Avicii Föräldrar

Sprid kärleken
Avicii Föräldrar
Avicii Föräldrar

Avicii Föräldrar – Tim Bergling Foundation, som bildades året efter musikern Aviciis död, arbetar för att självmord ska erkännas som en världsomspännande hälsonödsituation.Vikten av att bryta stigmatisering och ha öppna samtal om hur man mår och livets toppar och dalar framhålls av Aviciis pappa, Klas Bergling.

Mer än 37 000 personer har försökt begå självmord eller haft andra allvarliga psykiska problem, enligt en nyligen genomförd studie. Det var dyster läsning när polisstyrkan firade sitt 50-årsjubileum sommaren samma år. Jämfört med föregående år ökade det totala antalet lamm med 13 procent och jämfört med 2017 var ökningen 50 procent.

Den ökande andelen psykisk ohälsa, särskilt bland unga människor, är inte ett nytt fenomen utan snarare en oroande trend som började långt före den globala pandemin som utplånade vår civilisation. Nu arbetar organisationer som Tim Bergling Foundation för att lyfta självmord till status som en global hälsokris. Efter Aviciis självmord i april 2018 grundade hans föräldrar en stiftelse för att bekämpa psykisk ohälsa hos barn och unga vuxna.

Avicii Experience, ett interaktivt museum, öppnade nyligen i en av Hötorgskraporna på Sergels torg i Stockholm, dit även stiftelsens kontor har flyttat. Där kommer besökarna att få en närmare titt på Aviciis karriär, skapelser och utveckling.

Museets utställningar kommer bland annat att innehålla “filmer med Tim och hans medproducenter, en blandning av hans musik, hans instrument och en kopia av hans pojkrum och studio i Los Angeles”, enligt curator Klas Bergling.

Det är företaget Pop House Entertainment Group, som grundades 2014 av personer som Björn Ulvaeus och Conni Jonsson från EQT, som står bakom Avicii Experience.Avicii Experience” kommer att bli ett museum som liknar Abbas och kommer att donera sina royalties till Tim Bergling Foundation.

Efter det nya året 2019 bestämde sig Klas Bergling och stiftelsen för att göra sitt första tillsammans: stödja den idéburna organisationen Mind. Mind, som går tillbaka till 1930-talet, arbetar förebyggande för att ge riktlinjer mot psykisk ohälsa och självmord och för att minska stigmat kring dessa ämnen.

Vi ville stödja Minds självmordsjour när National Support Line gick igång i december 2019, så att den kunde ta emot samtal och meddelanden dygnet runt, alla dagar på året (vilket den gjorde i april 2020).Under det senaste året har Minds självmordsjour – som är bemannad av utbildade volontärer – tagit emot nästan 80 000 samtal, en ökning med 37 % från föregående år.

Avicii Föräldrar: Anki Lidén, Klas Bergling

Som ett resultat av detta fynd är det tydligt att Minds stödlinjer behöver stärkas, och behovet av interpersonell kommunikation ökar. – Staten behöver stödja ideella organisationer betydligt mer ekonomiskt och under längre tid än vad den gör nu för att möta den stora efterfrågan, säger Klas Bergling.

Typiska samtalsämnen är tankar om självmord, ångest, depression och ensamhet.Dessutom stöder stiftelsen Bris satsning på att hon kan hålla sin chatt öppen för barn och tonåringar dygnet runt, alla dagar på året.

Avicii Föräldrar

En kampanj som frågar ungdomar under 25 år vad de vill ha av en bättre dag kommer att lanseras på YouTube i december 2020.Vi fick många svar som vi sammanställde till en bok och levererade till Stefan Löfven i början av september. I år kommer vi att sammanställa alla nya svar vi får till en omfattande rapport. De ungas svar kommer att fungera som framtida riktlinjer för stiftelsens arbete och verksamhet.

Bland stiftelsens övriga satsningar, som påbörjas 2022, finns byggandet av musikstudior på ungdomsgårdar i samarbete med Rädda Barnen, stödet av FC Rosengrds tjejfotbol, ​​och ett projekt med Linnéuniversitet kallat Make Music Matter, där elever i årskurs fem. genom tolv kommer att uppmuntras att skapa sin egen musik som en del av sina musiklektioner.

Det är sant att musik har många positiva effekter, men skolmusikklasserna är fortfarande för korta. Vi har hittills nära 400 skolor anmälda. Sist men inte minst nämner Klas Bergling Avicii Arena och det avgörande partnerskapet med näringslivet, där företag som Trygg Hansa, Bauhaus och Stockholm Live samarbetar för att förbättra medarbetarnas psykiska hälsa och välbefinnande.

“Det är avgörande att bryta ner stigma, att prata öppet om hur man känner och om livets toppar och dalar.”Familjer med barn under 18 år som kan spara hela bidragsbeloppet har helst fått hela betalningsbeloppet för en lägenhet med ett sovrum.

Även om bostadspriserna stiger med 4,5 procent årligen över hela linjen så krävs inte tändstiftsskatten i många av landets större städer.Tim Bergling, mer känd under sitt artistnamn Avicii, slutade turnera sommaren 2016 efter att ha upplevt en rad allvarliga hälsoproblem.

En man han lärde känna på expeditionen hade tyvärr blivit farlig för hans psykiska hälsa och fick lämnas kvar. Tim, som var inbjuden till sin väns gudar utanför Muskat, blev mer van vid det och slutade äta. Föräldrarna fick också reda på att deras skadade son lades in på ett närliggande sjukhus med en lättare huvudskada. Mamma Anki Lidén och pappa Klas Bergling bokade ett flyg till Oman från Kanarieöarna, men han kom inte fram i tid. Tim Bergling, 28 år, upptäcktes död i sitt rum den 20 april.

Avicii Föräldrar
Avicii Föräldrar

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!