Börje Salmings Mamma

Sprid kärleken
Börje Salmings Mamma
Börje Salmings Mamma

Börje Salmings Mamma – Den 24 november kom nyheten om att Börje Salming, en av sportens mest framstående figurer i Sverige, gått bort efter en kamp mot ALS. Stig Salming har inte bara följt sin brors hockeytour på nära håll, utan har också stått vid hans sida under hela den tuffa och olycksbådande kampen mot ALS.

Stig Salming, som rapporterar för hockeysverige.se från sitt hem i Valbo, sa: “Det första man tänker på är att vi gjorde något bra genom att komma in från Kiruna och ta oss längre som vi gjorde i båda dessa matcher.” Salming fortsatte med att säga, “Om jag tänker på Börje i första hand så har han haft en otrolig hockeykarriär.” Med början i Kiruna går rutten norrut till Brynäs och sedan vidare till Toronto. Allt som behöver sägas är att den senaste tidens uppgång i aktivitet har gjort det möjligt att utläsa vilken typ av bakgrund han har.

Allt handlar om att vara medveten om att han satte fokus där det hörde hemma, på resultatet av spelet och inte på sig själv. Detta visar den motvilja mot ansvar som Börje hade mot frågan. Jag måste erkänna att det var väldigt, väldigt svårt och påfrestande med tanke på hur långt vi har kommit sedan vi var små. Att vi inte kunde fortsätta bo nära varandra efter det.

Det är faktiskt ganska mycket pengar. När vi var tillbaka i Tyskland och fick syn på Bianca. Det var sista gången vi kunde prata med varandra på allvar. Förut hade vi bara sporadiska tillfällen att prata om vissa ämnen, men nyligen har vi inte kunnat kommunicera på ett meningsfullt sätt. För att ta sig hit fick Börje Salming kämpa sig igenom två stora kullar. Både i Toronto och på Avicii Arenas hockeygala uppmärksammades kampen mot ALS i stor utsträckning.

Först och främst var det Börjes djupaste önskan att få vara med i samtalet. Jag har sagt i efterhand att det känns som att livet har sprungit ifrån honom på något sätt efter att ha varit en del av de händelserna. Sista dagarna… På grund av Avicii-tragedin var jag i Stockholm. Sedan märkte jag att han agerade riktigt ur karaktär. Efter det var det bara några dagar innan jag fick beskedet att det var på väg till mig.

Stig Salming säger: “Jag kom ikapp honom och höll honom i mina händer de sista minuterna innan han åkte på sitt sista uppdrag”, även om han vet att hans rosa kinder inte håller. “Det var så dramatiskt det var, hur snabbt vi visste resultatet och allt.

Så småningom blir känslan av hjälplöshet så överväldigande att det blir omöjligt att vidta några åtgärder alls. Jag hade redan från början en aning om att det inte fanns någon väg tillbaka. Nästa steg var att utvärdera sjukdomens svårighetsgrad. I grund och botten var det samma sak som hände med min familj året innan.

Börje Salmings Mamma : Karin Salming

Det har gått ett och ett halvt år sedan vi fick reda på att hon hade cancer och började behandlas. Vilket slöseri med potential som lämnas obemärkt. Samma sak hände med Börje. När vi insåg att det var ALS och började titta på det trunkerade slutet stod det klart att han var på väg att göra något smart och fruktigt. Ingenting löstes.

När du tar ett steg tillbaka och tittar på helheten ser du att han inte sökte någon hjälp för sig själv och till slut fanns det ingenting där. Han sprang iväg, säger Stig Salming som tar ett djupt andetag och drar ihop sig med ett djupsug. Att ha samlat en så mångfaldig grupp människor är ett bevis på de ansvarigas initiativ och hårda arbete; och när jag tänker på just Börje kan jag inte låta bli att undra vad det är för hjärna han har för det större bästa.

Börje Salmings Mamma

Det är kul att Börje bryr sig så mycket om detta, men det är tråkigt att sådana sjukdomar är nödvändiga. Det är helt naturligt att Kiruna visar sin uppskattning för Börje; de två städerna har handlat päls i århundraden. Nu har Kiruna gjort det många många gånger, men om något sådant skulle hända i framtiden vet jag att Börje skulle anse det som en stor ära att få. Ja definitivt.

Allt jag sett hittills har pekat i den riktningen. När jag satt på läktaren och såg Börje springa ut på isen och få applåderna från publiken vid Canada Cup 1976, önskade jag att jag hade varit en del av laget. Stig Salming förlorade sin bror Börje Salming för mindre än en månad sedan och nu har även brödernas mamma, Karin Salming, gått bort.

För Stig Salming, 75, har det varit ett svårt och sorgligt år. Han förlorade sin syster Lena i cancer, sin bror Börje i amyotrofisk lateralskleros och sin mamma Karin Salming för bara ett år sedan. För första gången på sina 95 år sov hon i sin egen säng.

Jag måste erkänna att det var väldigt, väldigt svårt och påfrestande med tanke på hur långt vi har kommit sedan vi var små. Att vi inte kunde fortsätta bo nära varandra efter det. Det är faktiskt riktigt tungt, som Stig Salming uttrycker det.

Till och med vår mamma har gått bort nu för tiden, och vi missade att spendera kvalitetstid med henne under dagen. Han beklagar vidare att Börje inte var med då. Stig Salming har redan berättat om sorgen han kände efter att brodern Börje och hans syster Lena båda dog i cancer när de var unga. Det gjorde han i en rad medier, bland annat TV4:s Efter Fem, som bevakades av Hänt Nyheter.

Nu berättar han mer om sin historia, och beskriver sin ångest över att se sin mamma och yngre bror släpade ifrån honom framför hans ögon utan att han kunde ingripa. Och han har haft svårt att hålla fast vid sina känslor. Jag hade redan från början en aning om att det inte fanns någon väg tillbaka. Nästa steg var att utvärdera sjukdomens svårighetsgrad. I grund och botten var det samma sak som hände med min familj året innan.

Börje Salmings Mamma
Börje Salmings Mamma

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!