Alexandra Pascalidou Familj

Sprid kärleken
Alexandra Pascalidou Familj
Alexandra Pascalidou Familj

Alexandra Pascalidou Familj – Alexandra Pascalidou (grekiska: o), född 17 juli 1970 i Bukarest, Rumänien, är en svensk författare, författare, redaktör, moderator och datorprogrammerare. En krönikör för tidningen Journalisten, Pascalidou, en grekisk invandrare, skrev en krönika.

Hon har tidigare varit en Metro-krönikör.Pascalidou föddes i Rumänien 1970 av grekiska föräldrar, och när hon var ett år flyttade hennes familj till Grekland. När hon var sexton (1976) skickade hennes föräldrar henne till Sverige, där hon växte upp i stadsdelen Rinkeby i Stockholm.

Förutom att studera juridik, kreativt skrivande, nationalekonomi och entreprenörskap tog hon en gymnasieexamen i statistik och internationella relationer. Han gick på Kretas universitet som Erasmus-forskare.

Pascalidou har bråkat med Res chefredaktör, Johan Lindskog, som hon delar en syster med. Melina Dottern var gäst i SVT:s 2015 års julikalender. Pascalidou och Michael Alonzo har också sparrat tidigare. [8] 1995 tog Pascalidou över rollen som programchef för SVT:s mångkulturella tidning Mosaik (SVT).

Ett lördagsprogram som handlade om språkliga och litterära frågor drevs av Pascalidou i SVT-nätverket 2000 och 2001. Under denna tid var hon även producent och reporter för programmet Striptease, som fokuserade på undersökande journalistik. Han var en av grundarna av EU:s antirasismkampanj “All different, all the same” i Sverige i början av 1990-talet, som i Sverige också var känd som “Ungdom mot rasism (UMR)” på den tiden.

Pascalidou var SVT OS-programmerare i Aten 2004 och bodde där i två år efteråt. Som TV-programledare tidigare intervjuade hon bland annat Diego Maradona, Roberto Cavalli, Isabel Allende och Roger Moore på ERT:s Friday Night Underhill. Shan Atci uppträdde i Melodifestivalens semifinal 2005 med henne som medproducent.

Pascalidou var en av sex programledare för TV4:s Förkväll i januari 2007; dock fick alla dessa programledare sparken efter en enda dag. Hon var med i TV4:s Pokermiljonen och har arbetat som producent på en mängd olika program, bland annat P flykt med Kjell Lönn och Uppesittarkväll med Anders Lundin. Sveriges Radio utser henne till en av de kommande programledarna för Ring P1.

Den 25 januari 2016 intog hon scenen i Stockholm för att leda semifinalen i Eurovision 2016.Utrikesdepartmentets Pascalidou har under 2017 genomfört fem intervjuer i UD-podden.Weidmo Uvell kritiserade UD för den avslutade intervjun med Margot Wallström och en person som hon hade betalat notan för.

För några år sedan skrev Pascalidou för tidningen Metros egen blogg, Metrobloggen, som är Metros egen bloggsajt. Han diskuterar media och masskommunikation, demokrati och rättsstatsprincipen, retorik och ledarskap, relationer mellan grupper och kulturell kompetens och många andra ämnen.

Pascalidou har även arbetat inom BRIS och Terrafem styrelse källa behövs, som båda fokuserar på att arbeta med underrepresenterade kvinnor. Han är mammaambassadör i RFSU:s kampanj och medlem i den 2,6 miljoner starka klubben.

Hon styrelsen för Stiftelsen Läxhjälpen, en ideell organisation som hjälper unga i underbetjänade områden att ta sig igenom grundskolan så att de kan söka till högskolan. Som Sveriges UN Women’s representant 2022 utsågs hon till tjänsten.

Alexandra Pascalidou Familj

Anna Ulén regisserade Alexandras odyssé på Göteborgs Stadsteater efter att ha läst Pascalidous bok Kaos – ett grekiskt krislexikon. Dagens Nyheter Kristina Lindquist skrev 2017 att pjäsen “sannolikt” var lika kaotisk som Greklands ekonomi, men att det också förekom ett “uppfordrande”-samtal mitt i det.

Pascalidou uppgav att hon inte var en skdespeler, utan att hon var en sarkastisk, hysterisk och karismatisk narvaro i sin egen rätt.En artikel i Svenska Dagbladet av Sara Granath konstaterade att föreställningen var nära, men att den tydligt demonstrerade hur syndabockar snedvrids och användes i nationalistisk propaganda.

Kvinna till Kvinna gick ihop med Pascalidou och Lena Ag för en särskild Postkodmiljonar-utgåva 2014. “Kvinna till Kvinna” kostade en miljon svenska kronor. Som grundare av New Akademi delade Pascalidou ut ett internationellt litterärt pris i december i år. I en artikel som Dagens Media publicerade i oktober 2005 avslöjade journalisten Kjell Häglund att Pascalidou använt sig av frilansskribenter för några av sina Metro-artiklar.

Pascalidou gick tillbaka och insåg att uppgifterna var ett uttryck för rasism och sexism.2017 avslöjade Aron Flam i sin podcast Dekonstruktiv kritik att han var den anonyma författare som citerades i Kjell Häglunds artikel. Som forskare, konsult och författare anställdes Flam av Pascalidou som konsult 2005.En av Pascalidous krönikors i Metro dök upp i Resumé för första gången samma månad som Resumé dök upp.

Alexandra Pascalidou Familj
Alexandra Pascalidou Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!