Maja Åskag Längd

Sprid kärleken
Maja Åskag Längd
Maja Åskag Längd

Maja Åskag Längd – Förutom att tävla i trippel- och längdhopp är Maja skag en svensk friidrottare. Rekarne FIF är klubben hon spelar för. ASKAG vann trestegsguld i SM inomhus år 2019. Hon vann trestegsguldmedaljen vid European Youth Olympic Festival den 26 juli 2019.

Hon satte ett nytt svenskt juniorrekord på 14,05 vid junior-EM i Tallinn, Estland, den 16 juli 2021, då hon vann guld. Den 18 juli tävlade hon i längdhopp och tog ytterligare en guldmedalj.I augusti 2021 kommer hon att tävla i längdhopp och tresteg vid U20-VM i Nairobi, Kenya.

Hon vann guld i tresteg den 21 augusti med ett språng på 13,75 meter. Den 23 augusti blev hon juniorvärldsmästare i längdhopp med ett personbästa på 6,60 m, vilket gjorde henne till den första honan att göra det.

skag vann silver i tresteg vid inomhus-VM i februari 2022 med ett språng på 13,10 meter. Maja skag (född 18 december 2002) är en svensk trehoppare och längdhoppare. En hopp “dubbel dubbel” uppnåddes vid U20-VM 2021 och U20-EM i Tallinn, där hon tog guldmedaljer i båda tävlingarna.

Fotbollsspelaren Max Svensson, son till före detta handbollsspelaren Tomas Svensson, är hennes kusin på pappa.Som första svensk att vinna två JVM-guld i ett enda mästerskap har Maja skag gjort sig ett namn.

Hon slog ut Indiens Shallin Singh i distansfinalen med bara en hundradels millimeter.Ja, jag har nu vunnit fyra mästerskapsguld av fyra möjliga nu när jag har vunnit fyra mästerskapsguld. Det är sjukt. Kan inte bearbeta det som pågår, beklagar Maja. Äntligen vann Sverige sitt tredje JVM-guld.

Om Oskar Edlund inte hade blivit tvättad efter att ha vunnit 400 häcken hade det blivit fyra.Oskars död har krossat mitt hjärta. Oskar var värd den här segern efter alla sina ansträngningar, säger Maja, som är både lättad och ledsen över beskedet om sitt nederlag.

Jag var trots allt så exalterad när han vann, bara för att bli sviken av det slutliga resultatet. Längdhoppet räknas fortfarande som Majas andra deltävling eftersom hon själv slutade på pallen. Och han skrev svensk friidrotts historia.

Ja, det är en häftig känsla att kunna säga att man har skrivit historia, även om man inte är helt nöjd med resultatet. Mycket mer verkade ligga på lur i skuggorna. Men att klaga när du har vunnit två guldmedaljer är slöseri med tid.

En enda centimeters skillnad i det fjärde hoppet gav henne seger över indianen Shallin Singh.Då blir det inget festande.Det enda som återstår är att återvända till hotellet och börja packa. På måndag kväll avgår flyget till Sverige. När jag kommer hem ska jag genast börja träna. Säsongen har ännu inte gått mot sitt slut.

Maja Åskag Längd

För att vara ärlig, när säsongen började hade jag ingen aning om att de skulle göra det så bra som de har gjort. Som ett resultat kommer jag nu att sikta på att kvalificera mig till ett av de stora seniormästerskapen nästa år och ta en titt på nästa nivå.

Eugene är platsen för både VM och EM. Eftersom dessa krav är så stränga är de berättigade. Sveriges bästa JVM någonsin hade tre guld trots Oskar Edlunds oärlighet. Tidigare har det inte varit fler än två åt gången.

Både Carolina Klüft och Susanna Kallur (100 häck) i Santiago, Chile, och Angelica Bengtsson och Sofi Flinks (spjutkast) i Barcelona, ​​Spanien, tävlade vid de olympiska spelen 2000.Nu är Maja skag den enda i den skörden som vann trestegstävlingen i fredags.

På JEM i Tallinn tidigare under sommaren uppnådde hon en unik dubbel och har nu fyra mästerskapsguld av fyra möjliga hittills den här säsongen.Eskilstunas 18-åriga stigande stjärna i svensk friidrott är obestridlig.

Hon hade ett personbästa utomhus på 13,42 i tresteg och 6,02 på långa innan den här säsongsstarten.Hon är nu bland de bästa junioratleterna i världen i båda sporterna.Hennes tid på 6,60 sekunder i JVM-finalen var ett personbästa med sex centimeter för henne.

Efter att ha vunnit JEM-guld i Tallinn hoppade hon 6,80, men vinden var lite för stark – +2,2 istället för +2,0.Maja skag, som föddes den 18 december 2002 är en svensk fridykare som specialiserat sig på långdistanssim. Rby-Rekarne FIF är namnet på Hennes-klubben.

I år fick jag SM-guld på gatan utanför mitt hus. European Youth Olympic Festival hölls den 26 juli 2019. Den 16 juli 2021 satte hon ett nytt svenskt juniorrekord i diskant med tiden 14:05 vid Junior-EM i Tallinn, Estland. Den 18 juli snubblade hon över en trottoarkant och föll i guld.

Maja Åskag Längd
Maja Åskag Längd

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!