den 22 juli 1986 i Stockholm avled Lasse.Men om Astrid Lindgren njöt av en sorglös ungdom präglades hennes tonår och tidiga vuxen ålder av sorg. . De var tråkiga och livlösa, och jag var ofta deprimerad. Som många människor trodde jag att jag var avskyvärd, så jag hade aldrig någon romantisk framgång. Det verkade som om alla andra var i ett förhållande hela tiden utom jag.

Astrid har beskrivit hur hon livfullt minns ögonblicket när hon insåg att hon inte kunde spela längre, och hur hjärtskärande denna insikt var: “Jag minns det perfekt. I Näs var prästens barnbarn en vanlig semesterbesökare, och vi barn såg alltid fram emot att Vi höll på att börja vår sedvanliga sommarlek när hon kom, och vi blev båda förvånade när vi fick reda på att vi inte längre kunde leka tillsammans.

Vi kunde helt enkelt inte.Astrid Lindgren började arbeta på Vimmerbytidningen direkt efter gymnasiet. Hon gjorde en del redigering, samt skrev korta rapporter och meddelanden. Reinhold Blomberg, tidningens chefredaktör, hade tidigt insett Astrids förmågor. Men Astrids charm för Reinhold gick utöver hennes skrivkunskaper. Samtidigt upptäckte Astrid Lindgren att hon väntade våren 1926.

Astrids graviditet vid 19 års ålder skulle skämma ut henne och hennes familj på grund av stigmatiseringen av att vara minderårig mamma. Dessutom var Reinhold Blomberg far till sju barn och mitt i en otäck skilsmässa. Astrid hade inget annat val än att överge Vimmerby och bege sig till Stockholm.

I Vimmerbys historia har aldrig så många pratat så mycket om så lite. Att vara måltavla för så mycket illvilligt prat kändes som om jag låg i ett ormhål, så jag flydde så fort jag kunde. Lars, eller “Lasse”, Astrid Lindgrens son, föddes den 4 december 1926; hon tillbringade de första veckorna av hans liv med honom innan hon återvände för att fira jul med sin familj på Näs som vanligt och undvek Vimmerbys skvaller till varje pris.Därefter flyttade hon tillbaka till Stockholm och fortsatte sin sekreterarutbildning på Bar-Lock Institute.

Astrid Lindgrens Son: Lars Lindgren

En privat svensk institution, Bar-Lock Institute, fick sitt namn efter en amerikansk skrivmaskin. Maskinskrivning, stenografi, bokföring, redovisning och affärskorrespondens på främmande språk var alla en del av kursbelastningen.

Majoriteten av eleverna var unga damer från olika delar av landet. Astrid Lindgren gick ombord på ett hus på Artellerigatan i Stockholm medan hon gick på universitetet. Det var många unga kvinnor som var studenter och som tillbringade mycket tid i de gemensamma utrymmena efter lektionerna och på helgerna.

Astrid Lindgrens Son

1927 började Astrid sin karriär som sekreterare på Svenska Bokhandelscentralens radioavdelning, där hon ställde upp med kundförfrågningar om hur de skulle sköta deras nya radioapparater. Radion var den hetaste nya hushållsapparaten i Sverige, och varje respektabel familj hade minst en. Hon försvann en mager tillvaro, men matkorgarna som hennes familj skickade från Näs gjorde att hon kunde överleva.

Skär dig en tjock skiva bröd, bred ut den med premiumsmör från Vimmerby Mejeri, toppa den med en skiva mammas ost och konsumera den sedan. Varje morgon, om det fortfarande finns mat i korgen, får jag uppleva denna glädje igen.

1928 började Astrid arbeta för Kungliga Automobilklubben (KAK), och hennes chef var ingen mindre än Sture Lindgren. Hon besökte Marie Stevens och Lasse i Köpenhamn en gång var tredje månad och korresponderade ofta med dem båda. Hon blev lugnad av svaren att Lasse gjorde framsteg. Det var också då Astrid gjorde slut med Reinhold Blomberg för gott.

Hennes sinne kunde inte omsluta tanken på att flytta till Vimmerby och uppfostra sina sju barn, av vilka några var i samma ålder som henne.Marie Stevens lades in på sjukhus för hjärtproblem vintern 1929. Astrid åkte till Köpenhamn för att hämta Lasse. Han var bara tre år gammal, men ändå talade han danska.

Astrid Lindgrens Son
Astrid Lindgrens Son

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!